Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna tu? tu? - komentarze do dziennika Magi

jolana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:lol: jeszcze nie na 100% ale prawdopodobnie zieleń :p

łał! zaciekawiłaś mnie tą zielenią.....nie widział mi sie taki kolorek, ale musze się przyznać że jest u mnie na wsi jeden zielony domek, który mi sie podoba - chyba wiec zależy od odcienia :wink:

tarasik super! "trzymaczki" czterech literek również :wink:

u nas sprawa tarasiku na razie przyschła :-? za sprawką sąsiada :-? dopóki nie dostaniemy oficjalnego urzedowego pisemka ze możemy go zrobić to na razie się nie wychylamy .....a myślałam że mam fajnych sąsiadów :(

pozdrawiam

u nas sprawa tarasiku na razie przyschła :-? za sprawką sąsiada :-? dopóki nie dostaniemy oficjalnego urzedowego pisemka ze możemy go zrobić to na razie się nie wychylamy .....a myślałam że mam fajnych sąsiadów :(

pozdrawiam

A co sąsiad ma do Waszego tarasu :o :roll:

Iwonka też jetem ciekawa, skrobnij coś :-? :roll:

Magi oficjalnie medal dla małża

Medal to rzeczywiście należy się Małżowi. Gdyby nie Małż to pewnie wszystko nie wyglądałoby tak jak teraz :)

Jest oczywiście tego minus. Goni mnie do pracy :-?

a nieoficjalnie - Ty już wiesz co :oops: :wink:

:roll: :oops: :wink:

ojjj, jak ja bym chciał, żeby mój ogród już tak wygladał, a na razie mam lotnisko

Na wszystko przyjdzie pora. Pewnie jeszcze nie dojrzałeś do roli ogrodnika. :lol: :wink:

pozdrawiam

A co sąsiad ma do Waszego tarasu :o :roll:

Iwonka też jetem ciekawa, skrobnij coś :-? :roll:

ano sprawa wygląda tak:

mamy 4 metry do granicy działki, czyli minumum - taras może pomniejszyc tę odległość o 1,3m (urzędowo)......ale co to byłby za taras 1,3 m szeroki :o ....chcieliśmy 2-2,5m, a ponieważ sąsiadujemy z polem ornym, które nie będzie nigdy działką budowlaą (strefa ochronna dla gazu) myśleliśmy że luzik - zrobimy i juz - nie będziem nikomu przeszkadzać.

Ale ostatnio sąsiad-rolnik pokazał swoje rogi :evil: i nie chcemy dawac mu żadnych powodów aby sie do nas czepiał...wiec jedyny sposob jaki poradzono mi w nadzorze budowlanym to pismo do ministerstwa z prośbą o zaakceptowanie tarasu z taką odległością. Podobno w większości przypadków przychylają się do takich próśb.

A tak w ogóle - to aż ministerstwo musi zajmować się takimi rzeczami??? Polska to dziwny kraj :wink:

pozdrawiam

ano sprawa wygląda tak:

mamy 4 metry do granicy działki, czyli minumum - taras może pomniejszyc tę odległość o 1,3m (urzędowo)......ale co to byłby za taras 1,3 m szeroki :o ....chcieliśmy 2-2,5m, a ponieważ sąsiadujemy z polem ornym, które nie będzie nigdy działką budowlaą (strefa ochronna dla gazu) myśleliśmy że luzik - zrobimy i juz - nie będziem nikomu przeszkadzać.

Ale ostatnio sąsiad-rolnik pokazał swoje rogi :evil: i nie chcemy dawac mu żadnych powodów aby sie do nas czepiał...wiec jedyny sposob jaki poradzono mi w nadzorze budowlanym to pismo do ministerstwa z prośbą o zaakceptowanie tarasu z taką odległością. Podobno w większości przypadków przychylają się do takich próśb

To ...[tiiiiii], cholera co mu zależy. :roll: Pisz, gdzie się tylko da. Napewno się uda i będziesz miała taras i satysfakcję :)

A tak w ogóle - to aż ministerstwo musi zajmować się takimi rzeczami??? Polska to dziwny kraj :wink:

pozdrawiam

po ostatnim już mnie chyba nic w tym kraju nie zdziwi :-? :(

• 4 months później...