Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna tu? tu? - komentarze do dziennika Magi

jolana

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kaliszanka i magpie101 Fenkju wery macz :lol:

Kuchnia się zamontowała, tylko muszę się jakoś zmobilizować do umieszczenia gdzieś zdjęć i wrzucenie na forum. Mam nadzieję, że to będzie w najbliższej przyszłości :oops:

Piesek został jeden, niestety :cry:

Aguś oczywiście, że włażę tutaj czasami i czytam co tam u moich "starych" znajomych :p

Pozdrawiam wszystkich bardzo gorąco. Buziaki :)

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam super piszesz aż się uśmiałam o tej prawdzie -człowiek mógł żyć wygodnie a zachciało mu się budowania i chodzi dumny pomimo tylu nie powodzeń.Tu przyznam rację Ci też widzimy dużo nie dogodności np. przeraziło nas tempo zużycia drewna. Jeśli można spytać ile drewna zużywacie w ciągu roku ?(kubików)

Życzymy powodzenia :D

My dziś ŚWIĘTUJEMY :D :D :D (ale trochę z innej paki. :D )

BUM BUM BUM DZISIAJ Została wydana -- NASZA NOWA KSIĄŻKA - a dokładnie MARKA - najnowsza na rynku.

TAK ŚWIEŻA ,ŻE JESZCZE GORĄCA - POTRZEBUJE PARU DNI ABY WEJŚĆ NA RYNEK DO WSZYSTKICH KSIĘGARŃ.

Serdecznie zapraszam na nasze forum .

Oprócz tego zapraszam również na KURSY BEZ WYCHODZENIA Z DOMU - dające CERTYFIKATY MIĘDZYNARODOWE.

Polecam bo warto ( póki jest taka szansa, wiek od 16 lat)

Poczytałam dzisiaj Twój dziennik i momentami śmiać mi się chciało - to podobieństwo niektórych zdarzeń :) - ja np. do dzisiaj nie mam drogi asfaltowej i wyjeżdżając do pracy jestem strasznie utytłana w jesienne dni :D . Pomyślałam sobie że wklejanie zdjęć na forum mnie chyba troszkę przerasta więc przygotuję zestawienie zdjęć naszej chałupki w formie albumiku - zrobię na pamiątkę - przed remontem (jutro montuje się wkład nowego kominka) - a potem po remoncie :) - farby już czekają :lol:

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
Poczytałam dzisiaj Twój dziennik i momentami śmiać mi się chciało - to podobieństwo niektórych zdarzeń :) - ja np. do dzisiaj nie mam drogi asfaltowej i wyjeżdżając do pracy jestem strasznie utytłana w jesienne dni :D . Pomyślałam sobie że wklejanie zdjęć na forum mnie chyba troszkę przerasta więc przygotuję zestawienie zdjęć naszej chałupki w formie albumiku - zrobię na pamiątkę - przed remontem (jutro montuje się wkład nowego kominka) - a potem po remoncie :) - farby już czekają :lol:

No mogą to też być jesienne dni w zimie :lol: Chyba zrobię kilka fot jutro jak u mnie droga wygląda.

W sumie to czym ja się chcę pochwalić, hehe

Może zrobimy konkurs na największe błotko :roll: :wink: :lol:

Heellloouuu Magi!!

Klikam dziś z forum. :) Zaglądam do Ciebie czasami. Patrzę ....a tu nowe! Foty!

Kuchnia wyszła bardzo estetyczna i absolutnie nie widzę w niej żadnych poprawek. :)

Ale za to jestem ciekawa, jaki remont w domu robiłaś?

Pozdrawiam!

:)

A Ty tutaj :wink:

Kuchnia teraz wygląda bardzo estetycznie. Nie wiem czy wklejałam zdjęcia wcześniejszego barłogu. Głowa aż mnie boli jak se pomyślę ile czasu ja z bądź w takim, takim CZYMŚ egzystowałam. Człowiek to się szybko jakoś przyzwyczaja i oswaja :-?

Remont? Tak napisałam? O szmotr a to zwykłe gipsowanie i odmalowywanie było ale bałagan jak podczas remontu :x Usuwaliśmy fuszerki pana od karton-gipsów i zmieniliśmy kolory. Pokusiłam się na czekoladę w salonie. Oczywiście zdjęć nie mam :oops: ale zrobię, obiecuję. Słowo harcerza! :) Zostały nam jeszcze dwa pokoje do odmalowania i tak się jakoś nam nie składa :oops:

Bardzo ładna kuchnia :)

Ja nie widze nic do poprawki ale już się nauczyła że inwestor zawsze widzi więcej :) :wink: :)

Fenkju :)

Do poprawki są dwa fronty. Mają za krótkie relingi. Szczególnie to widać pod płytą ceramiczną. Jeden dłuższy drugi krótszy. Jak to to wygląda. No i tak se czekam i dzwonię i mam po raz kolejny nauczkę. Nie płacić jak nie jestem zadowolona a przynajmniej nie całość bo teraz mnie pan zlewa.

magi piękny domek!U nas też będzie parterówka ,naprawdę następnym razem budowałabyś z poddaszem? :-? Pozdrawiam

Fenkju :)

Wyobraź sobie, że tak. Teraz myślę, że budowałabym z poddaszem użytkowym. Ze względu na dziecko. Idziesz na górę i pełna izolacja albo dziecko wysyłasz na górę i masz ciszę. Myślę tak za każdym razem jak do mojej Julci przyłażą koleżanki/kuzynki szczególnie w zimie. Jeszcze jak się bawią u niej w pokoju to luzik ale jak zaczną się rozłazić po całym domu to mnie szlak trafia. Ani pogadać ani TV pooglądać. Masakra.

Może jak Julcia będzie już nastolatką to sobie powiem "dobrze, że ja jednak ta parterówkę wybudowałam".

Jak to mówię tylko krowa nie zmienia poglądów :lol:

Obejrzałam sobie Twój domek :) Bardzo ładny :D Jednak parterówki nadal mnie urzekają :lol: Przemyślany środek. Sypialnia z wyjściem na taras, ech marzenie. Jedyne co mnie akurat nie pasuje (wybacz muszę to napisać) to brak wiatrołapu. Właśnie zamówiłam drzwi do swojego wiatrołapu bo po zrobieniu testu z kotarami temperatura w domu podskoczyła o 2 st. Nie wiem może to też kwestia drzwi.

Pozwolę sobie wkleić Twoje zdjęcie, które mnie powaliło :lol:

Dalmatynka :D

http://foto2.m.onet.pl/_m/6864399acd6901f0ce37f3a5f8142e96,3,19,0.jpg

Pozdrawiam wszystkich :)

Oby do wiosny :lol:

• 2 weeks później...

Ewanna i jak tam po remoncie? Czytałam, że montowałaś kominek z płaszczem wodnym i jak się sprawdza?

Cześć magi!

Zajrzałam do ciebie, ale na razie tylko tak z grubsza rzuciłam okiem. Któregoś wieczorku poczytam uważniej. Troche pocieszające, ze ty też nie masz jeszcze drzwi w wiatrołapie. :lol: Wiesz tak po polsku. :wink:

Uśmiałam się jak zobaczyłam twoje niebieskie płytki w łazience i jeszcze ułożone w piramidkę. Aż z ciekawości zapytam co to za płytki?