braza 05.03.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 A jakaś podpowiedź co do kolorystyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 05.03.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 A jakaś podpowiedź co do kolorystyki Mam beżowo brązowy salon, korytarz beżowo-różowy, sypialnia będzie zgniła zeleń i chcę to jakoś tak połączyć Myślałam o takim brudnym błękicie wpadającym w szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.03.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 A jakaś podpowiedź co do kolorystyki Mam beżowo brązowy salon, korytarz beżowo-różowy, sypialnia będzie zgniła zeleń i chcę to jakoś tak połączyć Myślałam o takim brudnym błękicie wpadającym w szary Magi, jak do tego dodasz jeszcze szary błękit to wyjdzie misz-masz. Skoro chcesz to jakoś połączyć to skup się na jednym, dominującym w tych pomieszczeniach koloże - czyli beż. A tylko jedną, albo dwie ściany zrób w innym, mocniejszym. Te pomieszczenia są widoczne jednocześnie, tzn. czy przy otwartych drzwiach widzisz każde z nich??? Kurcze, nie wiem czy zrozumiale się wyrażam Jeśli tak, idź z tym beżem, a tylko jako mocny akcent potraktuj inny kolor. Trochę zachowawcze, wiem, ale lepiej nie ryzykować za dużego zamieszania, takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 05.03.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 A jakaś podpowiedź co do kolorystyki Mam beżowo brązowy salon, korytarz beżowo-różowy, sypialnia będzie zgniła zeleń i chcę to jakoś tak połączyć Myślałam o takim brudnym błękicie wpadającym w szary Magi, jak do tego dodasz jeszcze szary błękit to wyjdzie misz-masz. Skoro chcesz to jakoś połączyć to skup się na jednym, dominującym w tych pomieszczeniach koloże - czyli beż. A tylko jedną, albo dwie ściany zrób w innym, mocniejszym. Te pomieszczenia są widoczne jednocześnie, tzn. czy przy otwartych drzwiach widzisz każde z nich??? Kurcze, nie wiem czy zrozumiale się wyrażam Jeśli tak, idź z tym beżem, a tylko jako mocny akcent potraktuj inny kolor. Trochę zachowawcze, wiem, ale lepiej nie ryzykować za dużego zamieszania, takie jest moje zdanie. Chyba sie nie rozumiemy Wszystko mam już pomalowane oprócz sypialni i gościnnego. Nie chcę mieszać kolorów w tych pokojach. Pokoje będą jednolite. Chcę żeby te wnętrza ze sobą jakoś współgrały. Każde z osobna w swoim kolorze ale kolory mają być spójne i do tego żebym nie rzygała beżowym Wiesz jak mam beżowy w salonie to nie zrobię ostro zielonego w sypialni raczej barwy stonowane. Do sypialni chciałam taki kolor http://www.dulux.pl/swatch/celtic_moor_5.jpg a do gościnnego taki http://www.dulux.pl/swatch/amazon_beat_4.jpg albo http://www.dulux.pl/swatch/amazon_beat_5.jpg chociaż taki też mi się podoba http://www.dulux.pl/swatch/purple_polka_5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 05.03.2008 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Teraz dopiero zauważyłam, jak ja napisałam "koloże" Ale wracając do tematu: rozumiem teraz, że każde pomieszczenie będzie pomalowane w całości tym właśnie wybranym kolorem??? Czy tak??? Jeśli w ten sposób to będzie się odbywało, to skoro beż jest w salonie, to takie pastelowe kolorki do innych pomieszczeń będą jak na mój gust w sam raz - byle nie za ostre. Czy znowu coś pokićkałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 05.03.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Bym chciala tylko powiedziec , ze mi sie ta twarz z avatarka podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 05.03.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Ale wracając do tematu: rozumiem teraz, że każde pomieszczenie będzie pomalowane w całości tym właśnie wybranym kolorem??? Czy tak??? Tak Jeśli w ten sposób to będzie się odbywało, to skoro beż jest w salonie, to takie pastelowe kolorki do innych pomieszczeń będą jak na mój gust w sam raz - byle nie za ostre. Mam nadzieję, że będzie gut bo kupiłąm dzisiaj farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 05.03.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Bym chciala tylko powiedziec , ze mi sie ta twarz z avatarka podoba Dzięki Mnie też się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 08.03.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Również wszystkiego dobrego z okazji Święta Kobiet Poproszę o łatwiejsze zagadki- blondynka jestem Gratuluję samozaparcia, ja też sama chwyciłabym za pędzel. A skoro masz kolorki to może pochwal się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 08.03.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Jak wróciła to z rozmachem Miło Cie znowu poczytać Czekam na foty malarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 09.03.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Również wszystkiego dobrego z okazji Święta Kobiet Poproszę o łatwiejsze zagadki- blondynka jestem Gratuluję samozaparcia, ja też sama chwyciłabym za pędzel. A skoro masz kolorki to może pochwal się Postaram się wymyślać łatwiejsze zagadki Dzisiaj domaluję dwie ściany bo mi się nie podoba i wkleję zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 09.03.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Jak wróciła to z rozmachem Miło Cie znowu poczytać Czekam na foty malarskie Dzięki za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 09.03.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 13.03.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Magi, mnie tam od razu ten stolik nie pasował. A znów mnie ubawiłaś farbami. Patrz, ja też kolory robię sama, tylko dla odmiany nie mam ochoty kupować gotowych. Bo jeszcze nie zdarzyło się, żeby był taki jak na wzorniku. I nadal będę kręcic kolory sama. Grunt to żeby w połowie ściany farby nie zabrakło. Bo drugi raz nie dopasujesz tak samo. Ale jak sąsiednia ściana będzie w innym odcieniu to bedzie w porzo. Jak mawiał mój ojciec: głupi sie nie pozna, a mądry powie, że tak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 13.03.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Magi, mnie tam od razu ten stolik nie pasował. A znów mnie ubawiłaś farbami. Patrz, ja też kolory robię sama, tylko dla odmiany nie mam ochoty kupować gotowych. Bo jeszcze nie zdarzyło się, żeby był taki jak na wzorniku. I nadal będę kręcic kolory sama. Grunt to żeby w połowie ściany farby nie zabrakło. Bo drugi raz nie dopasujesz tak samo. Ale jak sąsiednia ściana będzie w innym odcieniu to bedzie w porzo. Jak mawiał mój ojciec: głupi sie nie pozna, a mądry powie, że tak trzeba. No właśnie grunt, żeby farby nie brakło Mnie brakło i mam każdą ścianę w innym odcieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 13.03.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Ale całą ścianę w jednym, czy w połowie sie kończy jeden odcień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 13.03.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Ale całą ścianę w jednym, czy w połowie sie kończy jeden odcień? Ściany są jednolite ale odcinie między ścianami się różnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 14.03.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 To pewnie jest bardzo ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 14.03.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Ja również uwielbiam mieszać kolory samodzielnie i nawet jak nie pasuje to i tak wszystkim ( czytaj : drugiej połowie)wmawiam ,że tak miało być. Jeszcze nie zdarzyło się by nie trzeba było dorabiać farby i zawsze inny odcień ( a to dopiero widać po wyschnięciu ) Po pewnym czasie, pod pretekstem odświeżenia można zmienić Pochwal się jak wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 14.03.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 To pewnie jest bardzo ciekawie no ciekawie błękitnie-kolorowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts