Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna tu? tu? - komentarze do dziennika Magi

jolana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A jakaś podpowiedź co do kolorystyki :oops: :)

Mam beżowo brązowy salon, korytarz beżowo-różowy, sypialnia będzie zgniła zeleń i chcę to jakoś tak połączyć :) Myślałam o takim brudnym błękicie wpadającym w szary :roll:

Magi, jak do tego dodasz jeszcze szary błękit to wyjdzie misz-masz. Skoro chcesz to jakoś połączyć to skup się na jednym, dominującym w tych pomieszczeniach koloże - czyli beż. A tylko jedną, albo dwie ściany zrób w innym, mocniejszym.

Te pomieszczenia są widoczne jednocześnie, tzn. czy przy otwartych drzwiach widzisz każde z nich??? Kurcze, nie wiem czy zrozumiale się wyrażam :oops:

Jeśli tak, idź z tym beżem, a tylko jako mocny akcent potraktuj inny kolor.

Trochę zachowawcze, wiem, ale lepiej nie ryzykować za dużego zamieszania, takie jest moje zdanie.

A jakaś podpowiedź co do kolorystyki :oops: :)

Mam beżowo brązowy salon, korytarz beżowo-różowy, sypialnia będzie zgniła zeleń i chcę to jakoś tak połączyć :) Myślałam o takim brudnym błękicie wpadającym w szary :roll:

Magi, jak do tego dodasz jeszcze szary błękit to wyjdzie misz-masz. Skoro chcesz to jakoś połączyć to skup się na jednym, dominującym w tych pomieszczeniach koloże - czyli beż. A tylko jedną, albo dwie ściany zrób w innym, mocniejszym.

Te pomieszczenia są widoczne jednocześnie, tzn. czy przy otwartych drzwiach widzisz każde z nich??? Kurcze, nie wiem czy zrozumiale się wyrażam :oops:

Jeśli tak, idź z tym beżem, a tylko jako mocny akcent potraktuj inny kolor.

Trochę zachowawcze, wiem, ale lepiej nie ryzykować za dużego zamieszania, takie jest moje zdanie.

Chyba sie nie rozumiemy :lol:

Wszystko mam już pomalowane oprócz sypialni i gościnnego. Nie chcę mieszać kolorów w tych pokojach. Pokoje będą jednolite. Chcę żeby te wnętrza ze sobą jakoś współgrały. Każde z osobna w swoim kolorze ale kolory mają być spójne i do tego żebym nie rzygała beżowym :lol:

Wiesz jak mam beżowy w salonie to nie zrobię ostro zielonego w sypialni raczej barwy stonowane. :lol:

Do sypialni chciałam taki kolor

http://www.dulux.pl/swatch/celtic_moor_5.jpg

a do gościnnego taki

http://www.dulux.pl/swatch/amazon_beat_4.jpg albo http://www.dulux.pl/swatch/amazon_beat_5.jpg

chociaż taki też mi się podoba

http://www.dulux.pl/swatch/purple_polka_5.jpg

Teraz dopiero zauważyłam, jak ja napisałam "koloże" :oops: :oops:

Ale wracając do tematu: rozumiem teraz, że każde pomieszczenie będzie pomalowane w całości tym właśnie wybranym kolorem??? Czy tak???

Jeśli w ten sposób to będzie się odbywało, to skoro beż jest w salonie, to takie pastelowe kolorki do innych pomieszczeń będą jak na mój gust w sam raz - byle nie za ostre.

Czy znowu coś pokićkałam :oops: :roll:

Ale wracając do tematu: rozumiem teraz, że każde pomieszczenie będzie pomalowane w całości tym właśnie wybranym kolorem??? Czy tak???

Tak :) :)

Jeśli w ten sposób to będzie się odbywało, to skoro beż jest w salonie, to takie pastelowe kolorki do innych pomieszczeń będą jak na mój gust w sam raz - byle nie za ostre.

Mam nadzieję, że będzie gut bo kupiłąm dzisiaj farby :lol:

Również wszystkiego dobrego z okazji Święta Kobiet :p

Poproszę o łatwiejsze zagadki- blondynka jestem :roll:

Gratuluję samozaparcia, ja też sama chwyciłabym za pędzel.

A skoro masz kolorki to może pochwal się :wink:

Postaram się wymyślać łatwiejsze zagadki :) :)

Dzisiaj domaluję dwie ściany bo mi się nie podoba i wkleję zdjęcia :)

Magi, mnie tam od razu ten stolik nie pasował. :p

A znów mnie ubawiłaś farbami. Patrz, ja też kolory robię sama, tylko dla odmiany nie mam ochoty kupować gotowych. Bo jeszcze nie zdarzyło się, żeby był taki jak na wzorniku. I nadal będę kręcic kolory sama. Grunt to żeby w połowie ściany farby nie zabrakło. Bo drugi raz nie dopasujesz tak samo. Ale jak sąsiednia ściana będzie w innym odcieniu to bedzie w porzo. Jak mawiał mój ojciec: głupi sie nie pozna, a mądry powie, że tak trzeba. :)

Magi, mnie tam od razu ten stolik nie pasował. :p

A znów mnie ubawiłaś farbami. Patrz, ja też kolory robię sama, tylko dla odmiany nie mam ochoty kupować gotowych. Bo jeszcze nie zdarzyło się, żeby był taki jak na wzorniku. I nadal będę kręcic kolory sama. Grunt to żeby w połowie ściany farby nie zabrakło. Bo drugi raz nie dopasujesz tak samo. Ale jak sąsiednia ściana będzie w innym odcieniu to bedzie w porzo. Jak mawiał mój ojciec: głupi sie nie pozna, a mądry powie, że tak trzeba. :)

No właśnie grunt, żeby farby nie brakło :lol: Mnie brakło :lol: i mam każdą ścianę w innym odcieniu :lol:

Ja również uwielbiam mieszać kolory samodzielnie i nawet jak nie pasuje to i tak wszystkim ( czytaj : drugiej połowie)wmawiam ,że tak miało być.

Jeszcze nie zdarzyło się by nie trzeba było dorabiać farby i zawsze inny odcień ( a to dopiero widać po wyschnięciu :p)

Po pewnym czasie, pod pretekstem odświeżenia można zmienić :wink:

Pochwal się jak wyszło.