Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiosna tu? tu? - komentarze do dziennika Magi

jolana

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Magi gartulacje, jak Tój Dziennik czytam, to widzę pewne zbieżności między naszymi budowami: podobne romiarami domki, podobna technologia, jesteśmy na podobnym etapie...

Napisz mi proszę maksymalnie dużo infprmacji o tym kominku i co pod uwagę brać przy wyborze po za Jotulem? Jaka moć?...U mnie kominek przy ściane stać będzie, a ogrzewać raczej będzie : salon kuchnię i hole, dam chyba spokój z rozprowadzeniem ciepłego powietrza (bardzo brudzą się sufity przy aneostatach) i główne źrodło ciepła to kocioł na gaz.

Aha robisz doprowadzenie powietrza do kominka?

Pamiętam ten moment kiedy stanęły ściany :lol: Oprócz wydawania niekontrolowanych okrzyków dzikiej radości, nie mogłam się oprzeć wrażeniu, że dom mi się powiększył! Posadzka była taka mała, a teraz, ze scianami to kawał domu! :lol:

Pomieszczenia potem strasznie zmniejszyły mi się po otynkowaniu- na ciemnoszary kolor. Ale po gładziach znów odnalazłam w naszym domu przestrzeń :lol:

Dużo takich cudnych chwil jeszcze przed Tobą! :lol:

Pozdrawiam!

kurczesz magi jak ja ci zazdroszczę? ale nie jestem zawistna tylko ci zazdroszcze, i juz sie nie mogę doczekać kiedy zacznę u siebie! mam nadzieję że będzie to w przyszlym sezonie! a twój dziennik będę czytać regularnie - tak mi się podoba! fajnie jest obserwować zadowolenie, zmagania, tworzenie innych ludzi - jest to bardzo "budujące"!

:D !!! oby tak dalej!!! trzymam za ciebie !!! ( to kiedy planujesz parapetówkę?? :wink:

magi a po co ta ozdoba w postaci nikomu nie potrzebnego komina :roll: , chyba można to rozebrać i materiał wykorzystać do budowy

właściwego komina

u mnie jeden komin rozbierali, bo od dołu lecieli na pełno, wyczystek wg

nich nie trzeba,

komin do kominka już sam rozbierałem i wziołem innego murarza, wlot

do komina zrobili na wys. 190cm a przekrój dymowego 20x14 tak było

na projekcie, chociaż zwróciliśmy na to uwagę szefowi i miało być 20x20,

ale "chłopcy" zrobili tak jak " stoi" w projekcie 20x 14. Piętra już nie robili.