magi 19.05.2004 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Jamles żebym umiała to rozebrałabym ten komin sama a murarz nie ma czasu. Zresztą wiesz jacy oni są, wszystko na skróty i po swojemu. Komina nie będzie widać bo będzie obudowany kominek. A co do murarza to chętnie wzięłabym nowego ale gdzie ja teraz znajdę wolnego murarza w sezonie, poza tym tamten dostał lwią część kasy i szkoda mi teraz szukać kogoś. Jak będę budowała drugi dom to na pewno będę mądrzejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 19.05.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Jak będę budowała drugi dom to na pewno będę mądrzejsza. to jak ja i chyba każdy inwestor, ale co z murarzami, cieślami, dekarzami, tynkarzami, kierownikami budów, projektantami czarno to widzę, jak i budowę drugiego domu, ale wierzę, że dobrze się wszystko skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 19.05.2004 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2004 Jest takie powiedzenie "jak się ma miękkie serce trzeba mieć twardą d...". Pracuję nad odwróceniem tych rzeczy w realu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 21.05.2004 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2004 magi - odnośnie kopania działki przed posianiem trawy - wydaje mi się że nie będzie dużym kosztem znalezienie jekiegoś okolicznego gospodarza by zaorał. I tak będziecie mieli dużo później roboty (równanie, sianie, pielęgnowanie) więc tą przyjemność chyba można sobie darować ? Pozdrawiam i gratuluje samozaparcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 25.05.2004 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 magi z budowa to idziesz jak przecinak( majzel), jak Wy to robicie, że każdy małżek przystaje na zcentralizowane odkurzanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 26.05.2004 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Cześć Magi, dołączam do gratulacji Jakoś tak było, że Twój dziennik pierwszy wpadł mi pod myszkę... i chyba pod jego wrażeniem też piszę (na razie w zeszycie). Szkoda by uciekło w niepamięć tyle fajnych przeżyć związanych z budową, nie? Kopię teraz fundamenty i mam do Ciebie konkretne pytanie. Problem spędził mi dziś sen z powiek od godziny 4:00 do budzika Mam projekt prosty jak drut, niemal prostokąt 11x9m. Fundamenty w planach zwykłe - na chudziaku ława wys. 30 cm z 4 prętami fi=12. No i teraz szok: metrów bieżących ławy wychodzi 50, to razy 4 czyli trzeba 200 metrów bieżących pręta zbrojeniowego fi=12 (+zakładki!). To daje 2.1 TONY stali, co przy dzisiejszych cenach oznacza........ ponad 6000 zł !!!!!!!! Po tym wstępie zapytam Jak Ty zapłaciłaś za stal 1275 zł ????????? Może popełniam gdzieś błąd? Pozdrawiam ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 26.05.2004 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Dodam, że jak pomyślę o stali na strop i wieniec to................... PUSZCZAJĄ MI STALOWE NERWY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miwol 26.05.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Mam! Mam! Mam! Raaaany, nie przespałem dzisiejszej nocy z powodu przecinka Jakoś liczyłem............. x 10 Przepraszam Magi za zaśmiecenie komentarzy, już mi lepiej Ale daj znać, ile Ci tej stali fi=12 wyszło. Trzymaj się - Miwol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 26.05.2004 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 magi z budowa to idziesz jak przecinak( majzel), wiesz jak się mieszka u kogoś jak Wy to robicie, że każdy małżek przystaje na zcentralizowane odkurzanie? siła perswazji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 26.05.2004 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Mam! Mam! Mam! Raaaany, nie przespałem dzisiejszej nocy z powodu przecinka Jakoś liczyłem............. x 10 Przepraszam Magi za zaśmiecenie komentarzy, już mi lepiej Ale daj znać, ile Ci tej stali fi=12 wyszło. Trzymaj się - Miwol rany ale mi dałeś do myślenia fi 12- 616 kg walcówka 5,5- 70 kg walcówka 6- 50 kg to razem ze stropem na szambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 27.05.2004 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 magi - no tak wypadałoby żeby tronik gdzieś był pozdrawiam i gratuluję tempa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 07.06.2004 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 no to, super nieduługo wszystko będzie pod dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 15.06.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 ale się dzieje u Ciebie ulala mkniesz, mkniesz, kochana.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 15.06.2004 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2004 ano ano tylko fachowcy nie nadążają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 21.06.2004 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Magi skoro teraz tyle stersu to przy wykończeniu już tego nie będzie życze Ci tego z całego serca a w domku będzie się mieszkało super i nie będziesz żałować decyzji o budowie, popatrz na domek Teski widać że warto a więc do przodu.życzę drogi z górki pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 22.06.2004 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Aguś dzienki za miłe słowa mam taką nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 22.06.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 musi byc dobrze...i tylko tego sie trzymaj pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 22.06.2004 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Własnie właśnie Magi grunt to pozytywne myslenie choć wiem że czasami ciężko przychodzi. Pozdrawiam Aga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JolaF 24.06.2004 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 Pozdrawiam Cię!!!!!Rozpoczynam właśnie budowę w Kaliszu i jestem na etapie szukania murarza jeśli ten Twój jest godny polecenia to może podasz mi jakieś namiary. Uf prawie 4 miesiące załatwiałam pozwolenie na budowę po zmianie przepisów. Jestem nowicjuszką, a Ty świetnie sobie poradziłaś wszelkie rady mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 24.06.2004 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2004 O kurde tego się nie spodziewałam - Kaliszanka Bardzo mi przyjemnie, że napisałaś. Co do murzarza to prześlę na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts