Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom 'Na stare lata"

Recommended Posts

Oj... a po wejściu na podany link, komputer znowu cały czas żąda ode mnie loginu i hasła....

Ale pod ramka z loginem i hasłem znajduje się katalog Das Haus 1 (dokładnie pod napisem Typ Name). Tam są wszystkie zdjęcia.

A jeszcze pozwolę sobie dodać, że i mi zarówno domek jak i piesek się bardzo podobają.

No więc tak:

Gdyby nie Uller, tobym nic nie zrozumiała, albowiem tego języka obcego nie posiadam :oops: . Dzieki, Uller.

Za to mam pytanie, do Lenowo - jeśli to Ty na tych zdjęciach jesteś, to gdzie będziesz mieszkał, zanim te "stare lata" Cię dopadną? :o Widzę dom już gotów, a do starych lat jeszcze trzeba trochę poczekać... I bardzo pozytywny obrazek kobieta na kanapie - to rozumiem!!!! :lol:

Domek zaiste uroczy a psina cudna nad wyraz! Ściskam łapę :lol:

Dziękuję za wszystkie posty i pozdrawiam.Pozdrowienia również od tego podpalanego bruneta , który ma dopiero 3 miesiące i jeszcze bardzo rozrabia.

Na tych zdjęciach to ja a stare lata nadchodzą bardzo szybko,mam już 50-tkę ,małżonka już zamieszkuje tam na stałe a ja muszę jeszcze trochę popracować żeby to wszystko wykończyć a więc dojeżdżam jak często się da. :p

No wiesz co? Ja też mam 50-tkę i wcale nie widzę, żeby mi tu coś szybko nadchodziło!!! I to jeszcze "bardzo szybko". Raczej my szybciej przebieramy nogami, bo nam się wydaje, że więcej zrobimy. Tak naprawdę, robota jest nie do przerobienia! I to jest punkt wyjścia do dalszych rozważań :lol: Popatrz na własną małżonkę - uśmiechnięta, zadowolona, zrelaksowana... rzec można "chwilo trwaj". I o to chodzi w tym głupim życiu....... :wink:

Zgadzam sie z tobą że robota jest nie do przerobienia :-? .

Ale ja wyznaję tezę że do piećdziesiątki powinienem zrealizować moje najważniejsze przedsięwziecia.Potem należy korzystać z togo co się wypracowało.Życie ucieka tak szybko że szkoda go aby w dalszym ciągu gonić za pracą, a sił nam niestety nie przybywa :( . Dlatego postawiłem sobie cel aby najpóżniej za pięć lat móc naprawdę zacząć korzystać z przyjemności tego świata. :D Wymagań nie mamy zbyt wygórowanych dlatego to siedlisko z dala od miasta i blisko natury.

• 1 month później...

Buduję według projektu indywidualnego z pracowni w Szczecinku.

Dość drogo to wyszło ,ale oprócz projektu domu ze wszystkimi instalacjami i przyłączami robiony był projekt zagospodarowania całego siedliska wraz z projektem budynku gospodarczego z garażem.

A i tak póżniejszych zmian nie dało sie uniknąć. :lol: Oni prowadzili też wszystkie uzgodnienia z urzędami ,do uzyskania pozwolenia na budowę włącznie. :wink: