Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynkowaliście ściany w piwnicy?

Recommended Posts

Tak jak w temacie nie wiem czy zlecić tynkowanie czy nie?

W piwnicy mamy 4 pomieszczenia wiadomo nikt tam nie będzie mieszkał, jest tam pralnia, kotłownia i pomieszczenie przeznaczona na warsztat + jeszcze jedno małe, pewnie na jakieś rupieci. Nie wiem czy tynkować czy nie, wiadomo w trakcie budowy każdy liczy $$$$. Nie możemy się zdecydować. Koledzy mówili żebym tylko pomalował ściany na biało, albo jakiś na inny kolor. Doradźcie coś. Dzięki.

pozdro

Tak jak w temacie nie wiem czy zlecić tynkowanie czy nie?

W piwnicy mamy 4 pomieszczenia wiadomo nikt tam nie będzie mieszkał, jest tam pralnia, kotłownia i pomieszczenie przeznaczona na warsztat + jeszcze jedno małe, pewnie na jakieś rupieci. Nie wiem czy tynkować czy nie, wiadomo w trakcie budowy każdy liczy $$$$. Nie możemy się zdecydować. Koledzy mówili żebym tylko pomalował ściany na biało, albo jakiś na inny kolor. Doradźcie coś. Dzięki.

pozdro

Witam

Ja tez mam piwnice , ale nie mam zamiaru tynkowac. szkoda kasy!

Jak masz za co to otynkuj.

W przyszłości może zrobisz sobie lub dzieciom siłownię, pokój hobbystyczny itp.

W pierwszej kolejności otynkuj kotłownię, bo jak nie otynkujesz przed zainsalowaniem "kotłownianych pizdrygołków" to już nigdy tego nie zrobisz.

Brak tynków to synonim prowizorki .... jakby w przyszłości doszło do sprzedaży domu to jest to powód o oczekiwania niższej ceny.

A ja mam otynkowane, bo stwierdziliśmy, że jak tego nie zrobimy teraz, to potem juz wcale. :D

Dokładnie - wytynkować i spokój.

Nie musi być idealnie ;) Można więc do tego wykorzystać własne "zasoby" - i np samemu poćwiczyć lub znaleść Pana Jurka który za drobną opłatą obrzuci nam ściany. Ważne by zachlapać pustaki,cegły czy inny materiał.

Pozdrawiam!

Tak jak wcześniej było mówione polecam zrobić tynki odrazu, każdy inwestor mówi jak nie teraz to nigdy. Sufity najlepiej zlecić fachowcowi bo można wiecej zmarnować materiału niz to warte ale co do ścian mozna w wolnym czasie zrobic samemu, aby było łatwiej mozna zrobic tynk z gotowych mieszanek workowanych. Jeśli by były jakieś problemy służe pomocą.

Uważajcie tylko na tynkarzy bo lubią piwnicę w gorszym standardzie tynkować.

No i chyba cem-wap tynki.

Teraz zastanawiam się co z moimi tynkami klasy III w piwnicy dalej zrobić.

Zostawię żonę, niech pilnuje jak by co, będzie na nią :p

żonę samą z tynkarzami? :o

no, nie wiem czy to dobry pomysł :lol: :lol: :lol: