flatronka 02.03.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Tak jak w temacie nie wiem czy zlecić tynkowanie czy nie? W piwnicy mamy 4 pomieszczenia wiadomo nikt tam nie będzie mieszkał, jest tam pralnia, kotłownia i pomieszczenie przeznaczona na warsztat + jeszcze jedno małe, pewnie na jakieś rupieci. Nie wiem czy tynkować czy nie, wiadomo w trakcie budowy każdy liczy $$$$. Nie możemy się zdecydować. Koledzy mówili żebym tylko pomalował ściany na biało, albo jakiś na inny kolor. Doradźcie coś. Dzięki. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 02.03.2010 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Tak jak w temacie nie wiem czy zlecić tynkowanie czy nie? W piwnicy mamy 4 pomieszczenia wiadomo nikt tam nie będzie mieszkał, jest tam pralnia, kotłownia i pomieszczenie przeznaczona na warsztat + jeszcze jedno małe, pewnie na jakieś rupieci. Nie wiem czy tynkować czy nie, wiadomo w trakcie budowy każdy liczy $$$$. Nie możemy się zdecydować. Koledzy mówili żebym tylko pomalował ściany na biało, albo jakiś na inny kolor. Doradźcie coś. Dzięki. pozdro Witam Ja tez mam piwnice , ale nie mam zamiaru tynkowac. szkoda kasy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirawoj 02.03.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 A ja mam otynkowane, bo stwierdziliśmy, że jak tego nie zrobimy teraz, to potem juz wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 02.03.2010 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 A ja mam otynkowane, bo stwierdziliśmy, że jak tego nie zrobimy teraz, to potem juz wcale. dokładnie tak! koszt wcale nie był taki duży (sam robiłem) a różnica w standardzie wykończenia pomieszczeń jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 02.03.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Nie wytynkowałem kotłowni... I chyba już nie wytynkuję Prawdę mirawoj piszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek_wlkp 02.03.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Ja swoją wytynkowałem, bo wiem, że później byłoby ciężko to zrobić, zresztą piszą o tym przedmówcy. Jeśli z $$$ jest u Ciebie jako tako to nie zastanawiaj się, tylko tynkuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek63 02.03.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Jak masz za co to otynkuj.W przyszłości może zrobisz sobie lub dzieciom siłownię, pokój hobbystyczny itp.W pierwszej kolejności otynkuj kotłownię, bo jak nie otynkujesz przed zainsalowaniem "kotłownianych pizdrygołków" to już nigdy tego nie zrobisz.Brak tynków to synonim prowizorki .... jakby w przyszłości doszło do sprzedaży domu to jest to powód o oczekiwania niższej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 02.03.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 My piwnice tynkowaliśmy sami.Nie jest to mistrzostwo świata,ale wygląda inaczej niż gołe bloczki.Pomalowane najtańszą farbą-jest czysto a jak na pomieszczenia gospodarcze to jest luksus Kosztowało to męża trochę pracy i 10 kg na minusie ,ale warto było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stexxil 03.03.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 A ja mam otynkowane, bo stwierdziliśmy, że jak tego nie zrobimy teraz, to potem juz wcale. Dokładnie - wytynkować i spokój. Nie musi być idealnie Można więc do tego wykorzystać własne "zasoby" - i np samemu poćwiczyć lub znaleść Pana Jurka który za drobną opłatą obrzuci nam ściany. Ważne by zachlapać pustaki,cegły czy inny materiał. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 03.03.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Moim zdaniem bez sensu, ale jak kto woli. Ja u siebie nie tynkowałem, ale owszem pomalowałem i sufit, i ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madula 03.03.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Ja tynkuje tylko sufity. Sciany mam ladne z cegly i szkoda ich zakrywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1984 03.03.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Tak jak wcześniej było mówione polecam zrobić tynki odrazu, każdy inwestor mówi jak nie teraz to nigdy. Sufity najlepiej zlecić fachowcowi bo można wiecej zmarnować materiału niz to warte ale co do ścian mozna w wolnym czasie zrobic samemu, aby było łatwiej mozna zrobic tynk z gotowych mieszanek workowanych. Jeśli by były jakieś problemy służe pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sagmag 03.03.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Ja również uważam że piwnica wytynkowana wygląda bardziej estetycznie, a jak nie zrobisz tego na etapie budowy to już raczej później nie wytynkujesz. U nas wytynkowaliśmy, a moi rodzice budowali się 15 lat temu i do tej pory piwnica jest niewytynkowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flatronka 03.03.2010 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 witamy przekonaliście nas tynkujemy. Dzięki. pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samm 03.03.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Uważajcie tylko na tynkarzy bo lubią piwnicę w gorszym standardzie tynkować.No i chyba cem-wap tynki. Teraz zastanawiam się co z moimi tynkami klasy III w piwnicy dalej zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flatronka 04.03.2010 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Uważajcie tylko na tynkarzy bo lubią piwnicę w gorszym standardzie tynkować. No i chyba cem-wap tynki. Teraz zastanawiam się co z moimi tynkami klasy III w piwnicy dalej zrobić. Zostawię żonę, niech pilnuje jak by co, będzie na nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 04.03.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 oczywiscie mamy wytynkowane, czaesciowo rowniez kafle. Nie wyobrazam sobie kotlowni na ekogroszek bez kafli na scianach i posadzce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 04.03.2010 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Uważajcie tylko na tynkarzy bo lubią piwnicę w gorszym standardzie tynkować. No i chyba cem-wap tynki. Teraz zastanawiam się co z moimi tynkami klasy III w piwnicy dalej zrobić. Zostawię żonę, niech pilnuje jak by co, będzie na nią żonę samą z tynkarzami? no, nie wiem czy to dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirawoj 04.03.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Doskonały, jak by to na mnie trafiło to tynki byłyby I klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaro672 04.03.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 To i ja podepnę sie pod wątek i zapytam czy można nie tynkować garażu wewnątrz. Ma ktoś taki goły garaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts