AiRnEssT 02.03.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 witam !miałem taki stary parkiet co się ruszał na piętrze i kolega mi powiedział ( ponoć słusznie ) nie ma sensu położyć na niego nowy parkiet bo ten nowy też się będzie ruszał. a więc : 1.za 10 pln za metr kazałem zerwać stary parkiet - okazało się że pod nim jest czarny lepik ( ponoć zwany subitem ) tuż pod nim cienka wylewka a pod nią były trociny i dopier betonowy strop. 2. znalazłem panów co robią wylewkę wraz materiałem (styropian foli etc.. ) za 35 pln brutto 3.kolega powiedział mi ze lepiej będzie mi położyć na ten strop legary drewniane( pomiędzy legary wełnę mineralną). na to przykręcić płytę osb i do niej przykleić parkiet ewentualnie deski. mówił również że przewaga tego rozwiązania jest taka że mogę parkiet ew deski położyć od razu a przy wylewce musze czekac mini 2 mies az osiągnie 2% wilgotności bo inaczej podłogę wybuli no i wersja z legarami jest tańsza - ok 20 pln za metr. 4. pytanie do kolegów na forum - czy faktycznie nie ma różnicy w stabilności podłogi klejonej do wylewki a klejonej do osb na legarach , jakie są róznice między tymi podłogami i przede wszystkim czy Wy na moim miejscu czekalibyście i wybrali wylewkę czy jednak zdecydowali się na tańsze legary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 03.03.2010 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 zrywac, lac, czekac, ukladac OSB pod parkiet na legarach... A czemu 2 miesiace? I jak trzeba szybciej to znalezc inny material na wylewke (szybkosprawny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts