marxo 02.03.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Witam.Posiadam nowy dom z dachem o konstrukcji krokwiowo-jętkowej. Nad poddaszem użytecznym na jętkach chciałbym położyć podłogę dla strychu. Rozmiar jętek wynosi gr.4cm. wys.16cm. dł.5m. rozstaw jętek co 90cm. Jętki montowane podwójnie tz. po dwie jętki do każdej krokwi. Myślałem o takim rozwiązaniu ; deski 2,5 cm. na to płyta osb 1,2 cm. na to wykładzina pcv typu lenteks.Pytam się czy dobrze to wymyśliłem czy może są lepsze rozwiązania. Za wszelkie rady uprzejmie dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 04.03.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 rozstaw dość spory. Ja bym może w poprzek dał łaty drewniane i na to dopiero deski/płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romstan 04.03.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Witam!Ja mam prawie identyczny stryszek,tylko że rostaw jętek co 80. Ja zrobiłem tak ,położyłem plyte osb 18 na te jętki i niema żadnego problemu,nic sie nie ugina! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek_B 07.03.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Witam. ... Myślałem o takim rozwiązaniu ; deski 2,5 cm. na to płyta osb 1,2 cm. na to wykładzina pcv typu lenteks.Pytam się czy dobrze to wymyśliłem czy może są lepsze rozwiązania. Za wszelkie rady uprzejmie dziękuje. Pytanie co chcesz na tej podłodze robić/trzymać... U siebie - w bardzo podobnym układzie - dałem tylko dechy (25mm) pióro-wpust pomalowane impregnatem. Długość 11 metrów podzieliłem na 4 odcinki i docinałem tak aby styk czołowy dwóch desek wypadł na jętce. Zrobiłem mały szablonik do wyznaczania dziur pod wkręty i jazda . Całość po skręceniu jest na tyle sztywna, że nie przewiduję układania czegokolwiek więcej - i tak będę trzymał tam jedynie kartony... Praktyka przyda się w przyszłości przy kręceniu desek tarasowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts