Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szycie i masa solna( tilda)

delfina7

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czy ktos wie może, dlaczego te słodkie stworki, króliczki i inne, nazywają się akurat tilda? :roll:
:roll: :oops: :roll:

swiat tildy wymyslila norwezka Tone Finnanger :)

http://www.ertiserver.org/siv/Tilda/tilda.htm

http://tildaaddict.blogspot.com/2008/08/was-bzw-wer-ist-tilda.html

delfina7 bardzo ladne prace !

:D

Ooo, dziękuję, tak jakoś chodziło to za mną. :lol:

Szkoda, że nie ma angielskiej wersji tych blogów, ja z norweskim to raczej słabo... :lol:

Piękne to wszystko! Gratuluję pomysłów i talentu! :D

Delfinko, dodajesz kleju do tapet do tej masy solnej? I jak długo suszysz w piekarniku?

Mnie kusi sprobować ale jakoś się boje, że mi sie to wszystko bedzie rozpadać. :lol:

No i nie bardzo juz mam gdzie co wieszać. :D

:D Dziękuję za miłe słowa. Kleju nie dodaję . Proporcje to 1 do 1 sól i mąka i nie chodzi tu o wagę , ale o np szklanki , po szlkance suchych i wodę po troszkę dodawać aż masa będzie się lepić dobrze. Co do suszenia to dotychczas schły naturalnie przy kominku;) Teraz baranki zrobiłam dla siebie i schną na słonku;)

A w piekarniku to zależy co suszysz , jakie gabaryty. Np anioły te wyżej , zależalo mi na czasie to tak na raty w tem ok 100 stopni przy uchylonym piekarniku najpierw dwie godzini i potem z godzinke , ale pozostały wieczorem przy rozpalonym kominku ,zeby głowy w środku wyschły.;)

Dzięki Delfinko. Jeśli sie Tildaki udały, to tez Twoja zasługa. :wink:

Trochę wolno idzie jak wszystko ręcznie sie robi, ale strasznie cieszy jak juz jest zrobione.

Kusi mnie jeszcze jakaś żaba, jak odpocznę od szycia, to pewnie spróbuje zrobić żabę. :roll:

• 2 weeks później...

Dzięki za pamięć:D Od jutra biorę się za robote , bo mi piknie zeszło wszystko to na allegro , to po znajomych:D