Katori 02.03.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 Witam.Bardzo proszę o informację ile może kosztować podłączenię sie do wody miejskiej w Warszawie (rura wdociagowa biegnie około 20 metrów od domu)? Dostałam w spadku dom, w którym jest studnia i przedwojenny hydrofor i woda nie nadaje się do niczego. Postanowiłam, że bardziej opłacalne będzie podłączenie wody miejskiej niż pogłębianie studni co wcale nie musi rozwiązać problemu rdzawej wody, ale nie mam pojęcia jak się do tego zabrać i ile moze mnie to kosztować? Jest mozliwość zlecić całą papierkowa i "fizyczną" pracę jakiejś firmie czy lepiej samemu chodzić po urzędach? Jak długo to wszystko może trwać? Nie ukrywam, że zależy mi żeby cena tej inwestycji była jak najniższa.Bardzo proszę o pomoc.Pozdrawiam Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 03.03.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 WitamNapewno musisz udać się do Zakładu Wodociągów i Kanalizacji o wydanie warunków przyłączeniowych, napewno będzą potrzebne mapki od geodety, ale wszystkiego dowiesz się w wodociągach. Oni potem moga cię również przyłaczyć - czyli w sumie wszystko za ciebie zrobią, oczywiście za odpowiednią opłatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katori 04.03.2010 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Właśnie wróciłam z Zakładu Wodociagów na ulicy Jagiellońskiej i oficjalnie jedynie czego się dowiedziałam to, że powinnam jechać najpierw na ulicę Starynkiewicza bo oni na razie nic nie mogą zrobić. Kiedy chciałam już wyjść pan zaproponował mi, że jeśli nie chcę sama latać i wszystkiego pilnować (sugerując, że napewno nie dam sobie rady) może polecić mi panią, która robi projekty i może zgodzi się pozałatwiać wszystko za mnie. Zgodziłam się a on zaprowadził mnie do pokoju obok... Dowiedziałam się tam, że owa pani może załatwić mi zezwolenia, geodetę i jakąś trzecią sprawę pobierając zaliczke 1000zł a potem zrobić projekt za 1200zł. Powiedziaała, że oczywiście mogę zlecić jej tylko zrobienie projektu, ale nie znajdę geodety, który weżmie ode mnie mniej niz 800zł. Generalnie potraktowali mnie bardzo miło tylko kilkakrotnie powtarzali, ąe oni takie rzeczy robią nieoficjalnie. Jak powinnam to zrozumieć? Czy ceny podane przez tą panią są realne? Powinnam się zgodzić czy lepiej jechać jeszcze na Starynkiewicza? Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts