Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co dziś w emocjach?..... wyraź za pomocą muzyki ... :)

daggulka

Recommended Posts

Gość Pepeg z Gumy

Z trudem rozpoznałam ten kawałek :oops:

Wiesz, czy trudna jest gra na tak wielkim instrumencie, tzn. czy trzeba ćwiczyć jakąś niezwykłą technikę etc.. ?

Technikę trzeba ćwiczyć grając nawet na grzebieniu.

A nie dziwię Ci się ,że nie rozpoznałaś, bo większość dźwięków jest w rejestrach słyszalnych dla ogółu po 60-tce.

Zamiast melancholijnej Melody proponuję moich ulubionych performerów grających głównie na rurach kanalizacyjnych z PCV.

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiesz może jak nazywa się ten wielki instrument, który otwiera utwór Come... Nigdy czegoś takiego nie widziałam, hmmm...

Jest to klarnet basowy. Czasem nazywany klarnetem typu C. Jest jeszcze odmiana altowa.

K.

Ha, Pepeg omówił to dokładnie. Nie otworzyły mi się wszystkie posty. Sorry.

Powiedzenie: "nienawidzę skrzypiec i góralskiej muzyki" może się sprawdzić, przynajmniej w pierwszej jego części po wysłuchaniu tego ognistego kawałka:

Edytowane przez jola_krzysiek

Gość Gosc_123
Powiedzenie: "nienawidzę skrzypiec i góralskiej muzyki" może się sprawdzić, przynajmniej w pierwszej jego części po wysłuchaniu tego ognistego kawałka:

Ołeżesz Tyyy!

Skoro było o klarnetach to dorzucę mistrza! A słuchaj! http://emotikona.pl/emotikony/pic/02icon_mryellow.gif

http://emotikona.pl/emotikony/pic/035.gif

Gość Gosc_123
Zamiast melancholijnej Melody proponuję moich ulubionych performerów grających głównie na rurach kanalizacyjnych z PCV.

Znakomite! Oryginalne a nie przedumane! I kawał świetnej muzyki. Poszłabym na koncert tych smerfów! ;) Grali kiedys u nas?

Dziś u mnie króluje męski wokal.

Nigdy nie jest za głośno słuchając tego kawałka! Yeeeeeh :D

:lol2:Są większe .

To chyba największy z dęciaków drewnianych zwany "saksefanem " kontrabasowym( sub)http://www.youtube.com/watch?v=DtWqOyFcMwU&feature=related

No i kawałek przeboju na tych pięknych instrumentach.Tu w wersji lżejszej , bo zaledwie basowej.

W szkole średniej grałem w orkiestrze dętej,ale takiego coś... to nie widziałem.:)

Edytowane przez tesel