Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co dziś w emocjach?..... wyraź za pomocą muzyki ... :)

daggulka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Gosc_123
Rozjechaliscie mnie emocjonalnie totalnie - Indy, Jaros i Tesel...grrrrrrrr no....

Swiki a ja czekam na Twoje granie...

I czekam... i czekam....

:D... ;)

Edytowane przez Gosc_123

Gość Gosc_123

Muzyczna wizytówka Armenii dla wszystkich łowców dźwięków...

DUDUK instrument o wielowiekowej historii. Dla mnie nieco podobny brzmieniem do fletni. Kto ogladal Gladiatora, natychmiast skojarzy ten dźwięk.

Tu na duduku gra wirtuoz tego instrumentu - Djivan Gasparyan - gośc tegorocznego festiwalu Skrzyżowanie Kultur.

Jeśli więc się komuś spodobało to zapraszam! :)

Edytowane przez Gosc_123

Gość Pepeg z Gumy
posluchaj zobaczysz ale odp lamia go, przewracaja takt....

:)

Żartujesz chyba? Jak można przewrócić takt albo go złamać ? Z tego co wiem - nie da się.

To utwór w bardzo prostym schemacie rytmicznym . W zasadzie składa się tylko ( tutaj chyba "aż" )z dwóch podziałów.

Jedno metrum: bardzo popularne i proste na 4 , a drugie ( użyte ze dwa razy w "zwrotce", czy jak to zwał ) też żadna frajda: na 5 ( dzielone po chrześcijańsku 3+2).

Wciąż, kurde nie rozumiem podziwu. Kawałek nawet fajny... ale żeby aż taka czołobitność z powodu dwóch złączonych i w sumie bardzo banalnych i przewidywalnych podziałów rytmicznych.

Ale spokojnie - ja się nie znam na rytmach.