Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co dziś w emocjach?..... wyraź za pomocą muzyki ... :)

daggulka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Pepeg z Gumy

I rytmu nie mozna zlamac - ok niech i tak bedzie ,naiwniacy ktorzy mysla ze to robia.:p

No geniusze już tak mają, łamią takty i je odwracają , tylko się nie denerwuj.:D

Rytm jakoś tam da się "połamać" ( to się nazywa podobno synkopa:) i w krakowiaku ją już nasi dziadkowie stosowali) ,ale taktu niestety już nie i "odwrócić", mimo szczerych chęci, też go nie można.

Ja tam laik głuchy jestem jak pień i mało czuły na dźwięki i rytmy, więc taka gra na perkusji może nie wywołać w mej prostackiej duszy aż takich uniesień.

Już tak mam - wybacz.To Twoje emocje.

Skoro jednak już łamiemy takty, to w emocjach dzisiaj mi tkwi taki stary taktołamacz.

Jak ja lubię nieparzyście! A na 7 , na 9 a na 11... a co?

Jesteśmy jednym z nielicznych krajów słowiańskich Europy( po za Bałkanami oczywiście :D) którzy powinni mieć w genach,, naturalne, wyssane z mlekiem matki niepodzielne metrum a tymczasem, gdy się na dwa nie nie wystuka, to kicha i nie ma zabawy. Ależ nam zdyskopololizowali naród :lol2:

Gość Gosc_123
w emocjach dzisiaj mi tkwi taki stary taktołamacz.

Tylko gdzie dzis można posłuchać takiej muzyki?!

Własnie dlatego wchodze na takie wątki. Można znależć prawdziwe perełki!

(..) Ależ nam zdyskopololizowali naród :lol2:

Wszędzie wylewa się ten sam chłam, to bywa jak u Mamonia - lubimy to co znamy :(

:) ... ja się nie znam na rytmach.

Pisz tak pisz, a trafisz do Sèvres jako wzór skromności! :p ;)

Skoro był DT to sobie wrzucę grupę, która była ich muzyczną inspiracją - Rush.

Mało znam ich wcześniejszą twórczość, ale tę płytę mam i dawno jej nie słuchałam....

Gość Pepeg z Gumy

Skoro był DT to sobie wrzucę grupę, która była ich muzyczną inspiracją - Rush.

Mało znam ich wcześniejszą twórczość, ale tę płytę mam i dawno jej nie słuchałam....

Łza potężna potoczyła się po mojej wrednej mordzie. Znam kilkunastu takich głupków, którzy jak dowiedzą się, że chłopaki są w Europie, to robią spęd i jadą na koncert, choćby był w Hiszpanii.Dwóch jest nawet na FM.

Mój nieletni Październik kostki z z ich podpisami ma oprawione za szkłem i już zapowiedział, że za rok jedzie, choćby sam do Reichu. Gdybym mógł w czymś pomóc - wołaj. Mam wszystko co wydali oficjalnie i stertę bootlegów.

Mój ulubiony ich hicior , ciut starszy niż "Kości".http://www.youtube.com/watch?v=DDRPtg0kmJU&feature=fvwrel

Gość Gosc_123

Uciekł mi kiedyś ich koncert. Trzeba byc czujnym , bo faktycznie mają zagorzałych fanów. Chwila i biletów nie ma! :(

Tacy giganci mają często jeszcze wiele do powiedzenia na koncertach. W końcu to styl w którym przykłada się wagę do poziomu artystycznego...

Jeden z moich najlepszych koncertów (wielka trójka obok Stinga w Madison SG i Marizy) to właśnie koncert P.Collinsa. No a Genesis choć dość późno, wprowadzał mnie w świat rocka progresywnego...

To wrzucę jeszcze Genesis. Coś mniej znanego (chyba) takie ... klimatyczne bardziej :)

Gdybym mógł w czymś pomóc - wołaj. Mam wszystko co wydali oficjalnie i stertę bootlegów.

Pepeg wielkie dzięki! Niestety nie mogłabym Ci się zrewanżować niczym oprócz dobrego słowa. :) Sama nie kolekcjonuję takich skarbów...

Gość Gosc_123

Ostatni majowy wieczór.

To ja sobie pogram tak...

http://www.youtube.com/watch?v=IxgnBnFwJaE

Za Dzikiej Róży zapachem idź

na zawsze upojony wśród dróg -

będzie clę wiódł jak czarodziejski flet

i będziesz szedł, i będziesz szedł,

aż zobaczysz furtkę i próg.

Dla Dzikiej Róży najcięższe znieś

i dla niej nawiewaj modre sny.

Jeszcze trochę. Jeszcze parę zbóż.

I te olchy. Widzisz. I już -

będzie: wieczór, gwiazdy i łzy.

O Dzikiej Róży droga śpiewa pieśń

i śmieje się, złoty znacząc ślad.

Dzika Różo! Świecisz przez mrok.

Dzika Różo! Słyszysz mój krok?

Idę - twój zakochany wiatr.

K.I.Gałczyński

Gość Pepeg z Gumy

no wlasnie - taka muza mnie rozklada na lopakti, latwo jest zagrac cos melodyjnego, cos metalowego ,hip hop itd ale zrobic cos takiego z muzyka co zapodales i od czego sie z nieukrywana przyjemnosci oderwac nie moglam

A ta swoje a ten swoje. :lol2:

Takt to taki woreczek , gdzie w odpowiedniej kolejności powkładane są nutki a wchodzi ich tylko tyle ile przewiduje rytm (metrum właściwie). Jak odwrócisz takt ,to będziesz miała nutki od tyłu czyli backmassing. Nieważne.

Udowodnię Ci jeszcze , że niełatwo jest czasem zagrać coś melodyjnego nawet w tak łatwym, parzystym metrum na 4.

http://www.youtube.com/watch?v=UtGjJVcrKQU

Akcenty są tak chytrze rozłożone, że widziałem nawet tancerzy, tańczących przy tym angielskiego walca, który jest przecież na 3.

Edytowane przez Pepeg z Gumy

Gość Gosc_123
(...)niełatwo jest czasem zagrać coś melodyjnego nawet w tak łatwym, parzystym metrum na 4.

Jakbym już to kiedyś... dawno temu słyszała... i ciągle tęskniła za ta melodią..

Piękne to.

I tyle :)

Gość Gosc_123
Nadzieja amerykańskiej sceny rockowo bluesowej (od 10 lat:D)

Nadzieja umiera ostatnia! ;)

Ale chłopaki przynajmniej mnie dziś rozśmieszyli! :D :D :D

Popatrz...

Ponad 14 mln widzów.. he he he... :)

Edytowane przez Gosc_123