ambert65 03.03.2010 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Chciałbym pomalować parapet z lastryko. Czy mógłby mi ktoś poradzić jakiej farby użyć? Czy są jakieś specjalne? Zaznaczę że nie chciałbym aby parapet był pomalowany zwykłą farbą olejną. Kiedyś widziałem odmalowany taki parapet i z tego co wiem to "chyba" parapet był malowany a następnie przycierany i tak dwu czy trzy krotnie. Niestety nie widziałem jak to było robione a tylko widziałem efekt a efekt był całkiem fajny. Może ktoś wie jak to zrobić ? Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 03.03.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 a nie prościej kupić okleinę samoprzylepną i przykleić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambert65 04.03.2010 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Pewnie że prościej, ale efekt nie ten sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elli3 04.03.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 no to nie wiem co Ci podpowiedzieć.szukałabym farb, które będą trzymały się betonu.bo sama przecierka to małe piffko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 04.03.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Użyj grunt Ceresit CN-94 a potem maluj jaka farba chcesz . Bez gruntu żadna farba na lastryko się nie utrzyma . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimt 06.03.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 Teść najpierw szlifował parapet taką płaską, okrągłą, nakładką na wiertarkę(różne grubości uziarnienia), później nabłyszczał( bezbarwny preparat) i były ok. Widziałam też oklejone KORKIEM(samoprzylepna tapeta). Bardzo fajnie pasowało do drewnianych okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 06.03.2010 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkanoj 07.03.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2010 Ja na taki parapet dałem taśme z włóka szklanego na to żywica epoksydowa i szlifowanie ,tak 2 razy i dalej farba taka jak na ściany bo mi pasował kolor. Co do folii samoprzylepnej to po paru latach zaczęła sama się odklejać od okna i ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts