artmag 24.03.2010 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Pije Tetley i Liptona -ekspresówki, na krawędzi kubków, jak herbata stoi chwilę robi sie ciemna obwódka.Nie schodzi w zmywarce. Kupiłam proszek ludwika, ale nie widzę różnicy w domywaniu, w stosunku do calgonitu czy somatu. Sprawdziłam dysze, czy nie zalepiło ich coś. Nie wiem, może muszę wrócić do słodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 24.03.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Pije Tetley i Liptona -ekspresówki, na krawędzi kubków, jak herbata stoi chwilę robi sie ciemna obwódka.Nie schodzi w zmywarce.... Pij szybciej a tak poważnie - u nas nie zostają ślady, też pijemy bez cukru, za to często w szklankach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.03.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 może muszę wrócić do słodzenia? Nie chciałabym być niemiła, ale może lepiej (zdrowiej) by było kupować lepsze gatunkowo herbaty? Te barwniki rzeczywiście mogą być trudne do usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 24.03.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 po herbatkach z torebek osad jest, to faktale to nic w porównaniu do tego, jaki pozostaje po herbacie liściastej, obojętnie czy zielonej czy białej czy innejrada: namoczyć, a przed włożeniem przetrzeć chusteczką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 24.03.2010 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 po herbatkach z torebek osad jest, to fakt ale to nic w porównaniu do tego, jaki pozostaje po herbacie liściastej, obojętnie czy zielonej czy białej czy innej No cóż. Piję cherbaty liściaste różne różniste i nie mam problemów z domywaniem kubków w zmywarce. Nadal twierdzę, że nie w zmywarce tkwi problem tylko w jakości herbaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 24.03.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 ale ja też piję dobrą herbatę a... może... nie aż tak dobrą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 25.03.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 u mnie po herbacie nie zostają żadne ślady na kubkachpijemy mieszankę liściastych zaparzaną w imbryczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 25.03.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Bardzo możliwe, że problem tkwi w jakości herbaty. Ja pije ekspresówki- bo nie lubię wydłubywania fusów z kubków. Reszta rodziny pija kawę, lub herbaty owocowe. A może faktycznie muszę pić szybciej Ale problem był też po zielonej liściastej z opuncją- zachodził cały kubek- równomiernie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 26.03.2010 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 a może kubek ma jakąś niskiej jakości polewę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 26.03.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2010 I to jest możliwe, bo pijam herbatkę z kubków- reklamówek-Tetley, które były dołączane do paczek herbaty Czyli, albo nabiorę klasy i zacznę pić lepsza herbatę ze szklanek, albo będę domywać przefarbowane reklamówki. Na serio mam różne kubki i wszystkie farbują, wiec raczej jest to kwestia barwników w ekspresówkach. Reszta naczyń jest domywana super- talerze, sztućce, gary- są czyste. Do nowego domu planowałam zakup Boscha do zabudowy, aktualnie użytkujemy Whirlpoola z myciem w klasie A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 28.03.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Zaraz się okaże, że zakup zmywarki wyeliminuje picie ulubionej herbaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 28.03.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 hej,Artmag,Jakiej wody używasz do zaparzania herbaty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 28.03.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 może muszę wrócić do słodzenia? Nie chciałabym być niemiła, ale może lepiej (zdrowiej) by było kupować lepsze gatunkowo herbaty? Te barwniki rzeczywiście mogą być trudne do usunięcia. To nie wina herbaty tylko wody. Pije te same w domu i pracy, w domu herbata moze stac caly dzien w kubku i po wylaniu kubek jest bez osadu, a w pracy nawet jak wypije od razu to kubek caly w osadzie. Pracuje 40 km od domu, wiec to inne wodociagi sa. Doszlo do tego, ze do pracy woze wode z domu w butelkach, bo herbata w pracy mi nie smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 28.03.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 może muszę wrócić do słodzenia? Nie chciałabym być niemiła, ale może lepiej (zdrowiej) by było kupować lepsze gatunkowo herbaty? Te barwniki rzeczywiście mogą być trudne do usunięcia. To nie wina herbaty tylko wody. ...... to samo żem chciał zasugerować, ale upewnić się warto pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 28.03.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 Hmm, tak się zastanawiam. U nas woda "nieciekawa", po wypiciu herbaty na ściankach kubków zawsze się osadza taki wstrętny kożuch, ale zmywarka posłusznie to myje Może w takim razie chemikalia do mycia Wam szwankują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tablo 30.03.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 ja tez mam glupie pytanie:moja nowa zmywarka Siemensa piszczy okropnie, gdy umyje Można ten dzwiek wyeliminowac? Instrukcja niestety przepadla podczas przeprowadzkowego szalenstwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 30.03.2010 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 ... Instrukcja niestety przepadla podczas przeprowadzkowego szalenstwa se ściągnij z netu. Z oficyjalnej strony Siemensa na ten przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tablo 17.05.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 dzieki, oorbus Zmywarka juz nie piszczy, co za ulga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 17.05.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Ja też myślę, że ten osad na kubkach to nie problem herbaty, tylko wody. U mnie też, niestety, zostaje osad i to po czarnej herbacie Liptona, zielonej liściastej, czerwonej. Zastanawiam się jeszcze nad jedną kwestią. Nie szkoda wam blatów? No bo jeżeli uchylacie drzwi zmywarki zaraz po zakończeniu zmywania, to ta gorąca para bucha prosto na blat (od spodu)- dotyczy oczywiście zmywarek do zabudowy. Pewnie zależy też od tego, jakie macie blaty. W moich starych meblach blat dość znacznie uległ zniszczeniu po takim właśnie uchylaniu zmywarki. Teraz czekam, aż wszystko wystygnie i dopiero otwieram zmywarkę (choć mam dużo lepszy blat). Używam proszku calgonit, soli i nabłyszczacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 17.05.2010 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Tabaluga - po to jest właśnie folia alu do przyklejenia na spodnią część blatu. A robi się to w trakcie montażu zmywarki do zabudowy. Sam zawsze otwieram zmywarkę po "wypraniu". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts