Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Inne płytki pod zabudową kuchenną?

Firiel7

Recommended Posts

Witam,

wybraliśmy do mieszkania (łazienki, kuchni, przedpokoju) drogie płytki gresowe - wczoraj mój mąż wymyślił sposób na oszczędność:

skoro mają tam być stałe meble kuchenne, to może pod samymciągiem kuchennym dać inne, tańsze płytki (wybralibyśmy ten sam typ i rozmiar, kolor - po prostu z wyprzedaży "resztkowej", gdzie da się dostać dobre płytki w śmiesznej cenie).

Na początku byłam przeciw, bo to trochę tak, jak kupowanie super marynarki z kiepską podszewką...

Ale z drugiej strony... przecież nie będzie NIC widać, bo mebli kuchennych ruszać nie zamierzam, ani zmieniać aranżacji, poza tym kusi spora oszczędność. :)

Decyzja niepodjęta. Co sądzicie? Czy ma to jakiekolwiek znaczenie, poza tym, że kogoś może drażnić sama SWIADOMOSC, ze pod spodem ma gorsze plytki?

(mnie nie drazniloby) :)

Dzieki za odpowiedzi :)

Jeśli kuchnia zabudowana będzie cokołem, bez problemu można dać inne płytki pod zabudowę. Należy zwrócić uwagę na grubość płytek (żeby różnica nie była za duża) i proszę je tak zaprojektować aby były minimalnie mniejsze niż zabudowa (bo niedobrze będzie wyglądać jeśli po montażu kuchni okaże się że gdzieś wystają ... )

[ moderowano - reklama ]

Dziękuję. :)

Ponieważ będzie cokół, postanowione wiec: pod meblami będą inne płytki. Ten sam rodzaj, typ, tyle ze jakieś tańsze.

Wybiorę tak, żeby kolorystycznie tez pasowały (w razie czego... normalnie ma ich nie być widac).

Linia tych innych płytek cofnięta w stosunku do linii mebli o jakieś 10 cm - myślę, ze wystarczy.

:)