retrofood 18.03.2010 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Ja jestem zdania, że powinno się wprowadzić obowiązkowe podatki za psy, a pieniądze z tego, powinny iść na zatrudnianie ludzi, którzy by takie psie kupy sprzątali... Innym wyjściem są specjalne miejsca wydzielone dla miłośników czworonogów, gdzie byłyby śmietniki, torebki itd... Ludzie musieliby pilnować się tam nawzajem Przeciez chyba taki roczny podatek za psa platny do gminy juz jest? Taaaak? A kto za te grosze będzie sprzątał? Taż to trzeba 1 osobę na 10 psów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melanrz 18.03.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Ja jestem zdania, że powinno się wprowadzić obowiązkowe podatki za psy, a pieniądze z tego, powinny iść na zatrudnianie ludzi, którzy by takie psie kupy sprzątali... Innym wyjściem są specjalne miejsca wydzielone dla miłośników czworonogów, gdzie byłyby śmietniki, torebki itd... Ludzie musieliby pilnować się tam nawzajem Przeciez chyba taki roczny podatek za psa platny do gminy juz jest? Taaaak? A kto za te grosze będzie sprzątał? Taż to trzeba 1 osobę na 10 psów! Aaaaale widzisz. Tu chodzi o to, by podatek był wyższy. Na tyle, by można byloby zatrudnić osoby. W praktyce przeciez jedna osoba nie musi sprzatacc codziennie jednego trawnika. Raz na tydzien dany obszar by wystarczyl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 18.03.2010 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Aaaaale widzisz. Tu chodzi o to, by podatek był wyższy. Na tyle, by można byloby zatrudnić osoby. W praktyce przeciez jedna osoba nie musi sprzatacc codziennie jednego trawnika. Raz na tydzien dany obszar by wystarczyl... Daję Ci moje święte słowo honoru, że mnie nie chodzi ani o 10 groszy z tego podatku. Tyle, że słyszę, że ludzie cos płacą, ale nie widzę, żeby ktokolwiek coś sprzątał. Znaczy za mało. Niech zapanuje równowaga. A jak kogoś nie stać na podatek, to go nie stać i na psa. Mnie na psa w miescie nie stać, bo nie mam na to czasu. I muszę się z tym pogodzić, choć psy lubię i one w zdecydowanej większości mnie lubią. Więc czemu muszę ciągle chodzić po psich gównach? Tego akurat nie lubię. Psa zafunduję sobie na wsi, bedę go trzymał na własnej działce i bedzie sr.ł tylko u mnie. I wtedy mogę po gó..nach chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts