sebamar 29.08.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Mam małą łazienkę 3,2 m2. Na wannę i prysznic jednocześnie nie ma więc miejsca. Może wobec tego wyjście pośrednie? Chcę zainstalować wannę z parawanem prysznicowym. Do tej pory widziałem parawany na wanny prostokątne. Czy są parawany na wanny narożne niesymetryczne? Czy ktoś użytkuje parawan prysznicowy? Jak to oceniacie? Czy jest to funkcjonalne?Oglądane przeze mnie parawany nie wyglądały atrakcyjnie. Czy możecie coś polecić?Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bingo-ada 29.08.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Wejdź na stronę http://www.ravak.pl i w wannach asymetrycznych znajdź model ROSA II. Rozmiar 150/105 naprawdę nie jest duży, a jednocześnie bardzo wygodny. Mozna do tego dobrać dwa rodzaje parawanów. Polecam, bo też taką prawdopodobnie wybierzemy (dzisiaj oglądałam ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carrrlos 29.08.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 porządne 2 w 1 będzie droższe niż zakup pojedyńczych, ale skoro masz do dyspozycji tylko 3,2m2 to poszukaj może (nie wiem skąd jesteś) w dużych sklepach z łazienkami jakiś fajnych 2w1.znalazłem w W-wie na bartyckiej i w okolicach wiele fajnych rozwiązań do małych łazienek, tzn klasyczna wanna + szklano-przeuwana nadstawka do sufitu, często z własnym sufitem, a w środku w zależności od zasobności portfela, od zwykłego ala jacuzzi, przez porządny hydromasaż do kabiny parowej i chronoterapii włącznie. P.S. nie sugeruj się cenami katalogowymi czy też wystawionymi w sklepie, takie kombajny 2w1 sprzadają się rzadko dlatego więc jest szansa na maga duży rabat za urządzenie które stoi na wystawie już 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 29.08.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Ja wybrałem najtańsze rozwiązanie,rura przymocowana do ścian i powieszona na niej specjalna zasłonka prysznicowa.Sprawdza się znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 29.08.2006 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 http://foto.onet.pl/upload/26/30/_498247_n.jpg To jest wanna z kabiną firmy Sanplast. Jakość naprawdę dobra. Wanna akrylowa (może być lewa lub prawa- u mnie prawa), kabina szklana. W naszej łazience na poddaszu nie było tyle miejsca na wannę i normalny prysznic. Kabina obraca się po kole. Dla mnie bomba a i cena była przystępna w porównaniu z zachodnimi markami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfol 30.08.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 To jest wanna z kabiną firmy Sanplast. Jakość naprawdę dobra. Wanna akrylowa (może być lewa lub prawa- u mnie prawa), kabina szklana. W naszej łazience na poddaszu nie było tyle miejsca na wannę i normalny prysznic. Kabina obraca się po kole. Dla mnie bomba a i cena była przystępna w porównaniu z zachodnimi markami. Aniu, mnie na Twoim zdjęciu zaciekawiło coś innego (sorki za off topic): jaką wysoką ściankę kolankową masz w łazience ?? U mnie też będą skosy i zastanawiam się jak je zagospodarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 31.08.2006 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Takie rozwiązanie jak na zdjęciu będzie zalewać wiecznie pralkę. Nic nie zalewa pralki, bo kabina zamyka się szczelnie (obrót po kole i dochodzi do profilu z uszczelką na ścianie). Jest się zamkniętym w szklanej kabinie. Natomiast bardzo sceptycznie (to moje osobiste zdanie) odnoszę sie do zasłonek prysznicowych w domu. Gryfol, wysokość mojej ścianki kolankowej na poddaszu (po wykończeniu) to 65 cm. Mimo tego zupełnie nie narzekam. Zarówno w łazience jak i pokojach na poddaszu pięknie dało się skosy zagospodarować (np. szafy przesuwne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Franek Dolas 31.08.2006 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Duzo podrózuje i b. czesto mieszkam w hotelach. Przetestowalem dziesiatki tego typu rozwiazan na wlasne skórze i naprwade nie polecam. Zawsze sie sporo wody rozchlapuje w poblizu wanny.Jesli juz ktos jest zmuszony to tego by zastosowac 2 w jednym, to odradzam jakiej "pół" zaslony czy przeszklenia. Njalepszym rozwiazaniem jest kotara rozwieszona "od sciany do sciany" na cala dlugosc wanny wpuszczana do wanny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość d***t 31.08.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Zawsze sie sporo wody rozchlapuje w poblizu wanny. To chyba troche zalezy jak kto sie kapie Ja mam 2 w 1 - wanna 180 cm i harmonijkowy parawan ok 120 cm po rozlozeniu na jej krawedzi. Po zlozeniu zajmuje prawie zero miejsca, po rozlozeniu bardzo skutecznie chroni lazienke przed zachlapaniem. Zdecydowanie polecam takie rozwiazanie pod jednym warunkiem - nie montuj go zbyt blisko zewnetrznej krawedzi wanny. System uszczelek na spodzie parawanu jest mocno niedoskonaly (z powodu sposobu skladania) i woda podcieka i moze splywac na podloge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 31.08.2006 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Mam małą łazienkę 3,2 m2. Na wannę i prysznic jednocześnie nie ma więc miejsca. Może wobec tego wyjście pośrednie? Chcę zainstalować wannę z parawanem prysznicowym. Do tej pory widziałem parawany na wanny prostokątne. Czy są parawany na wanny narożne niesymetryczne? Czy ktoś użytkuje parawan prysznicowy? Jak to oceniacie? Czy jest to funkcjonalne? Oglądane przeze mnie parawany nie wyglądały atrakcyjnie. Czy możecie coś polecić? Z góry dziękuję za odpowiedzi Witaj, ja mieszkam jeszcze w bloku, ale 2 lata temu robiłam generalny remont i zdecydowałam się właśnie na wannę narożną RAVAK i na parawan do niej. Tutaj jest link: http://www.ravak.pl/?page=supernova9 Moja opinia: parawan sprawdza się dobrze i nic się nie wylewa za obrys wanny tak jak ktoś tu napisał. Jako kobieta lubiąca ciepło, z prysznica korzystam od maja do września, a resztę roku pluskam się w wannie. Moim zdaniem to dobry kompromis do bloków lub małych łazienek, choć nie tani. Nie zmienia to jednak faktu, że posiadanie 2w1 zawsze jest jakimś kompromisem, więc w budowanym domu znajdę miejsce i na kabinę i na wannę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 31.08.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Duzo podrózuje i b. czesto mieszkam w hotelach. Przetestowalem dziesiatki tego typu rozwiazan na wlasne skórze i naprwade nie polecam. Zawsze sie sporo wody rozchlapuje w poblizu wanny. Jesli juz ktos jest zmuszony to tego by zastosowac 2 w jednym, to odradzam jakiej "pół" zaslony czy przeszklenia. Njalepszym rozwiazaniem jest kotara rozwieszona "od sciany do sciany" na cala dlugosc wanny wpuszczana do wanny. Pozdrawiam Właśnie tak mam i to z dwóch stron (wanna stoi pod oknem). Dwie zasłonki wpuszczone do wanny, nic się nie wychlapuje i nie cieknie po ścianach. Koszt takiej "kabiny" nie przekracza 100 złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiarej 28.06.2007 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Witam. W mojej nowej łazience marzy mi się wanna i prysznic w jednym(czyli wanna z parawanem). Znalazłam 12 producentów. Poszukuję wanny o max. wymiarach 110x160. Macie może jakieś doświadczenia z takim rozwiązaniem. Które firmy polecacie? Obecnie mam parawan firmy Sanplast i uważam, że jest to pomyłka. Zamocowany jest do ściany, składa się z trzech części, ale nie ma dolnej uszelki i po prysznicu zawsze łazienka jest zachlapana. W miarę możliwości proszę o fotki - znalazłam fantastyczne rozwiązania, ale niestety do wanien o długości 180 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 28.06.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2007 Mam wannę z parawanem i nie polecam takiego rozwiązania. Nie chodzi mi o pochlapaną łazienkę, na to nie narzekam, ale w czasie kąpieli pod prysznicem jest po prostu zimno. W kabinie ciepło tak nie ucieka i kąpiel jest o wiele przjemniejsza.W moim nowym domku będą miała kabinę. Jeśli wystarczy miejsca to wstawimy małą wannę (będzie gdzie psa kąpać), a jeśli nie to zostaniemy przy samej kabinie, ale na pewno nie pójdę na kompromis pt. wanna z parawanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 03.03.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Jak sprawdzają się porawany nawannowe? Warto? Czym kierowac się kupując to ustrojstwo? Jakis polecany sklep internetowy? Do tej pory widzialam takowy parawan tylko w castoramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 03.03.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Moim zdaniem warto kupić parawan nawannowy. Prysznic można bez obaw brać na stojąco My parawan kupiliśmy w normalnym sklepie z akcesoriami łazienkowymi. A pod uwagę braliśmy modele tylko składane (2-częściowe) i takie by "otwierały" się na obie strony. Kupiliśmy z firmy Huppe, bo taki nam polecono do tych wymagań, które mieliśmy. Z wyboru jesteśmy bardzo zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 03.03.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Tu zerknij: http://forum.muratordom.pl/wanna-z-parawanem,t153544.htm http://forum.muratordom.pl/parawan-na-wanne,t105663.htm http://forum.muratordom.pl/wanna-prysznic-w-jednym,t144973.htm http://forum.muratordom.pl/dwa-w-jednym-wanna-i-parawan-prysznicowy,t79172.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coppi 29.10.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Cześć, Zabieramy się do wyboru/kupna parawanu nawannowego. I powoli wybór zawęża sie do Radaway i Aquaform. Będę bardzo wdzięczny za uwagi i spostrzeżenia ww. producentów. I najważniejsza sprawa. Czyszczenie szyby - żonę mam dość pedantyczną i do pasji doprowadzają ją zacieki na szybie. Radaway ma niby powłokę i szyby tylko przezroczyste, Aquaform ma szyby satynowe. Czy te szyby przezroczyste w ogóle mają szansę być czyste?? Czy lepiej taką satynową wybrać?? A może w ogóle jakiś inny producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 29.10.2013 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Zabieramy się do wyboru/kupna parawanu nawannowego. I powoli wybór zawęża sie do Radaway i Aquaform. [...] Czy te szyby przezroczyste w ogóle mają szansę być czyste?? Nie znam tych firm, bo ja mam parawan Huppe z gładką, przezroczystą szybą. Nie wiadomo mi nic nt. powłoki, ale jeśli jakąkolwiek miał, to już dawno ją zdarłem. Ostawiam, że jednak nie miał żadnej. Czyści się go... z zaciśniętymi zębami. Ajax w łapę, do tego ostra gąbka i szorowanie aż ręka rozboli. Niektórzy twierdzą, że wystarczy po każdym zachlapaniu przejechać go ściągaczką do wody. Niestety, u mnie nie zdaje to egzaminu. Kamień jak osiadał, tak osiada. Być może wolniej niż bez ściągaczki, ale i tak zawsze wygląda obrzydliwie. Żeby względnie wyglądał, trzeba przynajmniej 2 razy w tygodniu go porządnie wyszorować. Jeżeli te powłoki cokolwiek dają, to najlepiej kupić wszystkie możliwe. Kolejna sprawa to uszczelka na dole. W moim Huppe była tak beznadziejna, że bardzo szybko się rozsypała. W sklepach nie było, a serwis zaśpiewał mi 160 zł za nową. Kupiłem jakąś uniwersalną na allegro i okazała się o niebo lepsza. Sugeruję przed zakupem parawanu dopytać o ceny uszczelek, żeby nie było płaczu. Raczej odradzam też parawany łamane, z szybami łączonymi przy pomocy zawiasów. Ściągaczka nie dotrze do wszystkich zakamarków, więc trzeba będzie regularnie szorować (w dodatku tak, żeby nie porysować zawiasów). Odradzam też jakąkolwiek listwę na rancie wanny do zatrzymywania uszczelki parawanu. Nie dość, że nie można później na tak "uzbrojonym" rancie usiąść, to jest kolejnym elementem, który zbiera szlam na łączeniu z wanną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coppi 06.11.2013 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 Trochę podbiję: czy ktoś z użytkowników może coś napisać o parawanach Aquaform?? Chyba, że nikt nie korzysta ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rysiek0 06.11.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 na taką wannę narożną to chyba krótki parawan, że jedno skrzydło na stałe i drugie ruchome i to maks, na co możesz liczyć. są też takie parawany jednoskrzydlowe, ale dla mnie coś takiego już swoich funkcji spełniac nie będzie...a tak w ogóle, to jakbym miał cokolwiek polecić, to odwodnienie liniowe i tyle - w małej łazience często wanna zajmuje za dużo miejsca, "zagraca" calą przestrzeń i tyle...tu masz przykład takiego rozwiązania - http://www.nowoczesnydom.pl/nowoczesny-minimalizm-w-lazience/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts