Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

sebamar

Recommended Posts

• 1 year później...

Witam,

poszukuje wanny z przesłoną, by móc posiadać 2 funkcje w 1 :) wanna i kabina. Ponieważ ja nie znoszę kąpieli w wannie, uwielbiam prysznic, z kolei moje dzieci kochają wanne. Chcę zastosowac wannę z przesłoną taką jak w kabinach na całej szerokości.

Jaką firmę polecacie? Obecnie użytkuję kabinę z brodzikiem akrylowym firmy Cersanit i jestem niezadowolona, zachodzi kamieniem, po niespełna 3 latach nadaje się do wyrzucenia. MAsakra! Potrzebuje czegoś TRWAŁEGO SOLIDNEGO. Dzieki za sugestie.

• 1 month później...

Witam,

zawsze można zakupić samą wannę i wykonać do niej szklany parawan. Opcji parawanów jest wiele.Jedno lub wieloskrzydłowe, uchylne, skladane w harmonijke, można by się nawet pokusić o jakiś delikatny system jezdny z np jednym skrzydłem stałym a drugim ruchomym. Producenci gotowych kabin niestety muszą konkurować ze sobą cenowo to też materiały użyte do produkcji takich kabin nie zawsze są odpowiednio dobrej jakości.

Przy wykonawstwie na zamowienie takiego parawanu można np zastosować wprowadzone w tym roku specjalistyczne szkło do prysznicy. Szklo jest pokryte specjalną powłoką na etapie produkcji która wnika w jego strukture. Powłoka chroni przed osadami z mydeł, szamponów i innych środków chemicznych jak również ma sporo większą żywotność jeśli chodzi o matowienie i osadzanie się kamienia. Mam nadzieję iz chociaż trochę pomoglem.

Pozdrawiam

• 1 year później...