Gość izabella.. 25.01.2004 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Witam. Czy ktoś ma i mógłby mi udostępnić umowę z architektem- chodzi mi mianowicie o zabezpieczenie interesów i moich i architekta przy sporządzaniu projektu indywidualnego. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 25.01.2004 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 izka,a robisz projekt indywidualny czy to tylko chodzi o kier,budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość izabella.. 25.01.2004 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2004 Architekt będzie nam robił projekt indywidualny, ponieważ chcemy wybudować warsztat z poddaszem mieszkalnym, a nie możemy dotrzeć do odpowiadającego nam projektu typowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejj_ 26.01.2004 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Po prostu zapłac mu gdy juz projekt bedzie gotowy a wczesniej ustalcie cene i bedzie OK.Zadnych zaliczek...to dobra zasada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 26.01.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Jeśli jesteś nadal zainteresowana umową z architektem (ja uważam, że samio zaplacenie ceny nie rozwiązuje problemu ) podaj mi na priv swoj adres e-mail, a ja prześlę Ci taką umowę z małym komentarzem. Pozdrawiam, gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość izabella.. 26.01.2004 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2004 Cześć Gaga2, owszem jestem nadal bardzo zainteresowana tą umową i bardzo będę Ci wdzięczna, jeśli mi ją prześlesz. Jednak nie jestem jeszcze zalogowana, więc podam Ci swój e-mail tutaj: [email protected]. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabella.. 01.02.2004 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Witam. Umowę już otrzymałam, dzięki Ci Gaga. Ale mam jeszcze jedno pytanie i proszę napiszcie co myślicie na ten temat i jakie macie doświadczenia. Otóż chodzi mi o to, że architekt będzie dla mnie sporządzał projekt indywidualny i w umowie przesłanej przez Gagę wyczytałam, że architekt powinien mieć polisę ubezpieczeniową od odpowiedzialności cywilnej za szkody wyrządzone w związku z wykonywaniem samodzielnych funkcji technicznych w budownictwie. Teraz chciałabym się od Was dowiedzieć czy powinnam domagać się takiej polisy, czy nie brać architekta, który takiej polisy nie posiada? Odpiszcie co Wy robiliście w takiej sytuacji. Dzięki. Czekam na odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość truteń 01.02.2004 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Witam Wszystkich Podobnie jak Izabella ja mam równiez problem ze sformalizowaniem umowu z architektem. Mam wiec prosbe do wlasciciela(Gaga2:) o przeslanie albo zgode na przeslanie tego wzoru umowy z archiektem. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrowiaonka od poczatkujacego "inwestora" [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 01.02.2004 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Izabella.. taką polisę obowiązkowo powinien posiadać każdy architekt, więc domaganie się od architekta polisy OC jest czymś normalnym i nie powinno budzić wątpliwości. W czasie gdy ja podpisywałam umowę z architektem dopiero co wprowadzono ten obowiązek i nie wszyscy architekci dostosowali się do niego. My zażądaliśmy polisy - jako warunku zlecenia - zwłaszcza, że roczne ubezpieczenie kosztowało wówczas nieco ponad 100 zł co przy wysokości wynagrodzenia za projekt było kwotą znikomą. A architekt jest tylko człowiekiem i może się gdzieś pomylić, zrobić błąd kosztujący inwestora duże pieniądze. Za ten błąd zapłaci ubezpieczyciel a my nie musimy się zastanawiać, czy majątek architekta wystarczy na zaspokojenie naszej szkody.Pozdrawiam, gaga2Truteń - postaram się przesłać umowę w cieągu kilku najbliższych dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Truten 01.02.2004 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2004 Kurde to Forum naprawde dziala...Jestem w szoku i mam nadzieje, ze dlugo jeszczew nim pozostane. Dzieki Wam. Pozdro Gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabella.. 02.02.2004 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2004 Dzięki Gaga2, już wkrótce czeka mnie konkretna rozmowa z architektem, dzięki Tobie będę do niej lepiej przygotowana. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 17.03.2004 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Gaga2, czy my również moglibyśmy załapać się na wzór umowy z architektem? Mamy małą garbatą działkę i bez indywidualnego projektu się nie obejdzie.BTW - gratulacje zaimponowały nam Twoje (Wasze) sukcesy opisywane w Muratorze. Bratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 17.03.2004 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2004 Bratki, podaj swój adres na wiadomość prywatną. Postaram się odpisać w ciągu kilku dni.Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 18.03.2004 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Gaga2, podałam e-mail na Twojego priva. Jeśli coś pokręciłam i np. nie doszło (robię to pierwszy raz) - daj proszę znać tu na forum - ten wątek udaje mi się śledzić. Bratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 18.03.2004 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Bratki, nic nie dotarło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.03.2004 00:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 To wklejam tutaj: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 19.03.2004 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 (edytowane) moŇe teraz będzie lepiej. Dzięki gaga2. bratki Edytowane 1 Marca 2011 przez bratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 23.03.2004 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Gaga2, jak już mówiłam - Dzięki wielkie! Czytam z wypiekami na twarzy! Doszło, otworzyłam, nawet chyba rozumiem! No... prawie... Spodobał mi się Twój patent na wykonawców pt. "ma być tak jak w projekcie". Właściwie to bat na siebie samych również - baaardzo dyscyplinujące. Pożytki podobnego stanowiska, miałam okazję sprawdzać na pomniejszym poligonie w postaci budowania mieszkania z developerem. Choć tam dotyczyło to jedynie pewnych odcinków prac. Jestem jednak pewna, że uogólnienie na całość (budowy domu) musi się sprawdzić! A bez szczegółowej umowy trudno chyba o świetny, godny takiej konsekwencji projekt. bratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ekologiczny laik 25.03.2004 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2004 ja tez poprosze o projekt tej umowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eRaf 13.04.2004 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2004 Gaga2, czy mogłbym liczyć również na przesłanie mi wzoru Twojej umowy. Właśnie przygotowuję się do spisania takowej (indywidualnej)jeszcze w tym miesiącu. Będę bardzo wdzięczny za podesłanie na priv: [email protected]Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts