Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

umowa z architektem

Recommended Posts

Po prostu zapłac mu gdy juz projekt bedzie gotowy a wczesniej ustalcie cene i bedzie OK.Zadnych zaliczek...to dobra zasada

to gówniana zasada. UMOWA TO PODSTAWA !!!!!!, a jesli chodzi o zaliczke to jaki człowiek zechce Ci pracowć wiele godzin bez pewności że mu zapłacisz.

Sam byłem tego przykładem, zapłaciłem za projekt na koniec, zawiozłem go do złożenia na pozwolenie i SZOK !!!!!!!!!, projekt niezgodny z przepisami. I wracam z powrotem do Pani Architekt z Marek (po Wa-wą) i zgadnijcie co ?

Pani Architekt nie kwapi się do poprawiania, wysyła mnie do swego kreslarza, żebym to jej dopłacił i Ona poprawi. SZOK !!!!!!!!!!!!!!!

Ta Architekt jest osoba niedouczoną, niekompetetną, niesłowną, a po zwróceniu jej uwagi, celowo nawet działała na moją niekorzyść (w mapie zagospodarowania (już poprawionej) wpisała odległość od granicy 398cm ,zamiast 400cm, celowo aby urząd projekt odrzucił). Musiałem dopłacić do poprawy projektu 400zł (ale dla innego architekta). Ale kiedyś całe moje przeboje z nią opisze na forum, a jest o czym pisać.

HAPPY END TAKI: DZIŚ ZADZWONIŁEM JEST DECYZJA: POZYTYWNA MAM POZWOLENIE NA BUDOWE, jeszcze tylko uprawomocnienie, czekałem na nie równo 3tyg. w gminie (Marki->Radzymin), więc termin przyzwoity

NAUCZKA DOBRA, TERAZ WSZYSTKO NA UMOWY, JAK PODPISYWAŁEM Z EKIPO BUDOWLANO TO NAWET TAKIE PUNKTY JAK SPRZĄTANIE ICH PO SOBIE, DBANIE ICH O PRZEPISY BHP (kaski) itd.. ZAWARŁEM W UMOWIE

https://forum.murator.pl/topic/13933-umowa-z-architektem/page/2/#findComment-325129