Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Projekt łazienki - krytyka mile widziana

monikaa13

Recommended Posts

Ogólnie projekt mi się podoba, bo nie jest udziwniony na siłę. Prosto i klarownie. Kolory też fajne.

Ale czy pralki nie lepiej byłoby dac na jakims cokole, zeby był do niej wygodniejszy dostep? Pod pralką mogoby sie znalezc miejsce na brudną bieliznę. Gdyby obudowac pralke scianką od strony kibelka, to chyba uzyskaloby się lepsze miejsce na wieszak na papier toaletowy (po prawej, z boku byłoby wygodniej sięgac niz do tyłu i to przy wannie, gdzie papier dodatkowo narazony byłby na ciągle zachlapywanie woda).

Takie mi się nasunęły uwagi :)

Ale czy pralki nie lepiej byłoby dac na jakims cokole, zeby był do niej wygodniejszy dostep?

Ooo, pierwszy raz slysze o cokole pod pralke (u mnie to byloby fajne rozwiazanie bo cierpie na brak miejsca na kosz na bielizne).

Jak cos takiego wykonac? Musi to byc na tyle solidne, zeby wytrzymac chocby wirowanie pralki...

Co do projektu: bardzo mi sie podoba, kolory zdecydowanie "w moim typie" :)

i fajny uklad.

Dla mnie jasna wanna zdecydowanie lepsza :)

Mam tylko uwage dotyczaca obudowy wanny: osobiscie nie robilabym tej "rynienki" miedzy wanna a sciana, bo wydaje mi sie, ze po kazdej kapieli bedzie tam sie zbierala woda... tak wiec fundujemy sobie wycieranie do sucha co chwile rynienki za wanna... (chyba ze bylby spadek, ale nie wydaje mi sie to dobrym pomyslem).

O cokołach pod pralką było nie raz na forum. Najłatwiej chyba z jakiś bloczków. Fajna sprawa, spróbuję to zaprojektować i zobaczę jak wyjdzie. Tylko czy ta szafka nad pralką nie wyjdzie za wysoko.

Wanna jaśniejsza nam się też bardziej podoba.

Co do rynienki obok wanny to mnie osobiście takie półeczki się podobają. Niekoniecznie w tym miejscu. Widziałam sporo osób ma. A czy wyżej byłoby ok.?

Kolory mają być dopasowane do tych bordowych szafek, które nam się bardzo podobają. Oglądaliśmy w sklepach i padło na Opoczno flower ale dziś zobaczyłam ceramikę Pilch i też bardzo mi się podoba. Układ mniej więcej będzie pewnie podobny.

Czekam na kolejne opinie.

Nie moja bajka, ale na pewno nie zrobiłabym tej półki nad zabudową wc, ale pociągnęła ją do góry. Co tam pod lampy wstawisz??? Szafkę obok umywalki zrobiłabym dłuższą, do podłogi, wtedy w dolnej jej części możesz zrobić kosz na brudy.

monikaa13, moje uwagi:

1) Wariant z jasniejsza wanna lepiej sie prezentuje.

2) Pralka zdecydowanie na cokole (konstrukcja np. z bloczkow Ytonga).

3) Zaplanuj jakies miejsce dla kosza z brudna bielizna - bierzesz pod uwage mozliwosc zamowienia mebli lazienkowych u dobrego stolarza ?

monikaa13, moje uwagi:

1) Wariant z jasniejsza wanna lepiej sie prezentuje.

2) Pralka zdecydowanie na cokole (konstrukcja np. z bloczkow Ytonga).

3) Zaplanuj jakies miejsce dla kosza z brudna bielizna - bierzesz pod uwage mozliwosc zamowienia mebli lazienkowych u dobrego stolarza ?

Myślimy właśnie nad pralką na cokole. Jeżeli tak będzie to kosz będzie pod pralką.

Chciałam meble od stolarza ale spodobały mi się właśnie meble, które są w projekcie, bordowe Kwadro:

http://www.elazienka.net/userfiles/image/seria_kwadro_red.jpg

Apropo bordowych mebli, to mi się podoba kolorystyka łazienki, o taka:

http://c.meble.pl/gfx/meble/pl/mebleaktualnosci/3071/1/3071_pl_Esprit_GardenParty_V10PR.jpg

Wtedy kolor jest bardziej wyeksponowany i przyjemniejszy dla oka.

Gdzie tylko oglądałam to właśnie czerwony czy bordowy wiązany jest z szarym. Mi się podoba, zielonego mam już dość. Mieszkam 3 lata w zielonej łazience :)

monikaa13, meble zaprezentowane przez Ciebie sa naprawde ladne.

Ja pisalem o meblach indywidualnych w kontekscie dyskretnego miejsca na brudna bielizne.

Ale wlasnie napisalas, ze masz juz gotowy pomysl.

Tak na marginesie: Planujesz w przyszlosci umieszczenie w tej lazience suszarki kondensacyjnej ?