kaco 03.03.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Witam mam taki problem i nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi.Jestem posiadaczem domu na działce budowlanej. Posiadam jeden garaż w bryle budynku Z uwagi, iż w tym roku była sroga zima wyszła potrzeba pobudowania drugiego garażu. Budynek w którym mieszkam (wybudowany trzy lata temu) tak jest usytuowany na działce, że nie ma gdzie zmieścić drugiego garażu. Obok mnie sąsiad prowadzi gospodarstwo rolne. Wstępnie z nim rozmawiałem i ustaliłem, że sprzedałby mi pasek ziemi 12m na 50 m sąsiadujący z moją działką. Jednakże jest to ziemia rolna z MPZP z zapisem iż jest po zabudowa zagrodowa. TAk więc nie wiem czy jakbym zakupił od niego ten pasek ziemi to czy mógłbym postawić na nim garaż. Jeśli ktoś coś wie w tej sprawie to proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts