anikavonboger 03.03.2010 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2010 Proszę o Wasze rady w kwestii wyboru farby zewnętrznej. Chodzi mi o jakichś sprawdzonych przez Was producentów. Ponieważ do tej pory rady forumowiczów zawsze bardzo mi się przydawały i tym razem chcę zdać się na doświadczenie...doświadczonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 04.03.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Kabe. Pamiętaj żeby kupić podkład od producenta farby bo inaczej nici z reklamacji gdyby była taka potrzeba. Mam silikonową od 4 lat (białą) - cały czas biała bo deszcz ją myje z kurzu, nic nie pęka itp. Fakt, że droga (farba + grunt) ale polecam. Więcej na ich stronie internetowej http://www.kabe.pl. Nadaje się na wszystkie podłoża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.03.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 lateksowa Caparolnie brudzi się, nie odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 04.03.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Caparol:AmphibolinAmphisilan Muresco PremiumMuresco Plus Ale dobrze kaltam zauważył: najlepiej systemowo: tynk plus farba tej samej firmy, chyba, że to odnowienie elewacji to grunt i farba tej samej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anikavonboger 04.03.2010 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Bardzo Wam dziękuję za rady Jak zwykle baaaarrrdzo przydatne i oczywiście skorzystam. No i polecam się na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblochu 04.03.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Klej na siatce pomalowałem sylikonową farbą Fluggera dosypując do niej piasek kwarcowy czy coś w tym stylu (w komplecie)Wygląda jak baranek - farba nieźle kryje (przy już jednokrotnym pomalowaniu pokryła tęcze barw próbnych którymi pomazaliśmy ściany w różnych miejscach w celu dobrania koloru) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.03.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Ale dobrze kaltam zauważył: najlepiej systemowo: tynk plus farba tej samej firmy, chyba, że to odnowienie elewacji to grunt i farba tej samej firmy. u mnie było malowane na klej podkładem Caparola w kolorze farby i potem raz lateksem. Wygląda ślicznie, trwałość - na razie 2 lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 04.03.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 EZS nie kojarze lateksowej elewacyjnej w Caparolu... pamietasz nazwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.03.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 EZS nie kojarze lateksowej elewacyjnej w Caparolu... pamietasz nazwe? sorry silikonowa Amphysilan Jakoś mi się kojarzyło, że właściwości ma podobne, jak lateks, ale to nie to teraz jest większy wybór, niż 2 lata temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_M 05.03.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Kabe. Pamiętaj żeby kupić podkład od producenta farby bo inaczej nici z reklamacji gdyby była taka potrzeba. Mam silikonową od 4 lat (białą) - cały czas biała bo deszcz ją myje z kurzu, nic nie pęka itp. Fakt, że droga (farba + grunt) ale polecam. Więcej na ich stronie internetowej http://www.kabe.pl. Nadaje się na wszystkie podłoża. Czy możesz zamieścić zdjęcia elewacji - mam zagruntowana elewację na biało ale wydaje mi się, że lepszy byłby inny odcień? Piotr_M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts