jakub jankowski 04.03.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Witam Moim sąsiadem jest spółdzielnia mieszkaniowa. SM dostała zgode na wybudowanie 6 domów. Domy miały mieć 7m wysokości do okapu. W związku, że teren jest podmokły, SM wpadła na pomysł by wynieśc te domy o 2m!!! Teraz okap jest 9m od istniejącego terenu, ale zgodnie z projektem 7 od nasypu. Obecnie mam wybudowany 1 budynek i wyjście z klatki jest na wysokości górnej krawędzi mojego płotu. Czyli stojąć u siebie będę widział buty sąsiadów Dom stoi ok 20m od siatki. Czy SM może sobie tek wynieść te budynki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 04.03.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Moi znajomi kupili mieszkanie dwupoziomowe.Deweloper zrobił podobnie z tym że podniósł sobie kamienicę o 50 cm. Efekt był taki że po informacji od sąsiadów widzących co się dzieje wstrzymano budowę i nakazano zrobić poprawki w projekcjie - albo doprowadzić do zgodności z projektem.Znajomi pokoje na piętrze mają niżej o 50 cm i nagle z wysokości 270 cm zrobiło się 220cm i w dodatku skosy - nie wiem nawet czy liczy im się to jako pomieszczenia mieszkalne. Deweloper musiał mocno obniżyć cenę za powierzchnie na poddaszu. I tak po podłogach mają około 80m2 mieszkania a powierzchni użytkowej coś koło 55 m2. U ciebie przy 2m to raczej cała kondygnacja idzie do wywalenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts