Sloneczko 04.10.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Czy ktoś zakładał odkurzacz centralny z tej firmy? http://www.sach.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 07.10.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Czy możecie służyc radą? Jaką moc wybrac, jaki osprzęt? Mamy 6 gniazd w całym mieszkaniu i szufelkę w kuchni... I nie wiem co dalej... rowniez mam 6 gniazd (5 w domu i jedno w garazu) + 2x szufelka. ale jednak nie ilosci gniazd ma znaczenie, ale dlugosc instalacji, poniewaz do niej dobiera sie jednostke. w moim przypadku dziala BEAM 2750. instalacja + jednostka + akcesoria lux + gniazdka i szufelki = 4800,- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megi85 12.03.2008 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Witam. Jestem w trakcie budowy domku i zastanawiam się nad instalacją centralnego odkurzacza. Czy może ktoś z budujących zdecydował się na instalacje? Jeśli tak to, czy warto inwestować w odkurzacz centralny?Kiedy powinnam przeprowadzić instalacje? Jakie są koszty?Która firma jest godna polecenia? Z góry dziękuje za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba7070 13.03.2008 03:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Tak, zdecydowalam sie na taka instalacje. Choc moj maz na poczatku nie byl zwolennikiem takiego urzadzenia, zmienil zdanie dosc szybko. Rury zostaly polozone na chudziak (przed dociepleniem poziomym i wylewkami). Za podejscie pod 2ie szufelki i 3 gniazda (2 na poddaszu uzytkowym) a 4te bedzie zamontowane w garazu z odkurzaczem, zaplacilam 1280 zl. Dodam ze to jest cena jedynie za ksztaltki i robocizne, caly osprzet to dodatkowy wydatek uzalezniony od marki i typu odkurzacza. A tu sa spore rozbieznosci, cena zaczynac sie bedzie od ok. 2500 zl. Mysle ze choc troche bylam pomocna Pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 13.03.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Ja się także zdecydowałem. Jestem juz umówiony z fachowcem z Beama. Rurki bedą kładzione po tynkach i przed wylewką. Cena za punkt 200 pln. Do mojego domku wystarczą 3-4 punkty. Punktem jest także miejsce pod montaż jednostki. Myślimy jeszcze nad zamontowaniem zmiotki w kuchni. Także koszt na dzień dobry to 800-1000 pln. A jednostkę i oprzyrządowanie można dokupić jak nadejdą lepsze finansowo czasy czyli nawet za kilka lat. Wydaje mi się, że koszt niewielki w stosunku do całości inwestycji. Robiłem rozeznanie wsród osób mających takie cudo. Wszyscy byli bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megi85 14.03.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Dzięki za opinie. Ja też dzwoniłam do firmy beam w Łodzi i tam za 3 gniazda i zmotke z montazem tak wstepnie mi powiedzieli, ze to bedzie 800 zł. ryba7070 a jakiej firmy macie odkurzacz centralny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.03.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 my sobie zrobilismy 3 gniazda i 1 szufelke w kuchni. calosc czesci bez finalnych gniazdek wyszla nas kolo 100zl (sto) a polozylismy sobie sami w jeden wolny dzionek bo to straszliwie prosta robota jeszcze w nowym domu nie uzywamy ale majac w obecnym stwierdzam ze bardzo warto. nie jest drogie. jest ciche, nie ma nieprzyjemnych zapachow i sama rura jest bardzo mobilna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Megi85 17.03.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Czy ktoś może słyszał coś o firmie FAWAS lub Husky(Tytan) zajmujących się centralnymi odkurzaczami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 15.10.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Witam, jak w temacie, ma ktos moze doswiadczenie z powyzszymi odkurzaczami?Dostalem oferte od firmy instalujacej AEROVACA ( S1570 + tłumik i wyrzutnia+ 2x gniazda i zetsaw sprzatajacy) za wszystko z montazem w granicach 2500 zł brutto. Od beama nie moge sie doczekac kontaktu. Moze jakies pomocne wskazówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 15.10.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Mam Beam-a, wszystko OK, żadnych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 15.10.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 A jaki masz model, ile gniazdek moze cos wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 15.10.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Beam 5250Dom 160m2Jedno gniazdo + 2 szufelki na parterze (+ jedno w odkurzaczu, który wisi w garażu), 2 gniazda na piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 15.10.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 u mnie Beam dziala od 3-4 tyg.Mam 3 gniazdka,szufelke w kuchni,wzialem model wiekszy niz dedykowany,sam zamontowalem jednostke,reszte firma,calosc 4500.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 15.10.2008 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Też mam beam'a (model sc375) Na dole 1 gniazdo zwykłe, szufelka podszafkowa w kuchni i gniazdo/szufelka w wiatrołapie, na piętrze 1 gniazdo. Polecam kupić z wężem aspira bo jako jedyny ma w rączce możliwość regulacji siły ssania a odkurzacz ma tak mocny ciąg że przy ustawieniu na maxa niewygodnie odkurza się dywany. Dodatkowo jak kupisz z zestawem aspira dostajesz w promocji darmowy zestaw garażowy akcesoriów gratis (niestety wersja standard ale lepsze to niż nic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 15.10.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 wiemy,wiemy,mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 15.10.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 A ja się na darmowy zestaw nie załapałam Za bardzo się pospieszyłam z kupnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 16.10.2008 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 A o tym AeroVac`u ktos cos wie? Czy to moze byc jakas lipa? Tylko jedna firma mi zaproponowala cos takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
us 16.10.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Mam beam'a z zestawem garażowym i separatorem (promocja do końca października) spisuje się rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 16.10.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Us a jaki symbol masz tego beama dokladnie ile gniazdek? Kto Ci montowal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_cz 16.10.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Witam wszytkich.Ja troche z innej beczki - jak długi macie wąż do odkurzacza? Czy 10-11 m jest wygodny czy lepsza jest większa ilość gniazdek i przepinanie podczas sprzatania. Poradźcie proszę co lepsze!!!Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts