eco.pierre 21.04.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 (edytowane) Ważniejsze jak dla mnie pytanie jaki kompakt czy split. Są kompakty takie jak split czyli cykloniczne tu tylko niewielka przewaga splita bo ma "większy cyklon" natomiast sa jeszcze odwrócone worki z autopsji mogę powiedzieć porażka. tak wiec IMHO Split cyklonowy (największy cyklon i filtr do włosów) Compact cyklonowy Compact odwrócony worek (spadająca wydajność, kłopotliwe opróżnianie i czyszczenie wnętrza odkurzacza) Edytowane 21 Kwietnia 2010 przez eco.pierre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 22.04.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 To może ja konkretnie zapytam o taki model:Linia: Beam Serenity_3.0 LCD Platinum Siła ssąca (AirWat): 670 Podciśnienie (kPa): 33,5 Wydajność (l/s): 65,0 Moc (Wat): 1750Pojemność zbiornika(l): 15System filtracji: cyklon, samooczyszczający się filtr GORE®Poziom hałasu (dB): 63Gniazdo ssące w obudowie: takZbiornik antybakteryjny: takAntywibracyjny system mocowania: takSystem Atlis: takŚrednica(cm): 28Wysokość (cm): 100,5Gwarancja: 5 latMoże być?Niepokoi mnie tylko pojemność zbiornika na śmiecie - czy nie za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielw 04.05.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 (edytowane) Odświeżam stary już temat.Czy moglibyście ocenić zamieszczony poniżej „projekt” instalacji centralnego odkurzacza?W salonie przy kominku 1 szufelka (czy gniazdko też się przydaje?)W holu 1 szufelka (ze względu na bliskość wiatrołapu, kuchni i holl uważam że lepiej je umieścić w holu i blisko kuchni niż w samej kuchni pod cokołem mebli, ta szufelka w holu obsłuży 3 pomieszczenia, ale może macie inne zdanie?)W holu, centralne miejsce domu 1 gniazdo. Rura 9mb powinna objąć zasiegiem wszystkie miejca w budynku na parterze.Z gniazdka w holu pion na poddasze i tam w korytarzu zintegrowane gniazdko+szufelka (w centralnym miejscu poddasza)Jednostka centralna w garażu, wyrzut z dala (6m) od czerpni powietrza wentylacji mechanicznej. Dodatkowe gniazdko techniczne w garażu przy jednostce do odkurzania w samochodzie.Jedyny mankament tych rozwiązań to pewna widoczność gniazd i szufelek. Jakie są zasady ich „ukrywania” ?http://images47.fotosik.pl/290/0e87e94b564ea619med.jpgi link do zdjecia wyższej rozdzielczościhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0e87e94b564ea619.html Edytowane 5 Maja 2010 przez danielw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekaqua 04.05.2010 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 napewno szufelka w kuchni ,do kominka i tak zastosujesz seperator-wystarczy gniazdo w obrębie 9mb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 05.05.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Odświeżam stary już temat. Czy moglibyście ocenić zamieszczony poniżej „projekt” instalacji centralnego ogrzewania? W salonie przy kominku 1 szufelka (czy gniazdko też się przydaje?) W holu 1 szufelka (ze względu na bliskość wiatrołapu, kuchni i holl uważam że lepiej je umieścić w holu i blisko kuchni niż w samej kuchni pod cokołem mebli, ta szufelka w holu obsłuży 3 pomieszczenia, ale może macie inne zdanie?) W holu, centralne miejsce domu 1 gniazdo. Rura 9mb powinna objąć zasiegiem wszystkie miejca w budynku na parterze. Z gniazdka w holu pion na poddasze i tam w korytarzu zintegrowane gniazdko+szufelka (w centralnym miejscu poddasza) Jednostka centralna w garażu, wyrzut z dala (6m) od czerpni powietrza wentylacji mechanicznej. Dodatkowe gniazdko techniczne w garażu przy jednostce do odkurzania w samochodzie. Jedyny mankament tych rozwiązań to pewna widoczność gniazd i szufelek. Jakie są zasady ich „ukrywania” ? http://images47.fotosik.pl/290/0e87e94b564ea619med.jpg i link do zdjecia wyższej rozdzielczości http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0e87e94b564ea619.html Też od pewnego czasu rozmyślam nad rozmieszczeniem instalacji centralnego odkurzacza. Opierając się na zasięgu 9m po okregu weź pod uwagę tylko załamania spowodowane ścianami etc ale z tego co widzę u Ciebie nie powinno być problemu. Co do szufelki przy kominku to wydaje mi się zbędna, jak napisal Jacek i tak będziesz do jego czyszczenia używał separatora. Jeśli jesteś już zdecydowany na jakiś konkretny model jednostki to sprawdź czy nie ma wbudowanego w sobie gniazda jak np. Beam - wtedy zawsze możesz zaoszczędzić parę złotych (choć niewiele;)) Widoczność gniazd i szufelek...myślę że przy takim szerokim wyborze różnego rodzaju kolorów, wzorów nie bedzie problemu z "ukryciem" gniazd; poza tym gniazdka, wyłaczniki elrktryczne też mamy widoczne w domach i nikt strasznie nie narzeka:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 12.07.2010 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2010 Czy można zamontować gniazdo odkurzacza (nie szufelkę) w cokole szafki kuchennej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meganik 15.07.2010 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Od jakiegoś już czasu używam odkurzacza centralnego Drainvac Cyclonik i jestem z niego bardzo zadowolony. Mogę odkurzać zarówno ciała stałe jak i wodę bez użycia dodatkowego separatora. Przydaje się to także w zimie, gdyż mam możliwość zbierania błota pośniegowego z moich dywaników w aucie i innych mokrych zanieczyszczeń. Jest to odkurzacz produkcji kanadyjskiej, który jak widziałem w rankingach w USA i Kanadzie bije wiele innych marek na głowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 28.07.2010 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Jakie macie odkurzacze i czy wszystko u Was działa. Kanały już mam, teraz szukam jednostki centralnej i osprzętu - polećcie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 28.07.2010 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Ja kupiłem odkurzacz centralny Profi. Wczoraj przywieźli. Wygląda przyzwoicie. Jeszcze nie zamontowany, więc nie wiem jak działa, ale jak już uruchomię to się podzielę wrażeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 28.07.2010 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Vafel,instalację robiłeś sam? Jeśli firma, możesz polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 28.07.2010 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Instalaje robiłem sam. Bułka z masłem nawet dla takiego amatora jak ja. Rury i kształtki kupowałem w BIMIE na Klimeckiego. Można się z nimi dogadać, że kupujesz więcej kształtek niż Ci potrzeba, a potem oddasz to, co Ci zostanie (przydaje się to, bo bierzesz sobie więcej kolanek, trójników itp. i na miejscu decydujesz jak poprowadzić instalację). Ja mam jedno gniazdo do odkurzacza w korytarzu i 9-metrowy wąż sięga mi wszędzie w domu. Oprócz tego mam poprowadzoną rurkę do szufelek przy drzwiach wejściowych i w kuchni, ale zastanawiam się czy w kuchni nie zrobić jeszcze jednego gniazda (byłoby tak jak szufelka w cokole szafek kuchennych). Wtedy kupiłbym sobie krótki wąż (np. 2 metry) i bez problemu mógłbym posprzątać kuchnię w razie potrzeby nie wyciągając dużego węża. Chociaż szczerze mówiąc ten 9-metrowy wąż nie jest wcale taki wielki i nieporęczny. Spodziewałem się, że będzie dużo gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 29.07.2010 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 :welcome:Próbowałem reanimować stary wątek, ale może tutaj się uda.Kanały już mam, teraz szukam jednostki centralnej i osprzętu.Jakie odkurzacze macie u siebie, jak działają i czy jesteście zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr G 29.07.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 disan - u mnie i klientów bez zastrzeżeń od paru lat Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 11.08.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Nikt inny nie ma odkurzacza centralnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 11.08.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Ja kupiłem Profi, ale jeszcze nie odkurzam, więc nie bardzo mogę polecić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 04.09.2010 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Beam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 09.09.2010 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2010 Albo Venton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 15.09.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Beam Zadowoleni :wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtsw466 22.02.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Witam, mam pytanie dot. odkurzacza centralnego. Chce zakupić takowy ale nie chce wydawać kasy na niepotrzebne wodotryski. Jaki model polecacie? Chcę żeby odkurzacz był po prostu odkurzaczem za rozsądną kasę. Mamy trzy gniazdka w tym szufelkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 22.02.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Odkurzacz marki Profi. Mam i sobie chwale. Zobacz na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts