wcich 22.09.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Nie zamarwiaj sie jednostka na tym etapie. Kupisz pozniej. Witam Powiedzcie czy na etapie kładzenia rur nie ma znaczenia od jakiego systemu będą. A może wogóle nie potrzeba systemowych? Na co trzeba zwrócić uwagę żeby robiąc teraz instalację - później można było dobrać dowolną jednostkę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OkiToki 22.09.2006 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 dzieki aqep za projekt gostek, ktory zaproponowal mi instalke za 1900 juz wykonal projekt w sumie byl bardzo gadatliwy i duzo opowiadal - co i jak ma byc mam dobra pamiec - wiec wykorzystam jego info i wasze podpowiedzi. w sumie - chcialem dac mu zarobic i miec klopot z glowy coz - chytry dwa razy traci ..... ;( ps widze, ze watek sie rozwija powiem tak - do CO jestem 100% przekonany [bez wzgledu na bakteryjki] juz podpowiedzieliscie mi genialne rozwiazanie ze szczotka w wiatrolapie !!! wiem tez, ze kolanka "wydluzaja" metry instalacji - tylko ktore o ile ?? ps2 dopiero zaczynam - mysle, ze zaloze jeszcze kilka fajnych postow [oczywiscie najpierw "szukaj" ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kret 02.10.2006 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Mam zrobioną instalację - poszukuję jednostki centralnej. 3 gniazda i 2 szufelki, dom 160 m2. Jaką polecacie w rozsądnej cenie ? Istotna jest siła ciągu - mam dużo "puszystych" dywanów i kota . Posiadany Zelmer Wodnik Duo jest zdecydowanie za słaby. Tak się na niego wnerwiam że go ostatnio skopałem aż plastik ucierpiał... Na jaki parametr patrzeć - moc silnika chyba nie odzwierciedla w 100% siły ssania ? Podciśnienie ? Czy wydatek w l na sekundę ? mój wodnik ma 34 l/s a np. Beam 2725 ma 51l/s - czy będzie zauważalnie mocniejszy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kret 03.10.2006 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 czyżby nikt nie miał centralnego odkurzacza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
citron 03.10.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Dołączam się do pytaniaSłyszałem opinie że amerykańskie moduły centralne są podobno b.dobre cena/jakość a rurki i montaż polecono mi w firmie w Łominkach k.Warszawy (uzupełnię nazwę potem, obecnie nie pamiętam)Osobiście buduję domek jednorodz. i jestem w fazie wyboru który odkurzacz i gdzie ? więc będę wdzięczny róznież za nakierowujące info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.10.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 ile kosztuje 1 punkt centralnego ogrzewania? Mnie zaproponowali 250 zł/punkt i nie chca robić poniżej 1000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 03.10.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Justyś, Ogrzewasz odkurzaczem centralnym ? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 04.10.2006 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 U mnie zwyciężyła cena - wczoraj zamówiłem Beama model 2750 z zestawem lux. Mam instalację z 6 gniazdami i ok 30 mb rurociagów w budynku. Rurociagi układałem samodzielnie - to naprawdę nie wymaga wielkiej filozofii. A jak się całość spisuje - napiszę pewnie po weekendzie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 04.10.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Rreczki poskładaj sam.To jak układanie klocków lego.Klej, rurka w rurkę i po zawodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirat 04.10.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 układanie instalacji to czysta przyjemnosć ... moge smiało powiedzieć ze to jedna z przyjemniejszych robót jakie sie wykonuje na budowie, pomysleć , przypasować dociąć dac złaczke kolanko, gniazdo, pokleic i delektować sie własnoręcznie wykonaną instalacją na stronach producentów odkurzaczy sa instrukcje krok po kroku co z czym jak łaczyć .... Mozna się przy tym zrelaksować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 04.10.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 U mnie zwyciężyła cena - wczoraj zamówiłem Beama model 2750 z zestawem lux. Po ile? Pewnie podobny model by mi wystarczył (mam 4 gniazda + szufelka). A jak się całość spisuje - napiszę pewnie po weekendzie Napisz konieczenie bo właśnie też jestem przy wyborze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 04.10.2006 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 układanie instalacji to czysta przyjemnosć ... moge smiało powiedzieć ze to jedna z przyjemniejszych robót jakie sie wykonuje na budowie Ja z braku czasu zleciłem to specjalistom (akurat musiałem ułożyć papę przed wylewkami). Wyglądało faktycznie dość prosto, ale spore kawałki szły w ścianach i było sporo kucia, w tym przebicie przez strop. To już nie było takie łatwe, lekkie i przyjemne. Jak by mi ktoś wykuł bruzdy to samo układanie rurek było by prawdziwym relaksem . na stronach producentów odkurzaczy sa instrukcje krok po kroku co z czym jak łaczyć .... Prawda, ale czsem trzeba coś zrobić nietypowo i wtedy porada kogoś co się na tym zna jest nieoceniona. U mnie był problem z miejscem na jednostkę i rury kłóciły się nieco z instalacją wodną. Razem z instalatorem zrobiliśmy "burzę mózgów" i wymyliliśmy chyba optymalne rozwiązanie . Sam bym chyba tego tak dobrze nie zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciesiel 04.10.2006 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 U mnie zwyciężyła cena - wczoraj zamówiłem Beama model 2750 z zestawem lux. ... Mam dokładnie ten sam zestaw, ale 3 gniazda i 2 szufelki. Moje dotychczasowe przeżycia opisałem tu: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=73989&postdays=0&postorder=asc&start=60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 04.10.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 10 odpowiedzi na post, tylko Rydzu podał typ odkurzacza, a wszyscy inni piszą nie na temat. Padło konkretne pytanie, a nie prośba o chwalenie się kto położył sam rureczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 04.10.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 Mam taki jak Rydzu od 1,5 roku - działa bez zarzutu. Zadecydowała chyba cena (pewnie i reklama) i dostepność dealera. Kolega ma Disana i też sobie chwali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 04.10.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2006 my mamy założony odkurzacz Beam - sprowadzaliśmy ze Szczecina, warto. Sprawdza się znakomicie. Strona http://www.beam.plW firmie szczecińskiej tą tematyką zajmuje się bardzo uprzejmy Pan, który konkretnie doradzi jaką jednostkę dobrać w zależności od metrażu, jak wymierzyć potrzebną ilość gniazd itp, itd. Polecam, wejdź na stronkę znajdź kontakt i dzwoń. W porównaniu do Disana, Beam jest tańszy.Generalnie opłaca się zamawiać u nich zestawy rur z gniazdami i złączami, gdyż jest to dużo tańsza impreza, a potem gdy coś brakuje można spokojnie zamówić w ich sklepie internetowym - działają bardzo szybko i solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 06.10.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 Przedwczoraj odkurzacz kupiłem, wczoraj powiesiłem i dokończyłem instalację. Wszystko działa bez zarzutu Osobiście jeszcze nie sprzatałem, ale dzis od zony dostałem info na gadu-gadu że jest zachwycona - a to znaczy, że było warto. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 06.10.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 dzis od zony dostałem info na gadu-gadu że jest zachwycona - a to znaczy, że było warto. LOL - no to jest decydujący argument . Jak moja nie będzie zachwycona to ją do Twojej żony wyślę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 06.10.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 mam BEAMa - używam od ponad roku ....spostzreżenia : - koniecznie opakować rurę w miękki -pikowany pokrowiec ( był w kpl...) wtedy plastkowa rura nie ociera sie o narożniki ścian i mebli - nie jest cichy -mimo ,że ja nie słyszę jednostki ,która jest za dwoma ścianami w garażu ....świst powietrza jest głośny - nie ma kurzu .....i to jest bardzo dobra wiadomość -mam 9 m wąż -lubi sie plątać pod nogami Ogólnie jestem zadowolona i polecam CO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 06.10.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2006 LOL - no to jest decydujący argument . A żebyś wiedział Jak moja nie będzie zachwycona to ją do Twojej żony wyślę . hihihihi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts