Włodek W. 11.07.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 stuk To własnie te akcesoria nawalają (jednostkę też zabierał do firmy) Borysowskiego nie polecam już piąty raz wołam serwis .ciągle coś wysiada takie duperele .Zawsze kiedy jest najbardziej potrzebny Sewisant ma tyle pracy, że niewie kiedy przyjdzie i jeszcze trzeba przypominać że się umówił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 11.07.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Podobno nie są najtańsi, ale podobno są najlepsi: http://www.husky.pl/ Wykonują niezobowiązująco bezpłatny projekt wstępny całej instalacji, na podstawie przesłanego mailem projektu domu. Sam projekt otrzymałam już pocztą, w eleganckiej teczuszce z płytą cd. I nie będę już rozglądać się za inną firmą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 11.07.2007 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Słoneczko To jest dobry wybór .Lepszy od mojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 11.07.2007 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2007 Włodek, a nie możesz po prostu zareklamować całego osprzętu i zwrócić go producentowi? Skoro tyle razy się już psuł? I wtedy zainstalujesz sobie Husky`ego Zapytaj w Federacji Konsumentów, czy by Ci nie pomogli w tej sprawie: http://www.federacja-konsumentow.org.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 12.07.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 sloneczko dzieki za info -juz wyslalam do nich maila o wykonanie wstepnego projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 12.07.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Mamy instalacje zamontowaną w wylewkach. Jeszcze nie wiem jak działa, ale myślę że to dobre rozwiązanie dla mnie( chociąż pomysł męża). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 12.07.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2007 Właśnie dziś miał być i sie nie wyrobi ,będzie jutro A ja nie mam czym odkurzyć Nie ma to jak ,,dobry serwis" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubik 26.07.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Mam problem z wyborem odkurzacza centralnego. Mam kilka ofert ceny porównywalne. Proszę o opinie. Najblardziej odpowiada mi oferta firmy FAWAS Duo Vac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 26.07.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Beam - najlepszy (chyba) kompromis między jakością i cenąHusky - mercedes (dla tych, którzy chcą mieć najlepszy bez względu na kasę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubik 26.07.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 a jakieś opinie o Fawas Duo VAC co do jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 26.07.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 hubik a jakieś opinie o Fawas Duo VAC co do jakości. tez dobry Bigbeat Husky - mercedes (dla tych, którzy chcą mieć najlepszy bez względu na kasę) bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 26.07.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Dissan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris2222 26.07.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Ja mam Disana , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 26.07.2007 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Własnie mnie dzisiaj spotkał szok, kiedy zobaczyłam niebieskie rury od odkurzacza. Bardzo się zdziwiłam, bo zawsze słyszałam o białych. Teraz czytam, że do tego tylko borysowski. Nie chcę!!! Miałam już wybranego Beama. I co teraz? Czy mogę do tych rur dać puszki do instalacji gniazd beama? Czy się da? POMOCY!!! Jutro wylewka, więc rur już nie zmienię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 27.07.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Miałam już wybranego Beama. I co teraz? Czy mogę do tych rur dać puszki do instalacji gniazd beama? Czy się da? POMOCY!!! Jutro wylewka, więc rur już nie zmienię. tak jak widzę (także po swoim przykładzie) jest to jeden z bardzo często powtarzających się błędów inwestorskich. ja miałem wybranego huskiego a hudraulicy położyli mi niebieskie rury borysowskiego twierdząc, że 1) są bardziej wytrzymałe na pęknięcia niż husky, 2) ich końcówki są uniwersalne i pasują do wszystkich firm. co do 1) - to nie mam doświadczeń bo założyłem niebieskie rury co do 2) - kłamstwo - rury borysowskiego pasują jedynie do jego osprzętu. chyba sonika z forum miała podobnie jak ja i skuwała tynki przy końcówkach aby założyć gniazdka husky. u mnie gniazdka są borysowskiego (nie chciałem kuć ) więc osprzęt też taki będzie, ale zastanawiam się nad jednostką husky - niezły z forum pisał gdzieś, że jednostkę innej firmy można spokojnie założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiola 28.07.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 MaM BEAEM-a ale jeszcze nie użytkuję bo nie mieszkam.Może ktoś napiszę coś o jakosci .bo nie mam pojęcia - ktoś nam ta firmę polecił. Już nie zmienię ,ale może ktoś się pod\zieli doświadczeniami? P.s. Jedno jest pewne, ekipka ,która go montowała to była JEDYNA solidna ekipa na mojej budowie. Przyszli, zamontowali ( w miedzyczasie podsunęli ciekawe rozwiązania) ,posprzątali .skasowali i odeszli. Chciałabym ,żeby tak wszyscy...[/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robin2 28.07.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Hmm... Kasiola, ja chyba miałem więcej szczęścia do ekip bo u mnie tylko jedna (instalatorzy CO) wypadła nieco bladziej niż inni a i to raczej nie z powodu zaniedbań ale chęci zrobienia więcej niż ja w danym momencie planowałem. Co do odkurzacza- założyłem rury Borysowskiego i po Waszych komentarzach zastanawiam się, czy jeszcze nie zmienić gniazd na inne? A może znacie kogoś, kto uzytkuje Borysowskiego i w odróżnieniu od Włodka ma pozytywne doświadczenia? Pozdrawiam z Podlasia.Robin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkaImarek 29.07.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Ostatnio pojawił się pomysł by w naszym domku zainstalować odkurzacz centralny, bo będzie to wygodniejsze i chyba bardziej higieniczne rozwiązanie, a że dom ma 400m więc jest co odkurzać. Problem tkwi jednak w tym, ze dom jest już wykończony (w dużej części, a to co zostało to łazienka i pokoje) i nie bardzo wyobrażam sobie jak mogłoby wyglądać technicznie założenie centralnego odkurzacza. Może ktoś z Was ma jakieś doświadczenie w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 29.07.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Miałam już wybranego Beama. I co teraz? Czy mogę do tych rur dać puszki do instalacji gniazd beama? Czy się da? POMOCY!!! Jutro wylewka, więc rur już nie zmienię. tak jak widzę (także po swoim przykładzie) jest to jeden z bardzo często powtarzających się błędów inwestorskich. ja miałem wybranego huskiego a hudraulicy położyli mi niebieskie rury borysowskiego twierdząc, że 1) są bardziej wytrzymałe na pęknięcia niż husky, 2) ich końcówki są uniwersalne i pasują do wszystkich firm. co do 1) - to nie mam doświadczeń bo założyłem niebieskie rury co do 2) - kłamstwo - rury borysowskiego pasują jedynie do jego osprzętu. chyba sonika z forum miała podobnie jak ja i skuwała tynki przy końcówkach aby założyć gniazdka husky. u mnie gniazdka są borysowskiego (nie chciałem kuć ) więc osprzęt też taki będzie, ale zastanawiam się nad jednostką husky - niezły z forum pisał gdzieś, że jednostkę innej firmy można spokojnie założyć. Najgorsze, że nie jest to błąd inwestorski tylko taki wybór instalatora bez uzgodnienia z nami. Instalator ma mi przedstawic konkretną ofertę na borysowskiego i wtedy zdecyduję - ale raczej zmienię gniazda, bo wątpie aby znalazł mi coś ok 2000 (a za tyle mam beama z całym osprzętem). Borysowski ma chyba droższe jednostki - orientuje się ktoś w cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 29.07.2007 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 EwkaiMarek wszystko da się zrobić, tylko jakim kosztem... Rury najlepiej kłaść przed wylewkami, może być po tynkach, bo tyle zawsze można zatynować. Ja ułozyłem instalację prze tynkami i wylewką i teraz mam problem z trzema gniazdkami, troche odstaja od ściany. Co to waszego pomysłu to trochę późno zapadła u was decyzja na OC. Ale zawsze można skuś trochę wylewki i wcisnąć tam rurę, potem ładnie zalać. Tylko że jest to duuuużo wiecej pracy i pieniędzy. Ale nie ma chyba rzeczy niemożliwych. Ja u siebie zakładałem instalację sam, żonka nie chciała OC, a teraz okazało się że dostała uczulenia na roztocza, w nowym domku teraz przyda się taki odkurzacz, a była jemu przeciwna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts