jewrioszka 28.10.2008 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2008 Są rury antyelektrostatyczne i trochę tańsze zwykłe z PVC. Zgadnijcie, do któtego "klei się" kurz i które oszczędny Polak często wybiera [ Ta wiadomość była edytowana przez: Bartt dnia 2003-05-05 16:31 ] Zajmuję się systemami centralnego odkurzania i zapewniam niema takich rur. Jedynym wyjątkiem sa rury używane na ekspozycjach (transparentne) z poliwęglanu. Jeśli wam instalator wciska taki kit to skrobnijcie tą antystatyczną rura po styropianie. Nie znaczy to jednak że można je zastąpić rurami od kanalizacji. Różnica leży w ich gładkości oraz dopasowaniu. Rury kanalizacyjne na miejscu łączenia nie tworzą gładkiej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertouno 20.12.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 zastanawiam się i chciałbym was się poradzić jakiej firmy są sprawdzone ,jestem na etapie stanu surowego bez wylewek na razie chcę tylkop rozprowadzić instalację rur ile to może kosztować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 21.12.2008 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 ajajaj .... poszukac na forum sie nie chce ? podstawowa instalacje wykonasz sobie za kilkaset zlotych (rury, kolanka, przewody), jednostke centralna - jej moc - dobierzesz do dlugosci instalacji, z marek polecam husky i beam (taki uzytkuje), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genesis 30.12.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Słyszałem że Husky to mercedes, ale b. drogi.Osobiście użytkuję Beam, 180 m2 obsługuję z 3 gniazdek - jestem b. zadowolony. Kupiłem go w promocji z wężem na przełącznik za jakieś 2300 + separator gratis. Jakbyś się zdecydował na tę markę to weż model na który jest gwarancja 5 lat (jest w nim lepszy silnik - nie pamiętam już szczegółów), wydajność dobierz do najodleglejszego gniazdka + wąż trzeba uwzględnić. Jak wejdziesz na stronę tego producenta, to z łatwością dobierzesz coś dla siebie.Acha, na co zdecydowanie namawiam - koniecznie z rurkami ułóż przewody elektr. by móc używać wariant węża z przełącznikiem w rączce - to spora wygoda. Jak co mogę podpowiedzieć parę rzeczy (sam sobie robiłem instalację, bardzo prosta sprawa, trzeba tylko przestrzegać pewnych zasad). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozikpl 30.12.2008 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 bardzo prosta sprawa, trzeba tylko przestrzegać pewnych zasad czy jakieś szczególne zasady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaguz 30.12.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 A ja uzywam VacuMaid. Hmm wydawalo mi sie ze tylko Beam ( Husky`ego nie mialem mozliwosci obejrzec) bedzie odpowiedni bo czesto bywalem u znajomych ktorzy maja taki sprzet. Jednak kiedy probowalem sie skontaktowac z przedstawicielami handlowymi Beam`a w moim regionie ( mazowsze - Płock ) krew mnie zalala. Nikt nie odpowiadal nawet z Warszawy. Wiec dalem sobie spokoj, pomyslalem co mogloby sie stac w razie awarii. Kupilem Vacu Maida i jest ok ( po porowaniu z praca Beama to samo) Parametry identyczne, 5 lat gwaranacji. Cena nizsza ale uzytkujemy go dopiero 4 miesiace wiec zobaczymy co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 30.12.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 czy jakieś szczególne zasady? Bardzo szczególne. Poczytaj to: http://beam.pl/admin/pliki/plik_zapisz.php?plik=47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
genesis 30.12.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 A ja uzywam VacuMaid. Hmm wydawalo mi sie ze tylko Beam ( Husky`ego nie mialem mozliwosci obejrzec) bedzie odpowiedni bo czesto bywalem u znajomych ktorzy maja taki sprzet. Jednak kiedy probowalem sie skontaktowac z przedstawicielami handlowymi Beam`a w moim regionie ( mazowsze - Płock ) krew mnie zalala. Nikt nie odpowiadal nawet z Warszawy. Wiec dalem sobie spokoj, pomyslalem co mogloby sie stac w razie awarii. Kupilem Vacu Maida i jest ok ( po porowaniu z praca Beama to samo) Parametry identyczne, 5 lat gwaranacji. Cena nizsza ale uzytkujemy go dopiero 4 miesiace wiec zobaczymy co dalej. Masz rację z tym serwisem, swój odkurzacz kupiłem w sklepie internetowym ze Szczecina - przesyłka ok. w terminie, sprawnie. Ale jak chciałem wymienić wąż na krótszy względnie skrócić go - to zero odzewu Chociaż może nie ma co uogólniać - jest dobry sklep w Poznaniu, niedaleko targów - tam kupowałem rurki instalację i gniazdka - b. rzetelna i fachowa obsługa. Jednostka centralna była u nich droższa jakieś 300 zł (nie było promocji). Jak widać zawsze coś za coś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 01.11.2009 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 wiem ze temat już wieolokrotnie opisany ale znalazłam coś takiego http://www.beam.pl/?strona=sklep&isbn=1167658200 i się zastanawiam czy warto co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wosk96 02.11.2009 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Sądząc po wyglądzie i parametrach to taka superuproszczona wersja (chodzi o jednostkę, bo akcesoria to standard) - wygląd beczki i mała moc oraz krótki rurociąg (16 m). Ale za to cena superatrakcyjna. Warto jeśli nie będziesz pokonywał rurą kilku kondygnacji i upchniesz jednostke nie za daleko gniazd. U mnie gniazda są w piwnicy (i tam jednostka) + na parterze i poddaszu, więc jednostka 1650W i ssie dobrze, również przez separator popiół z kominka. Ale, ale...jest dopisek - chwilowo brak. Obawiam się, że promocja długo nie potrwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 06.01.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Witam.Wiekszosc oferowanych odkurzaczy to kompakty.Instalator proponuje nam split,bo: zwierzeta,bo wlosy ,bo zapchane kłakami worki, etc .Czy ktos wie,jak to wyglada w praktyce? Czy rzeczywiscie wlosy i siersc tak bardzo komplikuja uzytkowanie odkurzacza kompaktowego?Prosze o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
out 06.01.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 a czym się różni jeden od drugiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 06.01.2010 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Rozumiem że kompakt to zespolone urządzenie. Jeżeli tak to takie mam od 6 lat (producent: Smart - USA) i mam psa rasy bokser (sierść) i z odkurzacza (instalacji) jest bardzo zadowolony. Z suki zresztą też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
out 06.01.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 a co można oddzielić w odkurzaczu ? filtr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 06.01.2010 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 a co można oddzielić w odkurzaczu ? filtr ? Widać np. na załączonym schemacie: http://www.allegro.pl/item857297212_odkurzacz_centralny_vacumaid1570_split_z_montazem.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgulciA83 06.01.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 A jaki to ma wpływ na pracę OC ? tylko wygodniejsze rozmieszczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 06.01.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Na początek to połóż instalację (rury bez gniazdek + kabelek do sterowania z rękojeści) i zaplanuj gniazdka i miejsce na jednostkę centralną. Nie słuchaj głupot że tylko takie rury itp. Kup rury i złączki (trójniki, kolanka i co ci będzie trzeba) tam gdzie taniej (u sprzedawcy odkurzaczy centralnych). Zdecydujesz potem jaka jednostka centralna. Znam takich co mają ułożone zwykłe rury pcv fi=50mm i też im to chodzi już bez awarii 10 lat - niby ich (tych od odkurzaczy) rury są lepsze bo się nie elektryzują i inny PR.Gdybyś nie wiedział jak to w internecie na stronach producentów są dokładne opisy. Wierz mi nie ma nic prostszego niż instalacja centralnego odkurzacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
farida 07.01.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 a czym się różni jeden od drugiego ? http://aerovac.pl/kompaktczysplit.html To jest SPLIT .Popatrz na inne dzialy .Tam jest wyjasnienie,jak dziala kompakt. To poprostu urzadzenie w ktorym i zbiornik na smieci i silnik i filtry sa w jednym ,powiedzmy,opakowaniu. Bardzo bym chciala pominac w tym watku kwestie instalacji itp,bo o tym juz jest sporo na forum. Moze skupmy sie raczej wlasnie na samej jednostce . Podobno problemem sa dluzsze wlosy,i siersc raczej zwierzat dlugowlosych.Bokser to raczej male,klujace igielki . Na folderach i reklamowkach-wiadomo-wszystko extra.A praktyka? Moze ktos jeszcze se podzieli doswiadczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr6319 04.03.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2010 Odkurzacz centralny - jakiej firmy zakupić? Beam, Aerovac, Allegro, Disan, Venton, borysowski & aertecnica, Profi, Husky, Pama-vac, Vacuflo, Sach? Jakie macie zamontowane w swoich domkach? Może są jeszcze inne?PS.Kolejność zamieszczenia w sondzie zupełnie przypadkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 21.04.2010 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2010 Odświeżam temat -też jestem zainteresowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts