Yogi66 18.04.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Te 6 tyś to bardzo stara cena, na ostatnich targach budowlanych wystawiała się firma z odkurzaczem centralnym poniżej 3 tyś, tak wiec ceny spadają, i zasadność rozwiązania rośnie. Niebywałe! Co to za firma która zainstaluje mi w domu odkurzacz centralny za 3 000 zł. Wszak sama jednostka centralna i 9-metrowy wąż ze zdalnym właczaniem kosztuje prawie tyle. A gdzie klej, rury, kolanka, rozgałeziacze, gniazda, przewody elektryczne? A gdzie godziny docinania, rozprowadzania, klejenia i mocowania tych elementów? Niebywałe! Bywałe, bywałe.... ceny odkurzaczy Beam zaczynają się od 999 zł. brutto W tej cenie jest już jednostka centralna, rura (ta 9 metrowa) rura teleskopowa oraz startowy zestaw szczotek z wieszakiem. Jeśli masz mały domek i zadowolisz sie 2 czy też 3 gniazdami oraz niekonieczny jest Tobie filtr CYKLON to ten odkurzacz wystarczy (aczkolwiek polecam te z wyższej półki). Nie wiem co wchodziło w skład zestawu za 3000 zł. Być może właśnie taki najprostszy model z małą ilością gniazd. Jeśli tak to i ta podana cena powinna być niższa. Jeszcze jedno. Jesli zamówisz odkurzacz wraz z usługą montażu to wówczas za całośc płacisz nie 22% Vat a tylko 7%. Czyli nawet ten najtańszy odkurzacz (za 999 zł brutto) będzie Cię kosztował 876 zł brutto. Podobnie zredukujesz ceny innych elementów. By uzyskać pełna 5 a nawet 6 letnia gwarancję konieczny jest montaż przez autoryzowanego wykonawcę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 27.04.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 no właśnie, jestem na etapie wyboru centralnego odkurzacza. Więc jak w temacie, co jest lepsze Beam czy Husky? Co posiadacie użytkownicy OC, proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz_janusz 27.04.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 no właśnie, jestem na etapie wyboru centralnego odkurzacza. Więc jak w temacie, co jest lepsze Beam czy Husky? Co posiadacie użytkownicy OC, proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 30.04.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2006 Żaden użytkownik nie odpowie Ci na to pytanie ponieważ żaden użytkownik nie ma możliwości porównania Oczywiście że Husky jest lepszy i ładniejszy i niekoniecznie droższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomuś 1 16.05.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Witam wszystkich forumowiczów Chciałbym dowiedzieć się coś o odkurzaczu centralnym, jaka jednostka sterująca jest dobra, czy nie gromadza się w rurach nieprzyjemne zapachy i wszystkiego na temat odkurzaczy centralnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 16.05.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Odkurzacz centralny to b. zdrowy i pachnący wynalazek. Resztę znajdziesz pod magicznym przyciskiem "szukaj". Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość JACKIE P 16.05.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 wg nas super sprawa, czysto, bez kurzu, bez obcych zapachów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jędrzej 16.05.2006 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Mam od trzech lat i bardzo sobie chwalę.Cicho pracuje, mocno ciągnie, żadnych zapachów (skąd ten pomysł?) Mam BEAM 1800W z cyklotronem. Zwykły plastikowy worek wymieniam co 3 miesiące (jak się zapełni). Była już tu burzliwa dyskusja na ten temat. Poszukaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 17.05.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 bardzo fajna rzecz, pamiętaj o szufelkach w wiatrołapie i przy kominku i o miejscu na powieszenie węża (y). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarkS 21.06.2006 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 PISZE DO WSZYSTKICH SZCZĘŚLIWCÓW, KTORZY MAJĄ ODKURZACZ CENTRALNY Z PROŚBA O POMOC KTÓRY MAM WYBRAĆ, BUDUJE SIE I CHCE ZAKŁADAĆ JUZ INSTALACJĘ I GNIAZDA ALE JESZCZE NIE WIEM Z JAKIEJ FIRMY WYBRAĆ. POMÓŻCIE!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadek 21.06.2006 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Ja mam beama wydaje się dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 21.06.2006 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_Łódź 21.06.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 A Twoim zdaniem jakiej firmy są dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lharhard 21.06.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 A Twoim zdaniem jakiej firmy są dobre? a co myślicie o Allegro ( nie aukcje taka firma kanadyjska ) zestaw montarzowy na 3 gniazda z beama kosztuje 355 zł a z Allegro ( w sklepie internetowym jest promocja i kosztuje 258 zł ) Jednostki troszke droższe od Beama ale za to z parametrów wyglądają na mocniejsze ( nie wiem jak z hałasem ) Narazie biore ten zestaw montażowy ( może ktoś juz kupował w tym sklepie internetowym Comfort System i coś o tym moze powiedzieć ) bo to chyba jeden kit jaki system, te gniazda i tak są takie same kazda jednostka bedzie pasować ( czy napewno ? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max1719500371 21.06.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Niedawno robiłem instalację na BeamieWiększość odkurzaczy powinno pasować. Są niewielkie różnice w średnicy 50mm lub 2"Jak ktoś może to niech kupi konieczne części a nie zestaw, który nie przewiduje specyfiki konkretniej instalacji, no i wyjdzie prawdopodobnie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaltam 22.06.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Poszukaj w internecie. Ja mam SMART-a 3 lata i jest bez uwag. Pamiętaj, że rury prawie pasują do wszystkich instalacji ale gniazdka są różne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 22.06.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 A moim zdaniem odkurzacz centralny jest do "dupy".Ja nie mam i nie planuje mieć, choruje za to na taki elektroniczny który sam odkurza, mały komputerek. I taki sobie kupie za 2-3lata jak ceny spadną do 5 tyś. Moi znajomi nie są zadowoleni z tego cudu na który jest szał od kilki lat. Powiem więcej osoby z branży w mojej okolicy nie chcą nawet słyszeć o odkurzaczu centralnym, twierdząc że to przereklamowane i się nie sprawdza. Ja chcę takie cudo żeby samo odkurzało i w razie potrzemy zajeżdżało do bazy "mamy" naładować się i znowu do roboty. Super sprawa bo ty jesteś w pracy lub zajmujesz się innymi rzeczami a odkurzacz pracuje sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 22.06.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Moi znajomi nie są zadowoleni z tego cudu na który jest szał od kilki lat. Powiem więcej osoby z branży w mojej okolicy nie chcą nawet słyszeć o odkurzaczu centralnym, twierdząc że to przereklamowane i się nie sprawdza. Jakieś konkrety? Rozumiem, że znajomi są z branży odkurzaczy tradycyjnych Super sprawa bo ty jesteś w pracy lub zajmujesz się innymi rzeczami a odkurzacz pracuje sam. A po schodach też chodzi? To tylko żarty, nie bierz tego do siebie. Proszę jednak o jakieś konkretne argumenty na "nie". Ja jestem w trakcie samodzielnego wykonywania instalacji (przyliżony koszt 300-400 PLN) choć nie wiem czy będę miał kasę na jednostkę centralną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lharhard 22.06.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 A po schodach też chodzi? To tylko żarty, nie bierz tego do siebie. Proszę jednak o jakieś konkretne argumenty na "nie". Ja jestem w trakcie samodzielnego wykonywania instalacji (przyliżony koszt 300-400 PLN) choć nie wiem czy będę miał kasę na jednostkę centralną . To wcale nie żart, ale to cudo to napewno gorszy patent niż odkurzacz centralny, stacja dokująca ( chyba trzebaby przewidziec juz miejsce to calikiem spore musi byc ), gdzie odsysa śmieci ( tak jak odkurzacz centralny poza dom, czy to woreczka który trzeba wyrzucić ), zapewnie nie wjeżdza po schodach, wiec trzeba kupić na góre jeden i na dół, no i mebli pewnie tez nie odsuwa, nie ma separatora do kominka ... itp itd ... takie coś to sobie mogą testować w laboratorium na jekiejś amerykańskiej uczelni. Ponawiam swoje pytanie czy może ktoś korzystał ze stronki z odkurzaczami Comfort System ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 22.06.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 to elektroniczne cudo ma czujniki i nie ma możliwości żeby się stoczył po schodach. wejść i zejść nie umie. Nie jest duży sam "robocik" ma wymiary wysokość około 10cm i średnicy 30cm, a "mama" jest wielkości zwykłego odkurzacza i ona ładuje akumulatory i odbiera syfy z małego. Na dzień dobry mały odkurzacz jeździ po pomieszczeniach i robi sobie mapę okolicy a później już się "nie zgubi" A koledzy z branży to budowlańcy, geodeci, architekci Dystrybutorów odkurzaczy nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts