Kasiorek 05.03.2010 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Wysiałam nasionka poziomki, wzeszły niczym rzezucha roślinki są malutkie, mają po dwa listeczki. Wiem, że powinnam je przesadzić, tylko za bardzo nie wiem kiedy . Czekać aż jeszcze urosną ? i co mam zrobić przesadzając je? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirawoj 05.03.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Pikowanie - zabieg przeprowadzany dopiero, gdy widoczne są już pierwsze liście (nie liścienie). O ile dobrze pamiętam ma na celu zapewnienie lepszych warunków wzrostu - więcej miejsca. Jeżeli siewka ma 1 długi korzonek to troche się go skracało. Pikuje się rośliny z siewu rzutowego. Jeżeli był siew punktowy to nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beaty 05.03.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 jeżeli dobrze wykształciły się liścienie - to jak najbardziej możesz pikowaćpzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 05.03.2010 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 A po czym poznam że są już dobrze wykształcone? mają sie pojawić kolejne listki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirawoj 05.03.2010 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Liścienie to u dwuliściennych, 2 pierwsze "listki". Następne są innego kształtu, typowego dla gatunku lub odmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts