amalfi 05.03.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Dużo osób na FM sie odchudza, albo stara się utrzymać linię. W rozsypanych wątkach pojawiają się sporadycznie przepisy na dietetyczne dania, ale może zbierzemy je w jednym wątku? Wiem, że sporo już jest wątków kulinarnych, ale takiego chyba jeszcze nie ma. Prosze o zamieszczanie przepisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.03.2010 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Właśnie usłyszałam reklamę nowej restauracji w moim mieście. Podają tam same dietetyczne potrawy, a w menu dodatkowo znajduje się wartość kaloryczna. Musze sie wybrać i podpatrzeć. Z tego, co usłyszałam, jest na przykład dietetyczna pizza na razowym spodzie. Ciekawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.03.2010 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Przepis na kotlety z piersi kurczaka (jak zrobię, dokleję zdjęcie) Pierś przekroić w poprzek na dwa kotlety. Do miseczki wlać łyżkę oliwy, przeciśnięte przez praskę dwa ząbki czosnku, trochę ostrej papryki, szczyptę pieprzu i odrobinę wegety. Wymieszać, włożyć mięso i przemieszać łyżką, aby sie obtoczyło z każdej strony w oliwie i wstawić na 2 godziny do lodówki. Piec/smażyć na patelni grillowej. Paprykowa zupa spalająca tłuszcz: Czerwoną paprykę i cebulę drobno pokroić. Dusić w zamkniętym garnku na łyżce oliwy przez 5 minut. Od czasu do czasu trzeba garnkiem potrząsnąć, aby sie nie przypaliło. Ząbek czosnku (albo więcej, jak ktoś lubi) i jedną papryczkę chili pokroić i wrzucić do 1 litra bulionu warzywnego. Dodać trochę przecieru pomidorowego i gotować 10 minut. Uduszone paprykę z cebulą zmiksować i dodać do bulionu, doprawić solą i pieprzem. Do zupy można dodać posiekane, gotowane mięso, na przykład z piersi indyka.2 razy w tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 05.03.2010 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 usłyszałem coś o papryce, to przylazłem ale czegoś mi tu brak w tej zupince sorry, bo Wy tu się odchudzacie, a ja już nie pamiętam tylko (jak przez mgłę), że wpierdzielałem tylko zieleninę i fetę; głównie sałaty lodowe, dwie dziennie szły (aż dziw, że mi jakieś uszy królicze nie wylazły) ale wiecie co? kurde to było niezłe i wcale nie mam obrzydzenia do niej; do niej - do sałaty, nie do diety ja tam swój sposób, niezawodny mam... powodzenia dla "sałatkowych skrytożerców" http://img251.imageshack.us/img251/5033/obraz029large.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 05.03.2010 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Bramerku, no to zapodaj ten przepis na sałatę i odchudzanie, co...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 05.03.2010 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 wielka góra ogromnego... stresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 05.03.2010 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 my ostatnio często jadamy taki zestaw obiadowy: grilowana pierś kurczaka (zamarynowana jak kto lubi - pycha jest w jogurcie z przyprawami, curry, papryka - soczysta wychodzi). do tego szpinak (liście - nie puree) obgotowany w odrobinie mleka z ząbkiem czosnku, ostrą papryką, oprócz tego jeszcze zazwyczaj 1 lub 2 surówki. czasem zamiast szpinaku - gotowane brokuły i kalafior i dodatkowo oczywiście surówki. a nasze ulubione surówki to: gyros chińska i odwieczna marchewka z jabłkiem . ziemniakom powiedzieliśmy NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.03.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Paprykowa zupa spalająca tłuszcz: a bajki pisal Brzechwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 05.03.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 Paprykowa zupa spalająca tłuszcz: a bajki pisal Brzechwa kiedyś była moda na taką kapuścianą zupę, że niby można było jej jeść do oporu i się niby chudło. moja matka ją stosowała i na zdrowie jej to nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 05.03.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 kiedyś była moda na taką kapuścianą zupę, że niby można było jej jeść do oporu i się niby chudło. moja matka ją stosowała i na zdrowie jej to nie wyszło. i czemu nas to nie dziwi, nie? Kuknelam do watku obok o odchudzaniu na jablkach, korniszonach, kawie i wodzie. Czekam na nieunikniony napad kompulsywnego zarcia i cudny efekt jo-jo ... tak 5 - 10 kg do przodu Kwestia czasu ... to tylko kwestia czasu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 05.03.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 kiedyś była moda na taką kapuścianą zupę, że niby można było jej jeść do oporu i się niby chudło. moja matka ją stosowała i na zdrowie jej to nie wyszło. i czemu nas to nie dziwi, nie? Kuknelam do watku obok o odchudzaniu na jablkach, korniszonach, kawie i wodzie. Czekam na nieunikniony napad kompulsywnego zarcia i cudny efekt jo-jo ... tak 5 - 10 kg do przodu Kwestia czasu ... to tylko kwestia czasu ... efekt jojo to pikuś w porównaniu z rozwalonymi nerkami i problemem z utrzymaniem odpowiedniego poziomu cukru w organizmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.03.2010 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 amalfi, a mogłabyś uściślić, co to znaczy "dietetyczna"? To znaczy, że dania są niskokaloryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 05.03.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 To, jesli moge, i by kto chcial, to podam jutro przepis na "Magiczna zupe z porow" z ksiazki "Francuzki nie tyja" - mozna ja stosowac od czasu do czasu dla oczyszczenia organizmu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.03.2010 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 To, jesli moge, i by kto chcial, to podam jutro przepis na "Magiczna zupe z porow" z ksiazki "Francuzki nie tyja" - mozna ja stosowac od czasu do czasu dla oczyszczenia organizmu Podaj, podaj, bo w odchudzaniu najgorsza jest jak dla mnie monotonia jedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 05.03.2010 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 ... z ksiazki "Francuzki nie tyja" - mozna ja stosowac od czasu do czasu dla oczyszczenia organizmu a ja myślałem, że nie tyją z innych powodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 05.03.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 ... z ksiazki "Francuzki nie tyja" - mozna ja stosowac od czasu do czasu dla oczyszczenia organizmu a ja myślałem, że nie tyją z innych powodów Hehe, one nie tyja z roznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts