carn 05.03.2010 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 wyciołem otwór w stropie o wymiarach 60x45, co dalej ze zbrojeniem po wycięciu pretów trzeba to jakos dozbroić??jakas ramka?? otwór wyciołem w stropie o grubosci 20cm jest to srtop w domu, przez ten otwór bedzie przechodzil komin schiedel. zbrojenie to podwójna siatka z prętów fi10mm na krzyz co 20 cm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 05.03.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 05.03.2010 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 05.03.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 ...aussparung malo, kto uzywa tego slownictwa , chyba ze ten ktos pracowal w DE czy jak widze mieszka przy granicy z de co do tematu: wyciales to w plycie betonowej, ja radzilbym zrobic nadciag (uberzug ), najprosciej , o ile to konieczne, a co do koniecznosci to nie mnie juz oceniac edit: aha a krety mogles nie wycinac ,tylko przeciac i wygiac, krawedz otworu skuc i zrobic nadciag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 05.03.2010 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2010 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borianno 06.03.2010 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 jak już wyciąłeś pręty z głównego zbrojenia stropu to możesz się postarać o nawiercenie boków wycięcia w betonie na około 30-50cm i dołożenie nowej siatki z fi 12 wbijając ją w wywiercone otwory na odpowiedni wymiar. tak mi się wydaje bynajmniej albo postaraj się o jakieś podpory w pobliżu aszparungu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ANSEXXX 06.03.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 xxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borianno 06.03.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2010 nic nie rób ,zrob jak napisałem po pierwsze dołożenie nic nie da< nie jest to monolit a druga sprawa nawiercając osłabisz to bo wiązania nie bedzie a prety zostaną na poziomie bez wiązania poprzecznego BORIANO chciałeś dopbrze ale nie przy takim rozwiazaniu no cóż. wiem że chce dobrze ale w momencie jak ktoś sobie układa lokalizacje aszparungu "gdzie chce" to można dozbroić strop tyle tylko że trzeba będzie rozkuć dalej i porobić zakłady. wiem że nie będzie to wtedy monolityczne daltego zaopiekowałem się jakimiś podporami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts