Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Z tego co rozumiem to sprawa wygląda tak:

1. kuchnia - 2 szt. wentylacja kuchni i okap

2. pod schodami

3. łazienka wentylacja

4. duża łazienka wentylacja

5. pomieszczenie za garażem

U mnie nie ma kominka do pomieszczenia za garażem, a nie wiem czy czasem nie jest to wymagane prawnie od kotłowni nawet gazowej.

A powiedz mi co z wentylacją kanalizacji, masz do tego dodatkowe kominki ? Mi wychodzi jeszcze dodatkowe 3 szt. :)

My mamy 2 kominki wentylacyjne od kanalizacji, obydwie rury przechodzą przez dużą łazienkę - przy ubikacji i przy kominie. Nie mamy tylko tej z małej łazienki, bo nigdzie nie mogłam upchnąć tej rury, zeby ją wyprowadzić na górę :) a hydraulik powiedział, że 2 wystarczą na ten dom.

• 3 weeks później...
Po dwóch tygodniach prac ekipa kończy tynki. Pozostał jeszcze garaż oraz pomieszczenie gospodarcze, W części mieszkalnej pozostały jeszcze małe poprawki. Myślę, że jeszcze dwa, trzy dni i będzie koniec prac. Będzie można zamontować bramę garażową, która czeka gotowa od lutego na możliwość montażu. Dzisiaj również odbieramy parapety do pokoi nad garażem. Od początku czerwca wraca hydraulik w celu położenia instalacji c.o. Poniżej wrzucam kilka zdjęć ze stanu obecnego: kuchnia, salon wraz z jadalnią oraz widok na schody i wyjście główne.

SAM_1107.jpg

SAM_1112.jpg

IMAG0038.jpg

IMAG0041.jpg

IMAG0040.jpg

Po dwóch tygodniach prac ekipa kończy tynki. Pozostał jeszcze garaż oraz pomieszczenie gospodarcze, W części mieszkalnej pozostały jeszcze małe poprawki. Myślę, że jeszcze dwa, trzy dni i będzie koniec prac. Będzie można zamontować bramę garażową, która czeka gotowa od lutego na możliwość montażu. Dzisiaj również odbieramy parapety do pokoi nad garażem. Od początku czerwca wraca hydraulik w celu położenia instalacji c.o. Poniżej wrzucam kilka zdjęć ze stanu obecnego: kuchnia, salon wraz z jadalnią oraz widok na schody i wyjście główne.

Moje wymarzone okno tarasowe.... przesuwne i ten oszklony wykusz... pieknie. Tylko jakie koszty samych drzwi przesuwnych i wykuszu...

Bardzo prosze o odpowiedz

Okno w wykuszu nieotwierane - cena za całość z roletami i montażem to kwota ok. 8000zł, natomiast patio ok. 6000zł.

Dziekuje za odpowiedz. Jeszcze jedno pytanko... jakie duze sa te (drzwi + okno) tarasowe??

Czy jestescie narazie zadowoleni z wielkosci czy byscie cos zmienili??

Czy ktoś ma już wstawione okna ( małe podłużne szybki ) z przodu domu (obok drzwi),

albo orietowal sie ile takie okno kosztuje ???

Jesli tak to orietacyjnie jaki jest koszt takiego okna.

Zastanawiam sie czy jest duża różnica w cenie miedzy takim okienkiem, a drzwiami z oknem z boku.

Osobiście bardziej mi sie podobaja te szybki od drzwi z taka szyba.

Czy ktoś ma już wstawione okna ( małe podłużne szybki ) z przodu domu (obok drzwi),

albo orietowal sie ile takie okno kosztuje ???

Jesli tak to orietacyjnie jaki jest koszt takiego okna.

Zastanawiam sie czy jest duża różnica w cenie miedzy takim okienkiem, a drzwiami z oknem z boku.

Osobiście bardziej mi sie podobaja te szybki od drzwi z taka szyba.

My mamy drzwi z naswietlem bocznym i jak sie okazalo - naswietle koszuje prawie tyle co drzwi, okno jest duzo tansze.