klimator 25.04.2013 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Wandeczka dziękuję bardzo za zdjęcia chyba jednak się przekonam do schodów zabiegowych fajnie to u Was wygląda Kosztka możesz napisać coś więcej na temat wentylacji mechanicznej ? np gdzie rekuperator jaki koszt, czy robiła wam firma czy raczej sami czy jak, itp ? ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 25.04.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2013 Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Z tego co rozumiem to sprawa wygląda tak: 1. kuchnia - 2 szt. wentylacja kuchni i okap 2. pod schodami 3. łazienka wentylacja 4. duża łazienka wentylacja 5. pomieszczenie za garażem U mnie nie ma kominka do pomieszczenia za garażem, a nie wiem czy czasem nie jest to wymagane prawnie od kotłowni nawet gazowej. A powiedz mi co z wentylacją kanalizacji, masz do tego dodatkowe kominki ? Mi wychodzi jeszcze dodatkowe 3 szt. My mamy 2 kominki wentylacyjne od kanalizacji, obydwie rury przechodzą przez dużą łazienkę - przy ubikacji i przy kominie. Nie mamy tylko tej z małej łazienki, bo nigdzie nie mogłam upchnąć tej rury, zeby ją wyprowadzić na górę a hydraulik powiedział, że 2 wystarczą na ten dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z124-sylwii i marcin 16.05.2013 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Poniżej przedstawiam świeżutkie tynki, które zostały położone na piętrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 19.05.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Pozwolenie na budowe odebrane. 5 tygodni uprawomocnienie i ruszamy. Prosze wrzucic jakies nowe fotki z budowy w tym sezonie. (również osób kończących budowe) Forum ostatnio troche przycichło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimator 21.05.2013 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Takie pytanko. Czy ktoś buduje lub wybudował ten domek w woj. podkarpackim albo w okolicach podkarpackiego ?? fajnie byłoby go zobaczyć na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z124-sylwii i marcin 25.05.2013 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Po dwóch tygodniach prac ekipa kończy tynki. Pozostał jeszcze garaż oraz pomieszczenie gospodarcze, W części mieszkalnej pozostały jeszcze małe poprawki. Myślę, że jeszcze dwa, trzy dni i będzie koniec prac. Będzie można zamontować bramę garażową, która czeka gotowa od lutego na możliwość montażu. Dzisiaj również odbieramy parapety do pokoi nad garażem. Od początku czerwca wraca hydraulik w celu położenia instalacji c.o. Poniżej wrzucam kilka zdjęć ze stanu obecnego: kuchnia, salon wraz z jadalnią oraz widok na schody i wyjście główne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z124-sylwii i marcin 25.05.2013 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 I może jeszcze pokoik na dole: , oraz klatka schodowa z góry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z124-sylwii i marcin 25.05.2013 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Parapety - dzisiaj odebrane i już na swoim miejscu. Oczywiście trzeba jeszcze wszystko wykończyć, ale już cieszą oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 25.05.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Po dwóch tygodniach prac ekipa kończy tynki. Pozostał jeszcze garaż oraz pomieszczenie gospodarcze, W części mieszkalnej pozostały jeszcze małe poprawki. Myślę, że jeszcze dwa, trzy dni i będzie koniec prac. Będzie można zamontować bramę garażową, która czeka gotowa od lutego na możliwość montażu. Dzisiaj również odbieramy parapety do pokoi nad garażem. Od początku czerwca wraca hydraulik w celu położenia instalacji c.o. Poniżej wrzucam kilka zdjęć ze stanu obecnego: kuchnia, salon wraz z jadalnią oraz widok na schody i wyjście główne. Moje wymarzone okno tarasowe.... przesuwne i ten oszklony wykusz... pieknie. Tylko jakie koszty samych drzwi przesuwnych i wykuszu... Bardzo prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z124-sylwii i marcin 25.05.2013 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Okno w wykuszu nieotwierane - cena za całość z roletami i montażem to kwota ok. 8000zł, natomiast patio ok. 6000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 26.05.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Okno w wykuszu nieotwierane - cena za całość z roletami i montażem to kwota ok. 8000zł, natomiast patio ok. 6000zł. Dziekuje za odpowiedz. Jeszcze jedno pytanko... jakie duze sa te (drzwi + okno) tarasowe?? Czy jestescie narazie zadowoleni z wielkosci czy byscie cos zmienili?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z124-sylwii i marcin 30.05.2013 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Okno tarasowe ma wymiar 2500x2140. Jesteśmy bardzo zadowoleni z takiej wielkości i póki co, to nic byśmy nie zmienili. Zobaczymy jak będziemy już mieszkać i funkcjonować w domku, ale myślę ze w tej kwestii wybór był trafiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 30.05.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Na działce powoli zaczyna się coś dziać. Dziś dom został wpisany w działke No to zaczynamy... w koncu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 30.05.2013 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2013 Czy ktoś ma już wstawione okna ( małe podłużne szybki ) z przodu domu (obok drzwi),albo orietowal sie ile takie okno kosztuje ???Jesli tak to orietacyjnie jaki jest koszt takiego okna.Zastanawiam sie czy jest duża różnica w cenie miedzy takim okienkiem, a drzwiami z oknem z boku.Osobiście bardziej mi sie podobaja te szybki od drzwi z taka szyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 05.06.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Czy ktoś ma już wstawione okna ( małe podłużne szybki ) z przodu domu (obok drzwi), albo orietowal sie ile takie okno kosztuje ??? Jesli tak to orietacyjnie jaki jest koszt takiego okna. Zastanawiam sie czy jest duża różnica w cenie miedzy takim okienkiem, a drzwiami z oknem z boku. Osobiście bardziej mi sie podobaja te szybki od drzwi z taka szyba. My mamy drzwi z naswietlem bocznym i jak sie okazalo - naswietle koszuje prawie tyle co drzwi, okno jest duzo tansze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 05.06.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 My tez uz mieszkamy a oto kilka zdjec z naszego domu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 05.06.2013 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 05.06.2013 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roman_bekas 06.06.2013 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 A oto kilka zdjec z mojej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
birbi 06.06.2013 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 Dziś sciąganie humusu, i kopanie fundamentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts