Olencjaaa 15.06.2011 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Olencja, czyli tak jak w projekcie - szersza strona na wykusz? tak dokładnie ale jeszcze zobaczymy ile będzie kosztować kominek z szybą z dwóch stron i my też styropian 15cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 15.06.2011 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 my zaplanowaliśmy tez 15cm styropianu, jak ja wam zazdroszczę , że wy już tak daleko a ja w polu. ale mamy już gaz na działce wiec ogrzewanie damy gazowe z kotłem kondensacyjnym i podłogówką w całym domu. dachówka będzie Rubin 13V RuppCeramika czarna, okna dachowe fakro, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszka2304 15.06.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Witam, epiotrek - czy mogę Cię prosić o przesłanie na maila kosztów jakie poniosłeś do tej pory? Dopiero chcemy kupić projekt i zacząć ewentualną budowę, ale kosztorys z Z500 mnie trochę przeraża Będę wdzięczna za odpowiedź. Życzę powodzenia w dalszej budowie! Podaję emila: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 15.06.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 my zaplanowaliśmy tez 15cm styropianu, jak ja wam zazdroszczę , że wy już tak daleko a ja w polu. ale mamy już gaz na działce wiec ogrzewanie damy gazowe z kotłem kondensacyjnym i podłogówką w całym domu. dachówka będzie Rubin 13V RuppCeramika czarna, okna dachowe fakro, a jak ta dachówka wychodzi cenowo za metr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 15.06.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 my tez 15cm ocieplenia choć jesteśmy usilnie namawiani na 20cm dachówki mamy wycenione 2 rodzaje- obydwie ceramiczne w kolorze łupka angoba i antracytowym mój pierwszy typ to płaska dachówka f. CREATON Domino: cena za sztukę netto 4,51zł a całość: dachówki, gonty, kominki, membrana, gwoździe itp - razem jest wyceniony 24,9tyś zł brutto zastanawiamy się też nad dachówka o której pisała Lottta f. RUPPCeramika Rubin 13V i ona jest tańsza: 3,17zł netto/ sztukę a całość pokrycia dachu wyceniona na 18,7 tyś zł brutto a w sumie to i ja jestem bbardzooo ciekawa ile faktycznie wyniósł SS z124 epiotrka - jeśli nie chcesz pisać tutaj proszę wyślij na priv, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 16.06.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 (edytowane) ja tez mam kompleksową wycenę dachu RUBIN z Rupppena - dachówki, taśmy, uszczelki itp oraz okna dachowe z kołnierzami (FAKRO) na 29 550 zł brutto czyli bardzo podobnie do Wandeczkijakie okna dachowe wybraliście? i za ile (u mnie z kołnierzami wyniosły 7700zł) Edytowane 16 Czerwca 2011 przez Lottta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 16.06.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 my jeszcze jesteśmy na etapie poszukiwań dachówki... i mamy trochę problem z kalenicą bo w jednym tartaku takiej długiej nie zrobią a z drugiego będzie ciężko z transportem i zaproponowano nam żeby ją podzielić na dwie części- kierownik budowy ma sprawdzić czy da tak radęa u was niema żadnych problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epiotrek 16.06.2011 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Kalenicę można podzielić. Ja przynajmniej tak zrobiłem. Szczerze mówiąc chłopaki i tak musieli się sporo namęczyć aby element o takim przekroju wciągnąć na górę. Przy kalenicy o długości 13m bez dźwigu raczej się nie obędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epiotrek 16.06.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Poniżej kilka świeżych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 16.06.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 (edytowane) Epiotrek, widzę, że jesteś z Wrocławia! My też, ale budujemy 20 km od Wro Pozdrawiam Edytowane 17 Czerwca 2011 przez Kazia666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 17.06.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 epiotrek świetne zdjęcia! u nas schnie strop więc nudy na budowie a kierownik budowy potwierdził, że kalenice można podzielić na trzy części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epiotrek 17.06.2011 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Kazia Ja też nie buduje we Wrocławiu tylko poza. Jakieś 10km na wschód. A Ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 17.06.2011 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Kazia Ja też nie buduje we Wrocławiu tylko poza. Jakieś 10km na wschód. A Ty? 20 km na północ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmona 18.06.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Witajcie. Ile sztuk porothermu poszło Wam na domek? Nam wyliczono 2700 szt. Garaż mamy poszerzony o 60 cm. Ale coś nam za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 18.06.2011 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2011 Witajcie. Ile sztuk porothermu poszło Wam na domek? Nam wyliczono 2700 szt. Garaż mamy poszerzony o 60 cm. Ale coś nam za dużo. W zestawieniu materiałów dołączonym do projektu widnieje 2215 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justmad 19.06.2011 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Proponuję aby każdy zamieścił miejscowość w swoim profilu.Ułatwi nam to komunikację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmona 19.06.2011 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 (edytowane) Jutro zalewamy fundamenty . Kominek też jest moją obsesją. Okno w salonie poszerzyłam do 300 cm, duże potrójne. Pozdrawiam Edytowane 20 Czerwca 2011 przez pmona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmona 20.06.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Witam. Kosztorysem mogę się z zainteresowanymi podzielić. Stan surowy otwarty wyceniono nam na 129000zł.Póki co mamy tylko zalane fundamenty, ale budżet na razie się zgadza.Nie wiemy jak dalej. Nie posiadam tylko zestawienia materiałów, ale pewna osoba napisała mi i tu zacytuję "chyba lekka przesada prosić o przesłanie zestawienia materiałów bokosztorys z zestawieniem materiałów kosztuje 249zł - można dokupićkażdy tu minimalizuje koszty - więc jak ktoś kupił wypadałoby zaproponować chociażbyś zwrot części kosztówa nie szukać jeleniwstyd". Więc wycofałam swoją prośbę o zestawienie materiałów i dziękuję za życzliwość tej osoby. Ale jak ktoś ma ochotę dowiedzieć się o kosztach mojego kosztorysu z przyjemnością odpiszę. Forum wydaje mis ię powstało po to, aby się dzielić informacjami.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pmona 20.06.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 (edytowane) Fundamenty zalane . Kominek też jest moją obsesją. Okno w salonie poszerzyłam do 270 cm, duże potrójne. Architekt wstawił nam okna nad garażem bez przesuwania ścian. Okaże się, czy miał rację przy budowie. Wstawił je na wysokości 110 cm, mają wymiary 150cmx150 cm, są oddalone od siebie o 136 cm. Mam nadzieję, że ma rację... Kominek przesuwamy o jedną długość w przód. Spiżarkę przesuwamy aż do schodów (no może nie aż, bo to tylko kilka centymetrów). Zwróćcie uwagę na drzwi w górnej łazience. Jak ktoś je otworzy, a inny ktoś (i tu brak składu) będzie wchodził, to zderzenie murowane. Dlatego przesunięcie komina da możliwość przesunięcia drzwi. Skracamy daszek nad tarasem tylko do salonu (żeby nie było za ciemno w małym pokoju na dole), ale za to wydłużamy go trochę. Likwidujemy 2 słupy. Pozdrawiam Edytowane 20 Czerwca 2011 przez pmona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziapawel1719509150 21.06.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witamy wszystkich budujących z124:)My też zdecydowaliśmy się na zakup tego projektu i jesteśmy na razie na etapie adaptacji projektu.Od dłuższego czasu przeglądamy forum i korzystamy z informacji, którymi się dzielicie.No i oczywiście zazdrościmy Wam postępów...Też zdecydowaliśmy się na kilka zmian:)Mamy prośbę - jeśli ktoś chciałby i mógłby podzielić się informacją ile kosztowało wylanie fundamentów (robocizna z materiałem), bo własnie poszukujemy ekipy i nie mamy do czego się odnieść, a chcielibyśmy mieć jakieś porównanie... i jeszcze jedno pytanie mamy do epiotrek - czy poszerzałeś garaż czy został taki jak w projeckie?Serdecznie pozdrawiamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts