Kasia Krzysiek 30.06.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Ja też obawiałam się na początku cementowej dachówki, chciałam ceramiczną - nawet była o to mała wojna domowa z moją drugą połową ; a potem zobaczyłam u mojej pani architekt Braasa położonego kilka lat temu i wg mnie wyglądał super. Gdybyśmy mieli worek pieniędzy pewnie wybrałabym ceramiczną, ale po analizie wszystkich kosztów zdecydowaliśmy, że zainwestujemy więcej w ogrzewanie i wykończeniówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 30.06.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 kasia widze, że salon bedzie ogromny skoro rowerem można wykręcić ( jutro na spokojnie Wam odpiszę na maila) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 01.07.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 no właśnie - po co 2 rury kanalizacyjne w 1 łazience?!, tez tak powiem, żeby mi zrobili my tez podłogówkę będziemy mieli a na to panele i kafelki ( kuchnia łazienki i wiarołap), kurcze ja się trochę boję tej dachówki cementowej, że zajdzie brudem i, mchem i glonami i bedzie brzydko wyglądac po paru latach, chociaż teraz to juz inne sa te betonowe dachówki niż kiedyś, ktoś z was ma już wybrany rekuerator, ja sie przymierzam, ale tylko do jakiegoś taniego jesli juz Mój mąż wziął sprawę rekuperacji na swoje barki, codziennie na skrzynką mailową przychodziło kilka kalkulacji. Wybraliśmy ofertę częstochowskiej firmy Tora. Za 300 zł robią indywidualny projekt, który może być wykorzystany w innej firmie, jeśli klient jednak się nie zdecyduje na ich usługę. Koszt usługi jest później pomniejszony o cenę projektu. Teraz nieco techniki: "Centrala wentylacyjna firmy Brink Climate Systems typu Renovent HR 400 z automatycznym bypassem i przełącznikiem 3-stopniowym" - cokolwiek to znaczy Cena niespełna 20 tys. Znajomi korzystali z usług tej firmy i są bardzo zadowoleni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 01.07.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 drogie te rekuperatory jak jasna cholera:( co robic, co robić?!) zakłądac nie zakłądać?! bo jak dobrze piszesz Kazia, cokolwiek to znaczy to ja sie na tym nie znam tylko słyszałam, że teraz to juz taki standard Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 01.07.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 drogie te rekuperatory jak jasna cholera:( co robic, co robić?!) zakłądac nie zakłądać?! bo jak dobrze piszesz Kazia, cokolwiek to znaczy to ja sie na tym nie znam tylko słyszałam, że teraz to juz taki standard Zakładać, zakładać! Naprawdę, wrażenia z pobytu w domu z rekuperacją są niezapomniane. Nasi znajomi praktycznie w ogóle nie otwierają okien, i nie ma wrażenia "duchoty" w domu, nawet w lecie. Zdecydowaliśmy się po pobycie u nich w wigilię, gdy na kuchence kipiały garnki z kiszoną kapustą i innymi aromatycznymi potrawami wigilijnymi (wszystkie okna były zamknięte), a w salonie nie było śladu tych zapachów, mimo że od kuchni oddzielony jest tylko niedużą ścianką regipsową. To nas przekonało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 01.07.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Kazia a jaki mieli pochłaniacz nad kuchenke?, bo to potem też jest chyba wazne, żeby nie był podłączony do komina wentylacyjnego no i z resztą chyba nawet takich się nie stawia ciemna jestem jak tabaka w rogu, mąż mnie zostawił z domem na głowie i ruszył w morze,,,,, oby tylko kasę słał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 01.07.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 kazia a gdzie będziece umieszczac rekuperator, pod dachem czy w pomieszczeniu gospodarczym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 01.07.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 powinnam mieć nick - "staś pytalski" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 01.07.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 kazia a gdzie będziece umieszczac rekuperator, pod dachem czy w pomieszczeniu gospodarczym? Lottta, nie chciałabym Cię wprowadzić w błąd, dlatego dokładnie dowiem się po południu i dam Ci znać, ale parę razy w temacie "rekuperacja" przewinęło się określenie "poddasze" Zapytam też o pochłaniacz, bo nie znam szczegółów (poza jednym, że przez jakiś czas służył jako ozdoba ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 01.07.2011 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 (edytowane) Już wiem na pewno - rekuperator będzie na poddaszu Dopiero wczoraj zobaczyłam wizualizacje wnętrz z124. Zapytałam w z500 gdzie są drzwi do spiżarki. Odpisali, że w późniejszej wersji zostały przeniesione od strony holu. Poprosiłam o rzut parteru po tej zmianie i tak zrobimy u siebie. Męczyły mnie te drzwiczki od strony kuchni, która i tak jest nieduża. Edytowane 1 Lipca 2011 przez Kazia666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 01.07.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Już wiem na pewno - rekuperator będzie na poddaszu Dopiero wczoraj zobaczyłam wizualizacje wnętrz z124. Zapytałam w z500 gdzie są drzwi do spiżarki. Odpisali, że w późniejszej wersji zostały przeniesione od strony holu. Poprosiłam o rzut parteru po tej zmianie i tak zrobimy u siebie. Męczyły mnie te drzwiczki od strony kuchni, która i tak jest nieduża. my raczej drzwi od spiżarki przeniesiemy od strony holu zobaczymy jeszcze co doradzi nam Pan od kuchni rekuperatora nie będziemy robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 01.07.2011 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 u nas w projekcie już drzwi od spiżarki sa pod schodami i tak też zostawiamy a rekuperator chcemy mieć, ale czekamy jeszcze na wyceny, bo może się okazać, że nasza PC to za dużo szczęścia (czyt. spory koszt) na raz i rekuperatora nie da rady upchać w naszym kosztorysie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 03.07.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Myśleliście już o wkładzie kominkowym? Mnie zostały 2 typy: Sparke Varm 670 / 500 lub SPARTHERM MINI 2R - 4S 510 (trochę mały ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 04.07.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 drzwi od spiżarki robimy od strony holu, dodatkowo Pan stolarz zaproponował żeby ta ściana od spiżarki szła prosto do końca a nie tak jak w projekcie, że na końcu wystaje kawałek słupa a na budowie w końcu zacznie się dziać bo strop wysechł i w przyszłym tygodniu wchodzi cieśla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 06.07.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Olencja - super, że się tak ruszyło!!! dziewczyny powiedzcie mi czy wy tez będziecie mieli 2 stopnie z przodu domu i z tyłu z tarasu, czy coś przeprojektowaliście, że taras jest blizej "trawy" i wejście z przodu niższe?gdyby ktoś miał jeszcze zestawienie tarcicy i stali, które było kiedyś na stronie i go nie ma byłabym wdzięczna za podesłanie [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 06.07.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Kaziu dziękuje za ten rekuperator, na poddaszu chyba najrozsądniej, bo mi zaproponowali w pomieszczeniu gospodarczym i w parterze obudowane "rury" szkoda miejsca, nie?! a z góry jak idzie to można gdzieś przy skosach puścić więc też sobie walniemy reku a co?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 07.07.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Lottta zostawiamy tak jak w projekcie dwa stopnie ale zmieniliśmy wymiary tarasu ja tego zestawienia stali nie mam więc nie pomogę a my jeszcze nie wybraliśmy dachówki bo od samego początku miał być ciemny brąz ale ostatnio coś mi się odwidziało i zaczął podobać nam się grafit i chyba zdecydujemy się na Roben MONZAplus - antracytowa angobowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekzac 10.07.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Jeszcze o wizualizacjach i kominku: ciekawe gdzie się podział słup? powinien być dokładnie w środku tego kominka (zobaczcie gdzie jest słup w kuchni)Z dodatkowym obciążeniem w postaci komina, strop nie ma prawa wytrzymać bez tego słupa.Ładne wizualizacje, ale totalna ściema. http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/253415_10150205906501523_232029411522_7368794_6096919_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 10.07.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 no fantazja ich poniosła...http://img220.imageshack.us/img220/1803/kominz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 10.07.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 to jest właśnie wizjonerstwo architekta artysty:) widziałam , że na fb pojechała z nimi Lottta - tylko oni tam odwracają kota ogonem i przestają odpowiadać na konkretne pytania,,, Olencja - widzę mega postęp:) no i psa wpuściłaś na rewiry:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts