Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam

zwracam sie do forumowiczów którzy wybudowali dom wg projektu z124, czy możecie podać przybliżony koszt budowy? jakim systemem budowaliscie? w jakiej technologii ? odpowiedzi wraz z ewentualnymi zdjeciami z realizacji lub stanu końcowego proszę kierować na maila [email protected]

z góry serdecznie dziękuję za wiadomości

pozdrawiam

Grzegorz

Olencja super postępy - widać nawet dachowkę na placu. Robicie nadbitkę tak jak jest w projekcie czy podpitkę? zadaszenie fajne, ale tez sie zastanawiam, czy w dni kiedy upału brak nie będzie za ciemno ponuro?!

Agsuchodolska - z grzejnikami nie pomogę bo bedę miałą podłogówkę, ale moge zaproponowac na dole grzejniki wpuszczone w podłoge, super sie sprawdzają przy dużych oknach tarasowych

i mam pytanie jeszcze do przyszłych posiadaczek rekuperatora:

czy w zwizku z rekuperatorem, robicie podwieszane sufity na dole by pomiescić przewody? bo nam proponują rekuperator w pomieszczeniu gospodarczym ( bo na górze ponoć się już nie montuje bo zasada grawitacji powietrze musi isc do góry nie ma oporów itp) a co za tym idzie całość rozprowadzona pod sufitem - a to zabierze z 20cm no i jak to zrobić by sie zgrał sufit z wykuszem?

Edytowane przez Lottta

Olu - super postęp - widziałam, że na stronie z500 tez pokazałaś swój domek :)

ja się zdecydowałam na nadbitkę - chcę ją pomalować od razu na biało, widzę Olu, że macie rzeźbione krokwie:) - były by chyba bardziej wyeksponowane przy nadbitce. na razie nie robię zadaszenia tarasu, ale przyjdzie mi pewnie zamontować markizę bo salon mam od południowego zachodu

mam jeszcze pytanie, czy pilnowaliście w nocy budowy stanu surowego (np przed złodziejami)? bo mi budowlańcy sugerują, że trzeba pilnować

szczerze to mi się te rzeźbione krokwie nie podobają... dopiero po fakcie się dowiedziałam, że takie będą więc skoro podbitka trochę to zamaskuje to mnie pocieszyłaś ;)

my nie pilnowaliśmy bo żeby cokolwiek ukraść z materiałów na stan surowy to trzeba by przyjechać dużym autem i narobić hałasu a prawie za płotem mamy sąsiada :) drobniejsze rzeczy są pochowane w baraku

pilnować będziemy jak okna zamontują i odrazu też montujemy alarm