Kazia666 25.07.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 (edytowane) U nas podobnie, sprzęt w blaszaku, a żeby wywieźć bloczki czy pustaki, to trzeba przyjechać ciężarówką (najlepiej z napędem 4x4, bo duże prawdpodobieństwo "zakopania się" ) Edytowane 26 Lipca 2011 przez Kazia666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 25.07.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 myślałam, ze chciałaś takie rzeźbione, to taka inwencja budowlańców?! matko strach sie bać co sobie moga u mnie wymyślić no tak bez alarmu teraz już nie ma co ryzykowac, mnie moi budowlańcy troche zaskoczyli z tym pilnowaniem SS - ja mam budowę wśród domów już wybudowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 25.07.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Kazia u nas dokładnie tak samo- fatalna droga dojazdowa a raczej jej brak Wandeczka te rzeźbienia to taki "znak firmowy" i wszędzie tak robią... tylko, że prędzej o tym nie wiedziałam no ale trudno a teraz z przyjemniejszych rzeczy pokażę wam jaką kuchnie zamówiliśmy na rzutach kolory są w wersji roboczej, wstępnie zdecydowaliśmy się na ciemne drewno plus jasny, brudny fiolet, blaty jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 25.07.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Ola - kuchnia bardzo pojemna się u Ciebie zrobiła:) jak na swoje wymiary, mniej więcej rozkład będziemy miały podobny bo co tu innego wymodzić na tych "metrach" tyle że u nas w bieli. Od fronty będziesz miała krzesła? A kładziesz kafle czy tylko malowanie? Przy lodówce stawiacie ściankę szerokości zabudowy czy tylko kawałek tyle co zajmuje słup i rura kanalizacyjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 25.07.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 tak od frontu przy półwyspie będą mini hokery kafli nie chcę tylko szkło z tym, że będziemy mieć gazową kuchenkę i trzeba by było położyć szkło hartowane więc jeszcze nie wiemy dokładnie co będzie na ścianie z tą ścianą od spiżarki to jeszcze nie powiem ci dokładnie, bo dopiero jak będą jak stawiać to stolarz podpowie jak to najlepiej zrobić żeby do projektu kuchni pasowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 25.07.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 a jaki masz widok z kuchni;) pozazdrościć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 25.07.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Kasiu a jak Twoja kuchnia, masz już plan? ( mam już wycenę okien tych co Ty - same okna - profile forte, 3 szyby, bez rolet, z drzwiami tarasowymi przesuwnymi 2,5m szerokie 12 tyś bez negocjacji brutto) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 25.07.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Wandeczko, majster powiedział w sobotę, że można już za dwa tygodnie umówić pomiar okien. W piątek jedziemy do Avante wybrać ostateczną ofertę i podpisać umowę (promocja trwa do końca lipca) i napiszę wtedy dokładnie ile i za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 25.07.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 my zamówiliśmy okna w kolorze ciemny dąb plus srebrne aluminiowe klamkiostateczna cena za wszystko z montażem 18398 zł z VAT rolety z silnikami, tylko w trzech sypialniach na poddaszu będą na korbkę w wiatrołapie okna bez rolet ale szyby antywłamaniowew oknie w kuchni i łazience będzie nawiewnik ciśnieniowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 25.07.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Dziewczyny a powiedzcie mi jak jest z tymi roletami zew. Do ilu szybowych najlepiej je montowac? My zamowilismy okna 3szybowe i zastanawiamy sie co do tych rolet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 26.07.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Dziewczyny a powiedzcie mi jak jest z tymi roletami zew. Do ilu szybowych najlepiej je montowac? My zamowilismy okna 3szybowe i zastanawiamy sie co do tych rolet. ja będę miała okna 6 komorowe, 3 szybowe z szerokim profilem z izolacją w środku ale nie zakładam rolet, zrezygnowaliśmy z 2 względów, po pierwsze od razu widać jak dom stoi kilka dni zamknięty roletami, ze jest pusty, a w nocy wszyscy na osiedlu rolety zasłaniają a złodzieje grasują - rodzicom ukradli tak meble drewniane z ogrodu jakieś 3 tygodnie temu a poza tym ja nie lubię zasłoniętych okien wiec zasłaniałabym tylko na noc jakby mnie nie denerwowały za zaoszczędzone pieniądze wolę dołożyć do lepszych modeli (cieplejszych) okien połaciowych bo tam sporo ciepła ucieka, A wy które modele okien połaciowych wybralicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 26.07.2011 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 A i bym zapomniała, która z was wybiera okna w ciemnej okleinie, musi koniecznie pójść do salonu i dokładnie obejrzeć swój progl okien w przekroju czy faktycznei jest tyle komór ile piszą, bo wszyscy obligatoryjnie już piszą, że jest 5 albo 6 a standardem przy okach ciemnych jest 4, bo się bardziej nagrzewają od białych i powstają naprężenia i okna za mocno pracują, jeszcze coś tam i może się odklejać okleina - to wiadomość odsprzedawcy okien, więc sprawdźcie dobrze za co płacicie czy piszą prawdę z tymi komorami (a może tylko w szczecinie jest taki hit że piszą jedno a sprzedają drugie - bo uważają, że jak napiszą 4 komory to nikt nie kupi) może trochę zakombinowałam ale chciałam dobrze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 26.07.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Witam po urlopie! Oto kilka nowych fotek: http://img405.imageshack.us/img405/8901/20110726162339760.th.jpg http://img109.imageshack.us/img109/4070/20110726162242330.th.jpg http://img713.imageshack.us/img713/979/20110726162155956.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 26.07.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Gratulacje! Ładna dachówka, czy możecie zdradzić jaka to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 26.07.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 (edytowane) Wandeczko, co sądzisz o tej kuchni? Układ podobny do naszego. Mi średnio podba się ta czerń, ale reszta niczego sobie http://www.tecon.pl/pl/realizacje;rkID-25;rID-29, najchętniej widziałabym u siebie takie kolory http://www.tecon.pl/pl/realizacje;rkID-25;rID-24 Edytowane 26 Lipca 2011 przez Kazia666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 27.07.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Kasia & Krzysiek GRATULUJE postępow na budowie mam nadzieje ze i ja niedlugo bede mogla sie pochwalic fotkami z SSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anso 27.07.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 gratuluje !! dom prezentuje sie bardzo ładnie! my rownież z meżem zastanawiamy sie nad tym projektem i jak narazie jest faworytem,dlatego cały czas sie przygladam i czytam wasze posty! mam pytanie do osób które już sie wybudowały czy ta kuchnia nie jest za mała?myślałam żeby ją powiększyć o klatke schodowa ;salon powiekszyc o pokój i tam gdzieś wsadzić schody! co o tym myślicie? no i czytajac widze ze jest problem z kominkiem,czy ktoś go już w miare rozwiązał? Pozrawiam wszystkich fanów projekyu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 28.07.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 gratuluje !! dom prezentuje sie bardzo ładnie! my rownież z meżem zastanawiamy sie nad tym projektem i jak narazie jest faworytem,dlatego cały czas sie przygladam i czytam wasze posty! mam pytanie do osób które już sie wybudowały czy ta kuchnia nie jest za mała?myślałam żeby ją powiększyć o klatke schodowa ;salon powiekszyc o pokój i tam gdzieś wsadzić schody! co o tym myślicie? no i czytajac widze ze jest problem z kominkiem,czy ktoś go już w miare rozwiązał? Pozrawiam wszystkich fanów projekyu! witam u "nas" jeśli już masz zamiar mocno przerabiać dom, to lepiej poświęć tydzień dłużej na przeglądaniu innych domów z różnych biur i może znajdzie się bardziej idealny od z124 bo adaptacja ze zmianami konstrukcyjnymi jest dość droga kuchnia faktycznie nie jest duża na papierze a w realu jeszcze mniejsza, trzeba się z tym pogodzić by potem nie narzekać przez 20 lat:) to co piszesz o przeniesieniu schodów to już poważna zmiana i kosztowna,poza tym trzeba dobrze się zastanowić gdzie schody wypada na piętrze czy tam nie zburzy Ci fajnie rozplanowanej góry (bo wg mnie na piętrze jest ok ) większość z nas poszerza jednak dom na rzecz garażu ( maxymalnie można o 60cm), ja poszerzyłam go o 40cm i 20cm można wtedy kuchnię poszerzyć ( ja już tego nie robiłam) z kominkiem to czytasz na bieżąco, 2 osoby tutaj przeniosły go ze środka w inne miejsce, reszta trochę psioczy i ma na środku:) tłumaczę sobie, że ma to swój urok - będzie inaczej niż u wszystkich:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 28.07.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Kasia&Krzysiek - widać, ze urlop się udał gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 28.07.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Wandeczko, co sądzisz o tej kuchni? Układ podobny do naszego. Mi średnio podba się ta czerń, ale reszta niczego sobie http://www.tecon.pl/pl/realizacje;rkID-25;rID-29, najchętniej widziałabym u siebie takie kolory http://www.tecon.pl/pl/realizacje;rkID-25;rID-24 Kasiu na temat kuchni napisałam Ci maila:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts