agsuchodolska 28.07.2011 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Słuchajcie przymierzamy sie po malu do instalacji c.o. - wszedzie beda grzejniki. Moze orientujecie sie odnosnie systemow instalacji c.o., ktory jest najlepszy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anso 28.07.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Wandeczko dziekuje za przybliżenie mi tego co nawymyslałam! myśle że masz racje z tym ze zmiany moga być kosztowne no i troche zamieszałabym,jestes na takim etapie że widzisz jak to jest w realu! mnie osobiście kusi ten kominek na środku tak jak jest,dlatego będe uważnie sie przyglądać jak Wy sobie z tym radzicie i myśle że będzie dobrze!Garaż napewno też powiększymy i salon! chciałabym też pralnie ale żal mi zrezygnować z garderoby o której zawsze marzyłam! czy któraś z Was ma w wykuszu okno przesuwne?chciałabym tam mieć wyjście na drugi taras.Pozrawiam wszystkich!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 28.07.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2011 Kurczę, jestem trochę podłamana rozmową w sprawie okien. W kuchni zmniejszyłam okno do rozmiaru 150x150. Okazuje się, że to za duży rozmiar dla okna jednoskrzydłowego (jest za ciężkie i może osiąść). Nie wiem teraz czy robić dwuskrzydłowe z ruchomym słupkiem po środku, czy fixa nieotwieranego (będzie wentylacja mechaniczna) czy jednoskrzydłowe uchylne, ale bez 7-letniej gwarancji. W wizualkach z124 na facebooku jest jednoskrzydłowe i super to wygląda. Moja sąsiadka ma dzielone po środku i stojąc przy zlewozmywaku ma przed nosem łączenie szyb Jak udało Wam się z tego wybrnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 29.07.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Kazia my mamy w kuchni taki wymiar: 1410x1450 i jest uchylno-rozwierne. Bylo tez pytanie o okna dachowe, wiec my wybralismy Fakro 3-szybowe, energooszczedne. Podtrzymuje temat grzejnikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 29.07.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 (edytowane) Zdecydowaliśmy się na okno kuchenne rozwierno-uchylne bez gwarancji - trudno, w zasadzie nie planuję go otwierać, tylko uchylać. Wszystkie okna kosztują dokładnie 21 145 PLN (cena brutto z montażem). Cena obejmuje okna 3-szybowe - wszystkie z roletami Integro w kolorze okleiny. Na dole (kuchnia, wykusz, drzwi balkonowe rolety z napędem radiowym Somfy + pilot). W pokoiku na dole i na całej górze rolety z prowadzeniem ręcznym. Fixy przy drzwiach wejściowych bez rolet, z szybą antywłamaniową. Edytowane 29 Lipca 2011 przez Kazia666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 29.07.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Gratulacje! Ładna dachówka, czy możecie zdradzić jaka to? Braas celtycka. My mamy okna drewniane 3 szybowe. W czwartek wchodzą panowie elektrycy do tego czasu mamy przestój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 29.07.2011 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Zapomniałam - mamy już ostateczny projekt dolnej łazienki! http://img109.imageshack.us/img109/1553/azienkadolna4a.th.jpg http://img855.imageshack.us/img855/5382/azienkadolna4b.th.jpg http://img853.imageshack.us/img853/766/azienkadolna4f.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 29.07.2011 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 super projekt! bardzo mi się podoba my też mamy przestój przez pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minimack 01.08.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Witam wszystkich Wraz z małżonką budujemy z124 pod warszawą obecnie mamy SSO z deskowaniem oraz papąkoszt ogólny około 100tys (41tys robocizna, reszta to materiały)Zobaczymy co będzie dalej Pytanie do Kasi & Krzyśka: Czy ta łazienka została powiększona czy jest jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 01.08.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Witam wszystkich Wraz z małżonką budujemy z124 pod warszawą obecnie mamy SSO z deskowaniem oraz papą koszt ogólny około 100tys (41tys robocizna, reszta to materiały) Zobaczymy co będzie dalej Pytanie do Kasi & Krzyśka: Czy ta łazienka została powiększona czy jest jak w projekcie? Minimack my tez budujemy ten domek pod Warszawa i tez mamy SSO jakie zmiany wprowadziliscie? ciekawa jestem jak w realu wyglada ta scianka z kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 01.08.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Pytanie do Kasi & Krzyśka: Czy ta łazienka została powiększona czy jest jak w projekcie? Witam; łazienka została powiększona kosztem pokoju o ok. 40 cm. Teraz ma wymiary 160x200cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minimack 02.08.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Minimack my tez budujemy ten domek pod Warszawa i tez mamy SSO jakie zmiany wprowadziliscie? ciekawa jestem jak w realu wyglada ta scianka z kominkiem My powiat waw zach. , podnieśliśmy ścianę kolankową o jeden pustak, okna na górze powiększyliśmy do rozmiaru 150x150 + dodane okna w pokojach nad garażem, okna w wykuszu robimy w formie tarasowych, bo chcemy zrobić tam drugi taras z markizą. Zrezygnowaliśmy ze spiżarni, dzięki temu przestrzeń pod schodami możemy wykorzystać na lodówkę i szafki. reszta bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 02.08.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 minimack"Wraz z małżonką budujemy z124 pod warszawą obecnie mamy SSO z deskowaniem oraz papąkoszt ogólny około 100tys (41tys robocizna, reszta to materiały)Zobaczymy co będzie dalej" czy ja dobrze zrozumiałam??? na SSO na materiały wydaliście 60 tys ?? nie macie tylko dachówki, tak??? jeśli tak to jakiś super rekord, o ja mam wycenę materiału na 95 tyś zł, z czego budowaliście z porothermu 24 czy 25 a moze z czegoś innego?jesli to nie tajemnica to ile kosztowała Was węźba dachu bo ja mam koszt 12 tyś brutto wraz z nadbitką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minimack 02.08.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 czy ja dobrze zrozumiałam??? na SSO na materiały wydaliście 60 tys ?? nie macie tylko dachówki, tak??? jeśli tak to jakiś super rekord, o ja mam wycenę materiału na 95 tyś zł, z czego budowaliście z porothermu 24 czy 25 a moze z czegoś innego? jesli to nie tajemnica to ile kosztowała Was węźba dachu bo ja mam koszt 12 tyś brutto wraz z nadbitką tak nie mamy tylko dachówki i nie jest to jakiś rekord tylko rozsądek, postawiliśmy na dobrego trochę droższego od "internetowych, nie sprawdzonych ekip" wykonawcę SSO. 38k za fundament, mury i więźbę + 3k za deskowanie i papowanie drewno na więźbę dachową + deski na pokrycie = 8300 kominy systemu schiedel = o ile dobrze pamięta 5500 materiał to "tani porotherm" pustak ceramiczny U, ale jakościowo OK w cenie 1,85, bloczki fundamentowe i beton na calość około 12 000 to tyle ile pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 02.08.2011 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 w takim razie skłądam pokłony!!! sami szukamy materiałów i powiem ci że sie mocno staramy ale za 1,85 a nawet blisko tego nigdzie nie znależlismy pustaka, prosze podpowiedz gdzie można takie dostać bo pewnie do koszalina będzie taniej je przywiezc z warszawy niż kupowac po 3,5 u nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vojtek 02.08.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 cześc ruszamy powoli z budową domu z124.. i mamy juz komplet materiałów, tzn bloczki fundamentowe, ocieplenie fundamentu, papa, folia itd, + cegła porotherm 25 szlifowana dryfix + strop terriva + komin (mamy tylko jeden ) cena za całoś to około 48 tys zł, i trzeba będzie doliczy beton na wylewki. trzeba się mocno targowac i szukac.. wszystko da rade. mam pytanie techniczne.. usuwał ktoś z was ścianę nośną w dużym pokoju? tak zeby połączyc mały pokoj z salonem? jeśli tak to możecie się podzielic informacjami jaką dużą belkę musieliście zalac zamiast sciany zeby podtrzymywała strop ? pytam bo nie wiem czy jest sens się w to pakowac.. pzodrawiam Vojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 02.08.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 kurcze aż mi ciężko uwierzyć,,, bo wydaje mi sie, że się nie opierniczam i ciągle szukam i porównuję ceny ale materiał na całość SSo nie zejdzie mi poniżej 90 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 02.08.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 My powiat waw zach. , podnieśliśmy ścianę kolankową o jeden pustak, okna na górze powiększyliśmy do rozmiaru 150x150 + dodane okna w pokojach nad garażem, okna w wykuszu robimy w formie tarasowych, bo chcemy zrobić tam drugi taras z markizą. Zrezygnowaliśmy ze spiżarni, dzięki temu przestrzeń pod schodami możemy wykorzystać na lodówkę i szafki. reszta bez zmian Minimack wyslalam ci wiadomosc na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vojtek 03.08.2011 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 piszą ogólne, cegły na ściany - calośc wyszła nas 12 tys, dalej strop terriva 7 tys, najdroższy był fundament, bo bloczki papa, styropian, keramzyt, folia, płyty do szalowania itd to koszt 11 tys. - razem daje 30 tys! kolejne 5 to nadproża, jakieś tam dodatki, izolacje, zbrojenia (akurat to kupilismy bardzo tanio) itd.. na to wzsystko poszło coś ponad 10 tys na drewno na dach.. i tak mamy niecałe 50 dodatkowo beton, ogólnie prawie 12 tys, wiec razem 62 TYS PLN. nie mamy tylko dachówki. Kupowaliśmy dużo u Wesołka, cześc w leroy merlin czy jak to sie tam piszę może po prostu mieliśmy szczęście na promocje.. nie wiem. fakt ze razem z firmą wykonującą zamkniemy się w 100tys w stanie SSO. Wracajac do mojego pytania, ktos usuwał ścianę nośną ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vojtek 03.08.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 ps. a ile cegieł zamawiacie ? ilościowo na budowę. bo my płaciliśmy 6,30 za cegłe porothemr 25 szlifowany dryfix i kupowaliśmy 2 tys sztuk cegiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts