Lottta 03.08.2011 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 ps. a ile cegieł zamawiacie ? ilościowo na budowę. bo my płaciliśmy 6,30 za cegłe porothemr 25 szlifowany dryfix i kupowaliśmy 2 tys sztuk cegiel dzięki Vojtek za szczegóły, trochę się uspokoiłam bo 62tyś + moja dachówka wyceniona na 17 tyś, okna połąciowe na 7 tyś daje kwotę prawie 90 tyś czyli mniej więcej tak samo tyle, ze ja zwykły nieszlifowany porotherm 25 po 4,4 za sztukę, pewnie mogłam gdzieś przyoszczędzić - ja do leroya nie zachodziłam nigdy bo mi się wydawało ze tam drożyzna - zaraz pojadę sprawdzę może jeszcze cos tam kupię Vojtek a komin macie tylko jeden bo będziecie mieli pompę ciepła tak jak my czy z innego powodu? zamaówiłam 2280sztuk porothermu - ale my poszerzyliśmy garaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vojtek 03.08.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 (edytowane) a w leroyu kupilem np papę termozgrzewalną o 15 zł taniej na rolce co mi dało 200 zł oszczędności + jeszcze folia itd. na styropianie ekstrudowanym też zaszczędziliśmy jakies 400 zł, także razem całkiem fajnie wyszło.. ale szczerze ? 3 miesiące kombinowaliśmy materiały, dosłownie 3 miesiące .. ogrzewanie mamy piecem gazowym, ale o tym zaraz. Co do komina to jest proste rozwiązanie.. komin systemowy to koszt około 3 tys zł z otworem wentylacyjnym. wiec do kominka trzeba.. a do gazu ? jeśli planujecie piec kondensacyjny z zamkniętą komorą spalania to nie trzeba komina tylko certyfikowana rura która wystaje ze ściany za 450 zl i masz po problemie. oszczędzasz na koszcie komina. Podpowiedział mi to osiedlowy kominiarz. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?132841-Budowanie-Lis%C3%B3w-Asi-i-Rafa%C5%82a/page3 tu masz nawet rysunek a tak z ciekawości, ile musicie zainwestowac w pompę ciepła ? nam wycenili odwierty na 40 tys.. o reszte juz nawet nie pytalem. wiec zrezygnowalismy. chociaz moze powinienem poszukac kilka firm i porównac ceny Edytowane 3 Sierpnia 2011 przez Vojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 04.08.2011 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Sluchajcie jakie macie typy na bramy garazowe? bo jestesmy na etapie poszukiwan a drzwi wejsciowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 04.08.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Sluchajcie jakie macie typy na bramy garazowe? bo jestesmy na etapie poszukiwan a drzwi wejsciowe?? Zrobiłam rozeznanie w Krispolu, Hormannie i Wiśniowskim: ceny bram 2500x2500 wraz z napędem odpowiednio: 4500, 4300 i 4100 PLN - słowem: za drogie Gdybym miała wybierać spośród wymienionych, niekwestionowanym liderem jest Hormann. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 04.08.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 No wlasnie drogo jest jak nie wiem co. My nastawilismy sie na Normstahl'a bo maja fajne wzory ale wyliczyli nam od 4500 do 4800 netto plus montaz. Wiec bede musiala poszukac czegos tanszego. A z wejsciowymi ? my chyba Gerde wezmiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 04.08.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 my zamówiliśmy bramę segmentową Wiśniowski a drzwi wejściowe KMThttp://kmt.com.pl/uploads/images/tloczenia/sXs1P.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 05.08.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 my zamówiliśmy bramę segmentową Wiśniowski a drzwi wejściowe KMT http://kmt.com.pl/uploads/images/tloczenia/sXs1P.png Olencja jesli mozna wiedziec to jaki koszt obu? czy drzwi wejsciowe sa drewniane czy metalowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 05.08.2011 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Bardzo fajne drzwi, aż przejrzałam ich katalog - ten model rzeczywiście najciekawszy. Z tego, co wyczytałam to produkują tylko drzwi metalowe. Ola, czy zamknęłaś się z drzwiami w kwocie 2 tys.? Gerda też ma ciekawą ofertę cenową, ale z designem trochę gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 05.08.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 witam kierowniczki budów:) drzwi fajne ale ja jakoś nie mogę się przekonać do metalowych drzwi - muszę podjechać i gdzieś na żywo je zobaczyć bo te prezentują się fajnie Vojtek - nas 2 odwierty pod kolektory pionowe od PC będą kosztowały 11 tys pompa 25tyś + 2,5tys instalacja ciepłej i zimnej wody, podłogówka 16 tyś czyli nie tak tragicznie jak u Ciebiea napisz mi prosze, czy Twoje ceny, które podałeś zawierają VAT 8 czy 23 % na materiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 05.08.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Kazia666 zostajesz przy tej wersji kuchni co pokazywałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teeo 05.08.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Wandeczka czy możesz napisać na jaką pompę ciepła (markę) się zdecydowaliście? i czy podłogówka będzie w całym domu czy tylko na dole, a u góry grzejniki? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 05.08.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 (edytowane) Wandeczka czy możesz napisać na jaką pompę ciepła (markę) się zdecydowaliście? i czy podłogówka będzie w całym domu czy tylko na dole, a u góry grzejniki? Z góry dzięki za odpowiedź. vissmann Edytowane 26 Sierpnia 2011 przez Wandeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vojtek 05.08.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 moje ceny wypadają różnie, tam gdzie sie dało to 8 % a tam gdzie sie nie dało np cegły to 23%.. moze zrobie małe zestawienie i wam tu gdzieś w rzuce zeby nie by gołosłownym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 08.08.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Olencja jesli mozna wiedziec to jaki koszt obu? czy drzwi wejsciowe sa drewniane czy metalowe? dokładnie co do grosza nie pamiętam ale brama ok 4tys a drzwi 2tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 08.08.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Dzieki Olencja. U nas dzisiaj okna wstawili lada chwila bedziemy zamawiac drzwi wejsciowe biale i brame garazowa Hormann'a. Nam wycenili brame na ok 3500 z montazem (brama ocieplana, gladka powierzchnia). Jesli chodzi o postep prac to elektryka, kanalizacja jest w trakcie realizacji. Potem bedzie ogrzewanie i juz prawie gotowe do wykanczania w srodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 11.08.2011 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Oto nasz dotychczasowy postep prac budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziapawel1719509150 11.08.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 świetne zdjęcia! domek prezentuje się rewelacyjnie!!!Pozdrawiamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 12.08.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 a czy ktoś myślał żeby zrobić strych?my poważnie nad tym myślimy, schody były by wysuwane z sufitu w garderobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 12.08.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 a czy ktoś myślał żeby zrobić strych? my poważnie nad tym myślimy, schody były by wysuwane z sufitu w garderobie U nas bedzie maly stryszek (bo rzeczy nazbiera sie bardzo duzo) z tym ze wlaz wejsciowy bedzie w korytarzu. I oczywiscie wlaz na dach przy kominie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 12.08.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2011 rozmawialiśmy z majstrem i schody na strych też będą z korytarzyka bo w garderobie mogą się nie zmieścić mamy już dachówkę na jednej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts