JK2010 28.11.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2010 Dla mnie też Z124 wydaje się w sam raz. Chciałbym wprowadzić jednak pewnw zmiany:1. garaż 2-stanowiskowy (czy to nie zaburzy ładnej bryły budynku??????????)2. ścianka na wysokości kominka zasłaniająca nieco kuchnię z salony , a na ściance półki (czy to nie zmiejszy optycznie salonu????)3. zastanawiam się nad podniesieniem ścianki klankowej , ale wątpliwości jak w pkt. 1. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knopiq 06.12.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 Witam, czy mogę prosić o kontakt osoby z okolic Warszawy, które przerabiały projekt z124 - odbicie lustrzane - chodzi o wybór Architekta - możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda 01 12.12.2010 01:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Witam my również będziemy budować z124.Fundamenty już wylane na wiosnę ruszamy.Zmiany jakie wprowadzamy to poszerzenie garażu o 60 cm,okna w sypialniach nad garażem, okno zamiast drzwi w sypialni na dole, drzwi na zewnątrz w pomieszczeniu gosp. Zastanawiamy się nad zlikwidowaniem okien dachowych w sypialniach, ale nie wiemy czy nie będzie za ciemno, bo pokoje są dość duże oraz zlikwidowaniu okna w łazience na górze i już właśnie wyczytałam, że ktoś wymyślił wizualizację od zewnątrz - dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 16.12.2010 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 witam działkę już prawie prawie mamy niewielka 662m2 więc i domek będzie niewielki zastanawiamy się nad z124 i jaskółką - chyba coraz bliżej z124. Zastanawiamy się nad podniesieniem góry o 2 pustaki, i poszerzeniem tego malusieńkiego garażu. Czekam z niecierpliwością na uwagi i fotki budujących widzę, że zdecydowaliście się jednak na Z fajnie, że założyłaś dziennik budowy bo mało jest opinii na temat tego projektu my ruszamy z budową z124 na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 17.12.2010 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 mogę prosić o zdjęcia i kosztorys tego domku? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomi7 18.12.2010 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Witam ponownie Dziś drogą elektroniczną dotarł kosztorys. Przyznam, że jestem nieco przerażona... Witam mogę Cię prosić o przesłanie informacji na temat kosztorysu ( [email protected] ). Chciałbym wiedzieć przed zamówieniem projektu jakie są koszty budowy domu. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz11 21.12.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 Witam Forumowiczów, projekt ten jest bardzo fajny i funkcjonalny dlatego też jak na razie to mój nr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaPolska 26.12.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Witam wszystkich. Ja swój Z124 mam zamiar wybudować w systemie szkieletowym - aktualnie poszukuję firmy, która by się tym zajęła. Domek jest piękny, rzuty prezentują wszystko to co oboje z mężem chcielibyśmy mieć. Kosztorys w tym systemie jest dużo tańszy, a domek energooszczędny i zdrowy. Dobry temat na debatę. My postanowiliśmy spróbować.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadeMan 28.12.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2010 Witam wszystkich. Ja swój Z124 mam zamiar wybudować w systemie szkieletowym - aktualnie poszukuję firmy, która by się tym zajęła. Domek jest piękny, rzuty prezentują wszystko to co oboje z mężem chcielibyśmy mieć. Kosztorys w tym systemie jest dużo tańszy, a domek energooszczędny i zdrowy. Dobry temat na debatę. My postanowiliśmy spróbować. Pozdrawiam Witam, Proponuję zaglądnąć na stronę http://www.multicomfort.pl/ Kolega z nimi budował dom z projektu studia z500. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Prezydent 08.01.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 ile trzeba mieć fundusz realnie na SSZ tego domu pomijam wyliczenia studia chce wiedzieć ile to wychodzi w praktyce? Projektanci podają kwotę 179 337,91 zł czy da się coś z tego urwać a może trzeba dołożyć? jak to wychodzi w praktyce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-krakow 18.01.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 hejka,mam do sprzedania projekt z124. Niestety z przyczyn nie związanych z projektem, musimy go zmienić. Kupiliśmy projekt i nie budowaliśmy z niego. Gdyby ktoś chciał go kupić taniej proszę o kontakt. Pozdrawiam,aga-krakow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaPolska 18.01.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2011 Aga,proszę Cię o kontakt na maila w tej sprawie: [email protected]. Pozdrawiam,Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pauli28 25.01.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Witam, czy ktoś budował lub buduje w okolicach Łodzi? Bardzo chciałabym zobaczyć gotowy domek. I jakie są realne koszty budowy? Pozdrawiam i życzę powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 01.03.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 witam wsrod szczesliwych posiadaczy projektu Z124 wlasnie otrzymalismy pozwolenie na budowe naszego wymarzonego domu. Jak "bank da" to wiosna planujemy ruszyc z budowa czy jest ktos z woj. mazowieckiego kto zaczal juz budowe lub ja planuje? chetnie wymienimy sie spostrzezeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 10.03.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Cześć. My właśnie zaczęliśmy budować. Chętnie wymienimy się doświadczeniami z etapu projektu, teraz budowy.Może jest ktoś ze Śląska lub Zagłębia kto już coś postawił, chętnie obejrzymy, a za jakiś czas sami będziemy mogli się komuś pochwalić. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 10.03.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Cześć. My właśnie zaczęliśmy budować. Chętnie wymienimy się doświadczeniami z etapu projektu, teraz budowy. Może jest ktoś ze Śląska lub Zagłębia kto już coś postawił, chętnie obejrzymy, a za jakiś czas sami będziemy mogli się komuś pochwalić. Pozdrawiamy. już zaczęliście, ale super my jeszcze czekamy aż cieplej będzie a jakie zmiany wprowadziliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 15.03.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Oto nasze zmiany w projekcie (trochę tego wyszło!) parter - zmiana wysokości drzwi wejściowych i bramy garażowej- zmiana wielkości okna w kuchni- dodanie drugiego okna w kuchni- zamiast drzwi balkonowych w pokoju mniejsze okno- powiększenie okna balkonowego w salonie- przesunięcie drzwi do garażu- powiększenie dolnej łazienki kosztem pokoju (jeszcze się zastanawiamy)- dodanie drzwi w pomieszczeniu gospodarczym piętro- dodanie okien w sypialniach 1 i 2, a co za tym idzieprzesunięcie ścianek działowych- podwyższenie ścianki kolankowej- likwidacja ścianki dzielącej garderoby- powiększenie garderoby kosztem sypialni (3)- powiększenie sypialni (2) kosztem garderoby- likwidacja okna dachowego w łazience- przesunięcie ścianki w łazience kosztem sypialni 3- wydzielenie z łazienki malutkiej pralni Teraz trzeba tylko zaaranżować poszczególne pomieszczenia, żeby sprawdzić, czy wszystko jest ok. Odnośnie kosztów - u nas sso (materiały + robocizna) ma zamknąć się w kwocie nie większej niż 170 tys. (wszystko zależy od cen materiałów). Olencjaaa, jaki macie planowany termin zakończenia budowy? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 16.03.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Kasia & Krzysiek widzę, że prawie takie same zmiany wprowadziliśmy też się zastanawiamy nad powiększeniem dolnej łazienki, zależy jeszcze czy w górnej da radę jakoś rozsądnie zmieścić prysznic i wannę- pralkę chcemy umieścić w garderobie, którą będziemy powiększać a drzwi do kuchennej skrytki będzie mieć od strony kuchni czy holu? my mamy nadzieje, że sso uda nam się zrobić za znacznie mniej jak 170tys w przyszłym tygodniu wylewamy fundamenty, murarz powiedział, że do czerwca będzie stał dom a później to zależy kiedy ekipa wykończeniowa będzie mogła wejść- powiedzieli, że zajmie im 3-4 miesiące i będziemy mogli się wprowadzać mam nadzieje, że uda nam się jak najszybciej ukończyć, a wy macie już jakiś planowany termin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 16.03.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Drzwi do spiżarni będą od strony kuchni - wydaje nam się, że tak jest bardziej funkcjonalnie.Dolna łazienka to chyba najsłabszy punkt tego projektu - trzeba będzie coś wykombinować. Pesymistyczny termin zakończenia naszej budowy to marzec 2012, optymistyczny grudzień 2011. A w jakim rejonie Polski budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 16.03.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 u nas drzwi od spiżarki też będą od strony kuchni, ja chciałam od holu ale narzeczony mnie w końcu przekonał, że tak będzie lepiej optymistycznie też zakładamy na grudzień 2011, ale spokojnie żeby się później nie rozczarować...teraz mamy zmartwienie czy gruszka da radę dojechać na naszą działkę bo jest okropne błoto, mam tylko nadzieje, że nie będzie trzeba czekać aż zrobić się sucho i już w przyszłym tygodniu będą fundamenty a my z małej miejscowości na północy wielkopolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts