Kazia666 02.09.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 Działa! Dzięki Ola! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anso 04.09.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 piekny domek!! gratulacje! Kazia powiedz czy zmieniałaś coś z kominkiem czy został tak jak w projekcie? garaż z tego co pamiętam poszerzyłaś ja też tak zrobie bo chyba teraz jest już ok! jeszcze mam pytanie odnośnie tego zadaszenia tarasu ,czy jest ono wystarczające?tzn. czy pod tym daszkiem zmieści się stół z krzesłami? Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 04.09.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 piekny domek!! gratulacje! Kazia powiedz czy zmieniałaś coś z kominkiem czy został tak jak w projekcie? garaż z tego co pamiętam poszerzyłaś ja też tak zrobie bo chyba teraz jest już ok! jeszcze mam pytanie odnośnie tego zadaszenia tarasu ,czy jest ono wystarczające?tzn. czy pod tym daszkiem zmieści się stół z krzesłami? Pozdrawiam:) Kominek zostawiłam bez zmian, poszerzyłam garaż (ktoś na forum bał się, że pokój nad nim będzie przypominał długą wąską kiszkę, ale nie jest tak źle). Nie robiłam zadaszenia nad tarasem, majster sam od siebie wydłużył krokwie nad tarasem, ale nie zmieszczą się tam krzesła ze stołem. Zadaszenie chcemy zrobić razem z tarasem z drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anso 04.09.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 dzięki Kazia! a czy podnosiłaś ściankę kolankową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 04.09.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 dzięki Kazia! a czy podnosiłaś ściankę kolankową? Tak, ścianka ma teraz ok. 110 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anso 04.09.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 04.09.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 dzięki:) Nie ma za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vojtek 05.09.2011 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 fajne te wasze domku u mnie dopiero fundament. wczoraj wpadliśmy na pomysł, żeby zminić dach.. tzn nie wiem jak to nazwać fachowo.. chcemy żeby ściana szczytowa wystawała ponad dach .. czy taka zmiana jest możliwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anso 05.09.2011 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Vojtek z tego co pamiętam rozważałeś powiększenie salonu,ja też tak chcę zrobić powiedz czy był z tym jakiś problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vojtek 06.09.2011 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 hey anso właśnie jesteśmy na tym etapie. powiem szczerze ze przekombinowaliśmy, bo najpierw przenieśliśmy kominek ze słupa na ściane.. teraz usuneliśmy ściane z projektu. Kominek został na narożniku. W praktyce wygląda to tak, że "zamurujemy" drzwi do małego pokoju na dole, a otworzymy ścianę na salon. Technicznie tylko damy belkę podporobą pod strop zamiast ściany. Belka ma 2x po 4 druty fi 16 i strzemiona co 10 cm czy jakos tak efekt fajny bo kominek będzie na środku pokoju na końcówce ściany. w części gdzie był mały pokoich będzie TV i kanapa więc takie troche na uboczu. No i bedzie wielka przestrzeń łącznie co osobiście mi się najbardziej podoba. w razie pytań pisz, dzwoń ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anso 06.09.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 dzięki za odpowiedz! czyli kominek bedzie na tej ścianie przylegającej do pom .gospodarczego? czy wtedy będziesz mógł mieć jeden komin?ja bym chciała zostawi ten kominek na środku ale z tego co widze sa z nim same problemy,więc jak się wkurze to też go przeniose!ja w tym roku już nie zdąże wylać fundamentów więc będe się przyglądać jak to u Was wychodzi!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anso 06.09.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Vojtek wklej proszę jakieś zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 06.09.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Kaziu już Cię dogonię, ale fajnie już macie, tylko nie mogę się odnaleźć w Twoim odbiciu lustrzanym:) Ola bardzo proszę pokaz fotkę wykuszu od wewnątrz jak sie prezentuje z oknami, ja u znajomych z muratora:) zobaczyłam w wykuszu jedną wielka taflę szyby - wygląda obłędnie, chyba będę chciała się skusić chyba, ze Twoje mnie zachwyci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vojtek 07.09.2011 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 zdjęcia! tak, porobie i wstawie.. kominek nie mam na ścianie pomieszczenia gospodarczego tylko na ścianie tego małego pokoju, który otwarłem na duży pokoj. rzucę zdjęcia to zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vojtek 09.09.2011 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 jutro wrzuce zdjęcia, a dziś już się chwalę! - właśnie wylewają mi posadzkę '0' za tydzień ruszam ze ścianami. - technika Dryfix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 13.09.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Kaziu już Cię dogonię, ale fajnie już macie, tylko nie mogę się odnaleźć w Twoim odbiciu lustrzanym:) Ola bardzo proszę pokaz fotkę wykuszu od wewnątrz jak sie prezentuje z oknami, ja u znajomych z muratora:) zobaczyłam w wykuszu jedną wielka taflę szyby - wygląda obłędnie, chyba będę chciała się skusić chyba, ze Twoje mnie zachwyci:) zdjęcia dopiero za jakiś czas zrobię bo obecnie kładą nam tynki i jest totalny sajgon a okna są zakryte folią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vojtek 14.09.2011 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 tam taram tam , oto i nasze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anso 14.09.2011 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 ale Wam zazdroszcze! my dopiero na wiosne ruszymy:( pozdrawiam wszystkich!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vojtek 14.09.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 uwaga, rozkręcamy się. Rączki do góry, bo dziś mam już ściany prawie po sam strop ;D jutro nowiutkie zdjęcia - pokażę wam o co mi chodziło z kominkiem na środku i usunięciem ściany nośnej co skutkuje włączeniem małego pokoju do salonu Z DRYFIX em wyprzedziliśmy sąsiada ;P on muruje już 4 dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lottta 14.09.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 VOJTEK - super - gratuluję szybkości!!! oczywiście czekam na foty proszę napiszcie jaki wysoki macie fundament i ile bloczków betonowych wam poszło bez liczenia na taras - dziękuję wszystkich chętnym do niesienia pomocy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts