Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

poprawna Optymistka z Ciebie:) ja tez nie robie drzwi do tego pomieszczenia - bo mi się nie komponowały w elewacji ;)

Kasiu a co u Ciebie?

Czekamy na te przeklęte okna w nietypowym kolorze :/ Trzeba było wziąć orzech albo złoty dąb i byłoby po kłopocie ;) Już dawno byłaby zrobiona elektryka, hydraulik też robiłby swoje, a tak bez okien nie można z niczym ruszyć w środku :( Montaż ma być w przyszłym tygodniu, brama garażowa również. Drzwi, ze względu na tę niestandardową wysokość zamówiliśmy u stolarza (podobnie jak i schody) i też czekamy. Ten marazm zaczyna działać mi na nerwy :(

Kasia - spokojnie, mi miesiąc zero robili,,,, a bardzo dobrze, ze nie zrezygnowałaś z okien w "nietypowym kolorze", będziesz przez nie i na nie patrzyła bardzo długo i nie będziesz miała moralniaka, że się pośpieszyłaś i nie zaczekalaś!!! A schody miałaś wylewane, czy całe drewniane? - pochwal się projektem

Hej, własnie jestem na etapie wybierania okien i dobrze natrafiłam bo też zastanawiamy się nad zmniejszeniem okien w wykuszu na 3/4 z kilku powodów oraz nad tym czy zrbic je otwierane czy nie bo co z myciem? Czy planujecie moze małe kaloryfery pod oknami czy ogrzewanie podłogowe? Być może już było to napisane ale wpisów jest tak dużo ze wolę wprost zapytać bo nim przejde wszystkie to trochę czasu minie:(

pzdr

Olencja gratuluje postepow!!! my po malu zblizamy sie do takiego stanu jak Ty :) powiedz mi jaki rozmiar okna masz nad schodami?? taki jak pozostalych okien dachowych?

my okno dachowe mamy tylko nad schodami, nie pamiętam wymiarów ale jakieś standardowe ;)

Kasia & Krzysiek super, że tak szybko wam idzie! a wizualizacja salonu rewelacja!

Kasia & Krzysiek gratuluje postepow :) ja wstawie fotki jak tylko beda drzwi wejsciowe i brama garazowa :) wizualizacja salonu i kominka rewelacyjna :) sama robilas czy jakas firma? wyszlo to super!! czy moglabys wrzucic tez wizualizacje kuchni?? bylabym bardzo wdzieczna :)

Dzięki za opinię. Wizualki robiłam sama - myślę, że będą jeszcze zmiany. Kuchnie wrzucę, ale muszę najpierw nanieść poprawki.

My powoli kompletujemy wyposażenie wnętrz - płytki, ceramikę sanitarną itp. Czekamy też na odpowiedzi z kilku firm w sprawie drzwi wejściowych.

Kto z Was będzie robił elewację z drewna zgodnie z oryginalnym projektem? My powoli będziemy się za to zabierać i ciekawa jestem jakie rozwiązania proponują wasi wykonawcy.

Wrzucam kuchnię. Myślę, że będzie wyglądała tak:

http://img338.imageshack.us/img338/5608/57546087.th.jpghttp://img560.imageshack.us/img560/8168/98557028.th.jpg

Od prawej strony: witrynka na szkło, wejście do spiżarni z drzwiami przesuwnymi chowanymi w meblach, lodówka i nastawka z żaluzją. Piekarnik niestety pod płytą - brakło miejsca na jeszcze jeden wysoki pion mebli :-(. Za to w spiżarni, zaraz na prawo od wejścia będzie blat roboczy z wysuwanymi półkami, gdzie zamierzam upchać: czajnik, grill elektryczny, robot kuchenny itp sprzęty, których wyjmowanie z szafek i składanie, za każdym razem doprowadza mnie do szału. Poza tym może uda nam się zmieścić w spiżarni również mikrofalę i małą, ładowaną od góry zamrażarkę.

Upatrzone i właśnie jestem na etapie zamawiania. Serenissima Timberlands Kolor Timber Mountain.

Najpierw miałam mieć dzielona podłogę: w salonie deska trójwarstwowa; reszta, łącznie z holem płytki.....ale

po pierwsze - deska, która nam się podobała, czyli dąb 1lamelowy z fazowaniem, po przecenie min. 170 zł za m2 no i nie mogłam do niej dobrać ładnie pasującej płytki - najlepiej wyglądał biały poler - ale do utrzymania w czystości masakra! Ja jestem leń, muszę mieć coś, na czym nie widać brudu.

po drugie - mąż mruczał, żeby ze względu na podłogówkę dać wszędzie płytki. Wywalczyłam dechy na pietrze, ale na parterze musiałam iść na kompromis - stanęło na płytkach imitujących drewno.

po trzecie - żeby zrobić ładne połączenie dech z płytką fachowcy muszą się na prawdę przyłożyć.

po czwarte - przy zamówieniu całej palety płytek (akurat starczy na dół, bez gabinetu) zaproponowano mi rabat, więc stanęło na jednym kolorze podłogi.

Myślę, że na wiosnę; ale nie ma przymusu, jak będzie opóźnienie o kilka tygodni to nic się nie stanie. Poza tym jeszcze nie wiemy, czy uda nam się od razu wszystko wykończyć - oczywiście chodzi o względy finansowe. Wolę się z czymś wstrzymać niż zrobić byle jak. Edytowane przez Kasia & Krzysiek