anso 14.10.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Wandeczko powiedz jak to zrobilas że twój kominek jest taki zgrabniutki i wygląda tak lekko? ja tez chcę mieć skierowany na salon ale myslę o narożnym,nie wiem czy tak da radę. Twoja wizualizacja jest super!! Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 14.10.2011 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 cieszę sie że kominek się podoba, po pierwsze to komin postawiłam w poprzek i lekko do przodu go pchnęłam, poza tym zrezygnowałam z komina schiedlowskiego 200 a mam czeski odpowiednik 160 do tego znalazłam niewielki wkład kominkowy - ot i chyba tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 15.10.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Wandeczka, jaki będziesz miała wkład kominkowy? Ja też myślę o białej cegle, ale nie przy kominku tylko do sypialni - na jedną ścianę.Poza tym właśnie rozesłałam kuchnię do wyceny i czekam co z tego wyjdzie. Powoli zwozimy na budowę podłogi. Mamy już dechy na górę (poza naszą sypialnią) płytki do garażu i kotłowni (podłoga + ściana do wys. 1,8 m) oraz do dolnej łazienki. Płytki na cały dół właśnie się sprowadzają. Czekamy też na wycenę bramy garażowej.Drzwi zewnętrzne chyba zamówimy w tej samej firmie co okna, a pro pos ile daliście za swoje, albo na ile wam wycenili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 15.10.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Kasia&Krzysiek - wkład kominkowy mamy START 6, a drzwi zewnętrzne szwedzkiej firmy swedoor wycenione mam na 2400+ doswietle boczne (zamiast 2 okien waskich) 2000złKasiu ile niżej macie docelowa podloge w garazu od docelowej w domu (tak już na gotowo) i prosze drogich włąscicieli z124 napiszcie czy ocieplaliście podłoge w garazu czy zostawiacie tak jak jest w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 16.10.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 W kwestii poziomu podłogi muszę sprawdzić, bo nie pamiętam - dawno nie byłam na budowie. Jeśli chodzi o ocieplenie to daliśmy na podłogę styro 10 cm; dodatkowo ociepliliśmy też ścianę oddzielającą garaż od reszty domu. W każdym razie nasza ekipa twierdzi, że tak bardzo to jeszcze żadnego domu nie ocieplali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiolaMarcin 17.10.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 nam kocioł zajął pół kotłowni Witam, Buduję na Śląsku również Z124 .Mam zamiar kupić ten sam piec DEFRO . Mam pytanie o moc pieca jaką wybraliście i jaki model? Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 18.10.2011 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Witam, Buduję na Śląsku również Z124 .Mam zamiar kupić ten sam piec DEFRO . Mam pytanie o moc pieca jaką wybraliście i jaki model? Pozdrawiam Marcin Sluchajcie a jakie macie zdanie o tych piecach Defro? Co was przekonalo do jego kupna?cena?ja na razie znalalam pozytywy nt.jakiegos wloskiego pieca na ekogroszek i pellet a tu prosze Defro cena tez przystepna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 18.10.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 my mamy model DEFRO DUO UNI a kocioł polecił nam znajomy sprzedawca, do tego przekonała nas konstrukcja podajnika, który ma się nie zacinać palimy w kotle od kilku dni i wszystko działa jak należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 20.10.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 A jaki macie pomysl na podgrzewanie wody? poza solarami?? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 20.10.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 wodę też kotłem będziemy podgrzewać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 20.10.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Mam pytanie do osób, które mają już bramę garażową: czy ściana, na której będzie mocowana brama musi być otynkowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 20.10.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 tak my musieliśmy otynkować garaż przed montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 21.10.2011 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 tak my musieliśmy otynkować garaż przed montażem My tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 21.10.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 I my też musimy, najgorsze, że dzisiaj miał być montaż, a w garażu goła cegła. W Hormannie zapomnieli o tym wspomnieć Montaż przełożony na 2 listopada. Przy budowie następnego domu na pewno będę mądrzejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 22.10.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 wodę też kotłem będziemy podgrzewać Olencja a latem? tez kociol ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 22.10.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Olencja a latem? tez kociol ? też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 22.10.2011 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 też Powiem Ci, ze calkiem niezle rozwiazanie. Musze to przesledzic P.S. We wt wstawiaja nam drzwi i brame garazowa wiec wreszcie bede mogla umiescic fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vojtek 24.10.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 heyJakiej mocy macie swoje piece? to sie jakoś tak ładnie przelicza ile mocy powinien mieć grzejnik na 1 m2 powierzchni, i potem pod sumę mocy wszystkich grzejników dobiera się piec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 25.10.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2011 Witki. Mój "piec" - pompa ciepła to 10 kW, nie wiem czy ci to pomoże, ale dwie firmy zapotrzebowanie budynku na ciepło "wycenili " na 8,5 kW, ale pewnie kotły na gaz czy węgiel są większej mocy niż zapotrzebowanie budynku, a i my nie mamy grzejników i to może coś też zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 04.11.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Ale cisza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts