Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wandeczka, jaki będziesz miała wkład kominkowy? Ja też myślę o białej cegle, ale nie przy kominku tylko do sypialni - na jedną ścianę.

Poza tym właśnie rozesłałam kuchnię do wyceny i czekam co z tego wyjdzie.

Powoli zwozimy na budowę podłogi. Mamy już dechy na górę (poza naszą sypialnią) płytki do garażu i kotłowni (podłoga + ściana do wys. 1,8 m) oraz do dolnej łazienki. Płytki na cały dół właśnie się sprowadzają. Czekamy też na wycenę bramy garażowej.

Drzwi zewnętrzne chyba zamówimy w tej samej firmie co okna, a pro pos ile daliście za swoje, albo na ile wam wycenili?

Kasia&Krzysiek - wkład kominkowy mamy START 6, a drzwi zewnętrzne szwedzkiej firmy swedoor wycenione mam na 2400+ doswietle boczne (zamiast 2 okien waskich) 2000zł

Kasiu ile niżej macie docelowa podloge w garazu od docelowej w domu (tak już na gotowo)

i prosze drogich włąscicieli z124 napiszcie czy ocieplaliście podłoge w garazu czy zostawiacie tak jak jest w projekcie?

W kwestii poziomu podłogi muszę sprawdzić, bo nie pamiętam - dawno nie byłam na budowie. Jeśli chodzi o ocieplenie to daliśmy na podłogę styro 10 cm; dodatkowo ociepliliśmy też ścianę oddzielającą garaż od reszty domu. W każdym razie nasza ekipa twierdzi, że tak bardzo to jeszcze żadnego domu nie ocieplali ;-).

Witam, Buduję na Śląsku również Z124 .Mam zamiar kupić ten sam piec DEFRO . Mam pytanie o moc pieca jaką wybraliście i jaki model?

Pozdrawiam

Marcin

Sluchajcie a jakie macie zdanie o tych piecach Defro? Co was przekonalo do jego kupna?cena?ja na razie znalalam pozytywy nt.jakiegos wloskiego pieca na ekogroszek i pellet a tu prosze Defro :) cena tez przystepna.

Witki.

Mój "piec" - pompa ciepła to 10 kW, nie wiem czy ci to pomoże, ale dwie firmy zapotrzebowanie budynku na ciepło "wycenili " na 8,5 kW, ale pewnie kotły na gaz czy węgiel są większej mocy niż zapotrzebowanie budynku, a i my nie mamy grzejników i to może coś też zmienia.

• 2 weeks później...