Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej ,czy ktoś z was robił zmiany w garderobie ,zwiększając ją ? Ja myślę zeby tę część z przodu gdzie ma 3.4 m , zlikwidować i zrobić małą szuszarnię na ciuchy w garderobie, pod skosem. Nie wiem czy ma to rację bytu ale moze ktoś z was zastanawiał się nad tym? Mój dom jest na etapie układania dachówki, niebawem będą okna. Zrezygnowaliśmy tez z okna dachowego w sypialni. Będę wdzięczna za sugestie osób które są na dalszym etapie.

schneider77 dokładnych wymiarów ci nie powiem bo po prostu powiedziałam murarzom, że mają przesunąć drzwi od sypialni w prawo i powiększyć garderobę jak najwięcej się da :) garderoba jest naprawdę duża i spokojnie można z niej zrobić suszarnie i postawić deskę do prasowania- u mnie to będzie tylko garderoba bo szuranie sobie zrobię z mniejszego pokoiku :)

ciężko zrobić zdjęcia garderoby ale wstawiam co mami przy okazji zrobię nowe

P1080174.JPG

P1080175.JPG

P1080177.JPG

P1080544.jpg

P1080545.jpg

Olencjaaa - Wy na górze też macie podłogówkę? jeśli tak czy będziecie "podnosić" ściankę kolankową płytami g-k? bo właśnie tak się zorientowaliśmy że podłogówka podnosić nam poziom podłogi a tym samym obniża ściankę kolankową i żeby nie była taka niziutka to chyba obłożymy ją tą płytą i damy tam może wełnę? mhhh jak u Was jest podobnie to coś podpowiedz Kochana:) i prosze napisz jak będziecie mieli wentylowaną łazienkę na górze? macie dostawiony pion kominowy czy z góry z sufitu ciągniecie rurę a na dachu grzybek? bo Wy nie macie rekuperatora, prawda? No i ile macie tych grzybków na kominie, bo mis ie wydaje że u nas jest ich strasznie dużo

u góry podłogówkę mamy tylko w łazience i ściankę kolankową zostawiliśmy w spokoju- jedynie w tym większym pokoiku aby zabudować komin, tak jak napisałaś fachowcy wepchnęli tam wełnę i na to płyta

a wentylacja to przez grzybki- też się nam wydawało, że jest ich za dużo a ostatnio dekarz musiał dołożyć jeszcze jeden... ale ile jest ich dokładnie to teraz ci nie powiem

P1080579.jpg

u góry podłogówkę mamy tylko w łazience i ściankę kolankową zostawiliśmy w spokoju- jedynie w tym większym pokoiku aby zabudować komin, tak jak napisałaś fachowcy wepchnęli tam wełnę i na to płyta

a wentylacja to przez grzybki- też się nam wydawało, że jest ich za dużo a ostatnio dekarz musiał dołożyć jeszcze jeden... ale ile jest ich dokładnie to teraz ci nie powiem

Olencja gratuluje postepow :) jak tak dalej pojdzie to chybe bedzie jedni z pierwszych na forum, ktorzy zamieszkaja w Z124 :)

strych

dzięki za foty, jakbys miała jeszcze fotke sypialni robione na całość pokoju, będę wdzięczna. A jesli chodzi o pokoje , zmieniałaś cokolwiek ? są w miarę ustawne? wg projektu nie są takie małe, my podnieślismy ściankę 1/5 pustaka, ale w praktyce się okaze. Strych spoko, narty itp. będą miały miejsce:)

dzięki za foty, jakbys miała jeszcze fotke sypialni robione na całość pokoju, będę wdzięczna. A jesli chodzi o pokoje , zmieniałaś cokolwiek ? są w miarę ustawne? wg projektu nie są takie małe, my podnieślismy ściankę 1/5 pustaka, ale w praktyce się okaze. Strych spoko, narty itp. będą miały miejsce:)

następnym razem zrobię więcej zdjęć sypialni :)

my nie podnosiliśmy ścianki kolankowej- pokoje są duże i ustawne jedynie ten dłuższy pokój jest taki trochę nie praktyczny ale ja w nim zrobię suszarnie

a jeśli chodzi o zmiany to zmniejszyliśmy trochę sypialnię żeby powiększyć garderobę i łazienkę :)