Wandeczka 28.11.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 (edytowane) oglądałam dziś drzwi zewnętrznne z naswietlem bocznym kolor biały, pierwszy typ Swedoor model ganges - Ganges - banalne prosteImageShack.us Uploaded with http://img265.imageshack.us/img265/4318/kpfabrykadrzwi41e93707a.jpg' alt='kpfabrykadrzwi41e93707a.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img]drugi typ nieco bardziej bogate ;)tej samej firmy model Rossini Uploaded with ImageShack.us[/img]a trzecie firmy K&P model Frezja F-3 http://img265.imageshack.us/img265/4318/kpfabrykadrzwi41e93707a.jpg' alt='kpfabrykadrzwi41e93707a.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img] wersji białej nie znalazłam Edytowane 28 Listopada 2011 przez Wandeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 28.11.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Nasze są bardzo podobne do tych pierwszych, z tym że szare. Niestety wyszły zbyt jasne - trzeba przemalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 28.11.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 kurcze z przemalowywaniem to już kłopot chyba, a jeśli można zapytać ile Was kosztowały i czy są drewniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 28.11.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Kłopot nie tyle z drzwiami, ile z futrynami, które są zamontowane na stałe. Stolarz sam radził, żeby po skończeniu domu "przelecieć" jeszcze jedną warstwą, bo na pewno będzie jakiś uszczerbek, gdy parę ekip przewinie się przez środek. Muszę też na gwałt znaleźć jakiś pomysł na odbój (odbojnik, tudzież stoper ) żeby ich nie poobijać. Wczoraj jak dmuchnęło to mało brakowało Drzwi są dębowe, kosztowały 4 tys. (bez klamek i szyldów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 28.11.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 no właśnie mi niektórzy radzą zamontować drzwi tzw tymczasowe, ze względu na ekipy ale skąd je wsiąść ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 28.11.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Znajomym, którzy mieli drzwi tymczasowe, złodzieje wypruli całą instalację elektryczną (a budują na zamieszkanym osiedlu). Dziś zamontowano nam drzwi od strony ogrodu, i chciałabym jak najszybciej wykupić ubezpieczenie domu w budowie. Wymagane są zamki wielopunktowe i takie tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 28.11.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 A ja właśnie na tej ścianie zrobiłam kinkiety nad łóżkiem Agsuchodolska, jaki planujecie kolor elewacji? Wstepnie mamy ustalone ze elewacja bedzie szara a raczej biel zlamana szaroscia. Do tego blacha na rąbek na dach grafitowa Plannja Emka Click oraz wstawki kamienia we wnece drzwi wejsciowych z kamienia takiego jak oblozone sa kominy + cokol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 28.11.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Wstepnie mamy ustalone ze elewacja bedzie szara a raczej biel zlamana szaroscia. Do tego blacha na rąbek na dach grafitowa Plannja Emka Click oraz wstawki kamienia we wnece drzwi wejsciowych z kamienia takiego jak oblozone sa kominy + cokol. Też wybraliśmy biel złamaną szarością, tylko ta szarość po dwóch dniach gdzieś wyparowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 28.11.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Nasze są bardzo podobne do tych pierwszych, z tym że szare. Niestety wyszły zbyt jasne - trzeba przemalować U nas tez po zamontowaniu drzwi wejsciowych i bramy garazowej okazalo sie ze sa innego koloru wiec wejsciowe trzeba bedzie przemalowac ale tak to jest jak nie bierze sie wszystkiego od jednego producenta :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 28.11.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Czas przerwać ten marazm Zerknijcie na stronkę z500, pojawiły się wizualki wnętrz do naszego projektu - co myślicie? Mi najbardziej podoba się sypialnia. tez widzialam te wizualizacje, fajnie ze cos takiego umiescili. Mi podoba sie lazienka )) wizje mam podobna jesli chodzi o rozstaw armatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 28.11.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 U nas tez po zamontowaniu drzwi wejsciowych i bramy garazowej okazalo sie ze sa innego koloru wiec wejsciowe trzeba bedzie przemalowac ale tak to jest jak nie bierze sie wszystkiego od jednego producenta :/ Masz na myśli, że drzwi są bielsze od bramy? Jak przypomnę sobie bieganinę z wycinkiem profilu okna, wzornikiem elewacji - gdzie dobranie koloru drzwi miało być tylko formalnością, to włos mi się jeży na grzbiecie. Jaką mam gwarancję, że za drugim razem będzie lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 28.11.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 ponawiam pytanie ile posżło Wam betonu na zalanie stropu i schodów bez słupów 15,5m3 i trochę zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 29.11.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 no tak jest biały i biały nie wspominając o odcieniach szarości,,, tez tak mamy, ze boimy się, że drzwi będą miały inną biel niż brama agsuchodolska - jaki maci model bramy, bez przetłoczeń - sirocco? bo Ty Kaziu666 masz chyba szerokie przetłocznia? zastanawiam się nad tymi 2 wariantami,,, dylematy jadę na budowę!!!! o 10tej lejemy beton - zamówiłam 18m3, Olu dziękuję - uspokoiłaś mnie, że u Ciebie tyle tylko zeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 29.11.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Wandeczko, brama Hormann, silkgrain, przetłoczenia M. Trzymam kciuki za strop! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 29.11.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 no tak jest biały i biały nie wspominając o odcieniach szarości,,, tez tak mamy, ze boimy się, że drzwi będą miały inną biel niż brama agsuchodolska - jaki maci model bramy, bez przetłoczeń - sirocco? bo Ty Kaziu666 masz chyba szerokie przetłocznia? zastanawiam się nad tymi 2 wariantami,,, dylematy jadę na budowę!!!! o 10tej lejemy beton - zamówiłam 18m3, Olu dziękuję - uspokoiłaś mnie, że u Ciebie tyle tylko zeszło Wandeczko my brame mamy holenderskiej firmy Interflex, bez przetloczen, gladkie - czyli tak jak w hormannie silkgrain i te najszersze czyli L. Co do koloru bieli to aby byly identyczne musza miec taki sam symbol koloru RAL, a to bedzie bardzo trudno dobrac od 2 roznych producentow znam to z doswiadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 29.11.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Masz na myśli, że drzwi są bielsze od bramy? Jak przypomnę sobie bieganinę z wycinkiem profilu okna, wzornikiem elewacji - gdzie dobranie koloru drzwi miało być tylko formalnością, to włos mi się jeży na grzbiecie. Jaką mam gwarancję, że za drugim razem będzie lepiej? Tak drzwi bardziej biegna w szarosc tak jak i okna a drzwi w bez. Na zywo niestety widac roznice, ale na wiosne pewnie maz przemaluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agsuchodolska 29.11.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 15,5m3 i trochę zostało Ja niestety wam nie pomoge, bo akurat tymi sprawami to maz sie zajmowal. A tak z ciekawosci:po ile u was jest m3 B20? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minimack 29.11.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 oo widzę że temat się ruszył i nowe fotki doszły Pytanie za 100pkt, Czy ktoś ma zamiar robić wstawki elewacji drewnianej jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 29.11.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Strop i schody zalane!!!! wystarczyło 18m3 i trochę zostało, beton u nas niby po 220zł/m3 netto, wynegocjowałam po 205, transport gratis, tylko za pompę musieliśmy dopłacićja zamiast drewna daję w te miejsca białe płytki klinkierowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kazia666 29.11.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts