Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

oglądałam dziś drzwi zewnętrznne z naswietlem bocznym kolor biały, pierwszy typ Swedoor model ganges - Ganges - banalne prosteImageShack.us Uploaded with http://img265.imageshack.us/img265/4318/kpfabrykadrzwi41e93707a.jpg' alt='kpfabrykadrzwi41e93707a.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img]

drugi typ nieco bardziej bogate ;)tej samej firmy model Rossini Uploaded with ImageShack.us[/img]

a trzecie firmy K&P model Frezja F-3 http://img265.imageshack.us/img265/4318/kpfabrykadrzwi41e93707a.jpg' alt='kpfabrykadrzwi41e93707a.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img] wersji białej nie znalazłam

Edytowane przez Wandeczka

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kłopot nie tyle z drzwiami, ile z futrynami, które są zamontowane na stałe. Stolarz sam radził, żeby po skończeniu domu "przelecieć" jeszcze jedną warstwą, bo na pewno będzie jakiś uszczerbek, gdy parę ekip przewinie się przez środek. Muszę też na gwałt znaleźć jakiś pomysł na odbój (odbojnik, tudzież stoper ;)) żeby ich nie poobijać. Wczoraj jak dmuchnęło to mało brakowało ;)

Drzwi są dębowe, kosztowały 4 tys. (bez klamek i szyldów).

A ja właśnie na tej ścianie zrobiłam kinkiety nad łóżkiem :)

Agsuchodolska, jaki planujecie kolor elewacji?

Wstepnie mamy ustalone ze elewacja bedzie szara a raczej biel zlamana szaroscia. Do tego blacha na rąbek na dach grafitowa Plannja Emka Click oraz wstawki kamienia we wnece drzwi wejsciowych z kamienia takiego jak oblozone sa kominy + cokol.

Wstepnie mamy ustalone ze elewacja bedzie szara a raczej biel zlamana szaroscia. Do tego blacha na rąbek na dach grafitowa Plannja Emka Click oraz wstawki kamienia we wnece drzwi wejsciowych z kamienia takiego jak oblozone sa kominy + cokol.

Też wybraliśmy biel złamaną szarością, tylko ta szarość po dwóch dniach gdzieś wyparowała :D

Nasze są bardzo podobne do tych pierwszych, z tym że szare. Niestety wyszły zbyt jasne - trzeba przemalować :(

U nas tez po zamontowaniu drzwi wejsciowych i bramy garazowej okazalo sie ze sa innego koloru wiec wejsciowe trzeba bedzie przemalowac :) ale tak to jest jak nie bierze sie wszystkiego od jednego producenta :/

Czas przerwać ten marazm :) Zerknijcie na stronkę z500, pojawiły się wizualki wnętrz do naszego projektu - co myślicie? Mi najbardziej podoba się sypialnia.

tez widzialam te wizualizacje, fajnie ze cos takiego umiescili. Mi podoba sie lazienka :))) wizje mam podobna jesli chodzi o rozstaw armatury :)

U nas tez po zamontowaniu drzwi wejsciowych i bramy garazowej okazalo sie ze sa innego koloru wiec wejsciowe trzeba bedzie przemalowac :) ale tak to jest jak nie bierze sie wszystkiego od jednego producenta :/

Masz na myśli, że drzwi są bielsze od bramy?

Jak przypomnę sobie bieganinę z wycinkiem profilu okna, wzornikiem elewacji - gdzie dobranie koloru drzwi miało być tylko formalnością, to włos mi się jeży na grzbiecie. Jaką mam gwarancję, że za drugim razem będzie lepiej? :(

no tak jest biały i biały nie wspominając o odcieniach szarości,,, tez tak mamy, ze boimy się, że drzwi będą miały inną biel niż brama :(

agsuchodolska - jaki maci model bramy, bez przetłoczeń - sirocco? bo Ty Kaziu666 masz chyba szerokie przetłocznia? zastanawiam się nad tymi 2 wariantami,,, dylematy

jadę na budowę!!!! o 10tej lejemy beton - zamówiłam 18m3, Olu dziękuję - uspokoiłaś mnie, że u Ciebie tyle tylko zeszło :)

no tak jest biały i biały nie wspominając o odcieniach szarości,,, tez tak mamy, ze boimy się, że drzwi będą miały inną biel niż brama :(

agsuchodolska - jaki maci model bramy, bez przetłoczeń - sirocco? bo Ty Kaziu666 masz chyba szerokie przetłocznia? zastanawiam się nad tymi 2 wariantami,,, dylematy

jadę na budowę!!!! o 10tej lejemy beton - zamówiłam 18m3, Olu dziękuję - uspokoiłaś mnie, że u Ciebie tyle tylko zeszło :)

Wandeczko my brame mamy holenderskiej firmy Interflex, bez przetloczen, gladkie - czyli tak jak w hormannie silkgrain i te najszersze czyli L.

Co do koloru bieli to aby byly identyczne musza miec taki sam symbol koloru RAL, a to bedzie bardzo trudno dobrac od 2 roznych producentow :) znam to z doswiadczenia

Masz na myśli, że drzwi są bielsze od bramy?

Jak przypomnę sobie bieganinę z wycinkiem profilu okna, wzornikiem elewacji - gdzie dobranie koloru drzwi miało być tylko formalnością, to włos mi się jeży na grzbiecie. Jaką mam gwarancję, że za drugim razem będzie lepiej? :(

Tak drzwi bardziej biegna w szarosc tak jak i okna a drzwi w bez. Na zywo niestety widac roznice, ale na wiosne pewnie maz przemaluje :)