Lawenda i Lubczyk 06.12.2011 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Robiliśmy wycenę na koniec września, podobno z wliczonym rabatem 32%, z montażem, bez rolet: 5-ciokomorowe13000 zł, 6-cio komorowe 20000 zł. Odpadli u nas cenowo. Pozdrawiam!Witajcie, czy robiliście może wycenę okien w oknoplaście? Na ile Wam wycenili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 06.12.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 fajnie, że przybywa tylu nowych budujących! mi ciągle nie dawał spokoju kominek i wizja "klocka" na środku salonu więc zrezygnowaliśmy z wkładu kominkowego i będzie piecyk wolno stojący- Nordpeis Quadrohttp://www.nordpeis.com/globala_bilder/gallery/quadro/data/images/quadro_3_straight_olivin.jpghttp://www.kamine-rostock.de/images/kaminoefen/nordpeis/quadro_3.jpghttp://www.kamine-rostock.de/images/kaminoefen/nordpeis/quadro_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 06.12.2011 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Witam. No to jest zwykła kradzież Olencjaaa.W pierwszej chwili myślałem, że żona coś wkleiła o kozie... My taki kominek zamówiliśmy 3 tygodnie temu!! Szkoda, że nie zgadało się wcześniej pewnie jakiś rabat by się udało wynegocjować.A swoją drogą to skąd jesteś?? oj dziwnie dziwnie - setki jeśli nie tysiące projektów do wyboru, setki kominków lub kóz do grzania więc prawdopodobieństwo trafienia takiego samego projektu z kominkiem bardzo mała jak jeden do kilkuset tysięcy. Może w totka Olencjaaa wspólnie zagramy. Pozdrawiam. Krzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olencjaaa 07.12.2011 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 ha ale numer! jak tylko zobaczyłam w salonie ten kominek to wiedziałam, że jest wprost stworzony dla naszego projektu a który model dokładnie wybraliście bo my QUADRO 3 my jesteśmy z Trzcianki, także wybór odrazu padł na Northstar ze względu na lokalny patriotyzm macie już jakieś pomysły jak ładnie wkomponować piecyk i w jaki sposób zakryć rury? my na wykuszu zamówiliśmy szklane, czarne parapety więc wstępnie chcemy aby tak jak na zdjęciach katalogowych piecyk stał na szkle i do tego z boku trzy szklane, podświetlone półki chciałam też wnękę na drewno ale ze względu na te rury zostaje mało miejsca do zabudowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Krzysiek 07.12.2011 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 macie już jakieś pomysły jak ładnie wkomponować piecyk i w jaki sposób zakryć rury? my na wykuszu zamówiliśmy szklane, czarne parapety więc wstępnie chcemy aby tak jak na zdjęciach katalogowych piecyk stał na szkle i do tego z boku trzy szklane, podświetlone półki chciałam też wnękę na drewno ale ze względu na te rury zostaje mało miejsca do zabudowy... ... a to z moją żoną (ja jestem w tym zakresie analfabetą) ale chyba jakieś płytki ala metal jako okładzina komina i słupa, rury chyba zostaną (może przesuniemy może nie wlot do komina bo mamy na wysokości 180) industrial taki ma być, model quadro 3 jak pamiętam z nakładkami z oliwinu czy coś do akumulacji ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kyniu1978 07.12.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Pozdrawiam wszystkich budujących Z124, ja na wiosnę też ruszam z budową, wszystko zalatwione, teraz jestem na etapie wyboru wykonawców i tu moja prośba, możecie mi powiedzieć ile Was kosztował dach (materiał, robocizna itd), Miałem już 2 wyceny i ceny kształtowały sie w okolicach 60tys, a nie chcę przepłacić, będę się budował w okolicach Opola.Proszę o pomoc, tutaj lub na priva. Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vojtek 07.12.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 u nas kolejnomateriał na wieźbę + deski i papa - 7.300 złRobocizna 6.900 złDachówka itd. 33 tysrobocizna 7.500 zł ps. co do ceny okien płacimy 27 tys za okna 3 szybowe, szare z dwóch stron + rolety pod kolor z silnikami + brama garażowa z automatyką. Okna są 6 komorowe z ociepliną komorową + ciepła ramka aluminiowa między szybami.okien mamy 13 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 07.12.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 a u nas:) wszak dach się właśnie robi, ale wszystko mamy kupione i ustalone : robocizna 10200zł więźba - 9700zł gwożdzie i łaczniki do więźby - 900zł nadbitka 1700zł podkładowa i nawierzchniowa farba do krokwi i nadbitki - 900zł kompletna dachówka ceramiczna ROBEN + kominki wentylacyjne +rynny metalowe+membrana+7okien dachowych (wszystkie velux wersja łazienkowa)+blacha+ taśmy i gwoździe+właz na dach -27tyś zł pierdoły, które moga jeszcze wyskoczyć (bo nie mam jeszcze płytki klinkierowej na kominie i nie wiem ile zapłacę, antena itp)- 1000zł razem 51400zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 07.12.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 okna VEKA APLPHALINE 90plus 90mm, z klinem izolacyjntem, sześciokomorowe, 3szybowe szyba ciepłochronna U=0,5,białe, nkryta stona zawiasowa, czterostopniowy uchył, 3 uszczelki,, listwa podparapetowa, biała ciepłochronna ramka -okno balkonowe 2,5m uchylno przesuwne "z ciepym montażem" do tego brama garażowa KRISPOL z napędę + dodatkowo wysprzęglenie - 16 tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W. W . 07.12.2011 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Witam wszystkich fanow Z124,jestesmy zadowoleni,ze mozemy,do Was dolaczyc!Ruszamy na wiosne!Podgladamy Was od jakiegos czasu i duzo sie nauczylismy i dowiedzielismy,dziekujemy i pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosztka 07.12.2011 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Witam wszystkich tutaj piszących:rolleyes:Budujemy w okolicach PoznaniaKoszt dachu to 42 tyś w tym (robocizna,więźba,deskowanie,dachówka ceramiczna,rynny kanion,opierzenia) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosztka 07.12.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Z jakiego materiału wykonujecie instalację wodną oraz C.O?Czy może ktoś podesłać zdjęcia realizacji instalacji elektrycznej oraz wodnej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suede 07.12.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 fajnie, że przybywa tylu nowych budujących! mi ciągle nie dawał spokoju kominek i wizja "klocka" na środku salonu więc zrezygnowaliśmy z wkładu kominkowego i będzie piecyk wolno stojący- Nordpeis Quadro http://www.nordpeis.com/globala_bilder/gallery/quadro/data/images/quadro_3_straight_olivin.jpg http://www.kamine-rostock.de/images/kaminoefen/nordpeis/quadro_3.jpg http://www.kamine-rostock.de/images/kaminoefen/nordpeis/quadro_2.jpg kominek rzecz gustu, dla mnie np pionowy to bomba i się sprawdzi, odgrodzi mi salon od kuchni, nikt nie będzie mi na ręce patrzył a poza tym nie zajmuje duzo miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 07.12.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 przegraliśmy z zima,,,sypie u nas śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suede 07.12.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 schneider77 - pewnie masz rację z tym balkonem ale jakoś nie mogę sie na 100% zdeklarować, bo ja okno zrobiłam najpierw na 150 szerokie i było ogromne na tej ścienie i je zmniejszyłam do 125 a jak już panowie od pomiarów okien są "w progu" to sie zastanawiam czy nie zrobić drzwi balkonowych.... każdy z nas chyba chciał wcisnąć swoje 5groszy do projektu, żeby było trochę bardziej indywidualnie:) ty np podniosłeś ściankę, co według mojego architekta jest sporym błędem, bo bryła traci na kształcie,,,(ja mam 15cm wyżej ściankę kolankowa) może jak jeszcze tu jesteś to napiszesz mi ile m2 nadbitki kupiłeś mój mąż jest budowlańcem więc się mądruję a bryła nie traci za bardzo i nie wygląda jak "stodoła' bo okna ma dosyć duże np w kuchni. jesli chodzi o nadbitkę-I don't know...ale jak się dowiem to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosztka 07.12.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 jakiego rodzaju ogrzewanie stosujecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suede 07.12.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Witajcie, czy robiliście może wycenę okien w oknoplaście? Na ile Wam wycenili? nas okna 5-komorowe, z roletami zew termolux w kolorze z obu stron wyniosły 16000 PLN z montażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 07.12.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 jakiego rodzaju ogrzewanie stosujecie ? u nas pompa ciepa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawenda i Lubczyk 07.12.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 schneider77 To fakt, gusty są różne, tak jak każdy z naszych z124 będzie na pewno inny Ja też jestem fanką pomysłu kominka na środku (zasłania kuchnię, urozmaica pokój), z tym że u nas będzie narożny, dłuższą szybą w stronę wykusza (m.in względy energooszczędne). Przy opcji wolnostojącego - to co wynalazła Olencjaaa, Kasia&Krzysiek bardzo mi się podoba. Nasza bryła po podniesieniu ścianki, wydłużeniu garażu i krokwi wygląda na prawdę bardzo harmonijnie (przynajmniej na razie, bez ocieplenia). Wandeczko, musimy chuchać, dmuchać! Śniegu jeszcze nie zamawiamy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wandeczka 07.12.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 A u Was jak za oknem?! nie ma śniegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts